.
Κατηγορία Vespa
Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2024 09:37

Νέα Vespa Primavera Batik – Φόρος τιμής στην τέχνη της Ινδονησίας

Ή αλλιώς, πώς παντρεύεται ένα ιταλικό έμβλημα στυλ, με μία σχολή κλωστοϋφαντουργίας που έχει αναδειχθεί σε παγκόσμια κληρονομιά της ανθρωπότητας.

Η Vespa παρουσίασε την νέα Primavera Batik, μία νέα ειδική έκδοση της γνωστής σειράς scooter της, εμπνευσμένη από την Ινδονησία και πιο συγκεκριμένα, το Batik, το παραδοσιακό ύφασμα της χώρας. Το συγκεκριμένο ύφασμα έχει αναγνωριστεί ως παγκόσμια κληρονομιά της ανθρωπότητας, χάρη στις πολύτιμες και αποκλειστικές μεθόδους που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του.

Η τέχνη του Batik ξεκινά από τον 12ο αιώνα μ.Χ. από το νησί της Java και, ενώ αρχικά αποτελούσε ντύσιμο της ελίτ, πλέον έχει ενσωματωθεί και στην καθημερινότητα της Ινδονησίας και φοριέται σε όλα τα νησιά του αρχιπελάγους. Στην Ευρώπη, η επιρροή του Batik έφτασε τον 19ο αιώνα και συνέβαλε στο κίνημα της Art Nouveau, ενώ επηρέασε και την υψηλή ραπτική μέχρι και στο σήμερα.

Στην Primavera Batik, τα ιδιαίτερα σχέδια που διακρίνονται στην μοτοσυκλέτα έχουν αποτυπωθεί με την χρήση τεχνολογίας υδρο-μεταφοράς (water transfer), ενώ η σέλα σε καφέ χρώμα φέρει ραφές σε πράσινους τόνους, δημιουργώντας «μία φυσική αίσθηση και ανακαλώντας τα χρώματα των ηλιόλουστων παραλιών». Ακόμα, για την Vespa Primavera Batik θα διατίθεται και ανάλογο top box, που μπορεί να προσαρμοστεί περαιτέρω με την χρήση, ξεχωριστά διαθέσιμων, αυτοκολλήτων με σχέδια Batik.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2024 09:39

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon