.
Κατηγορία SYM
Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024 11:32

SYM ADXTG 2024 – Αναλυτική παρουσίαση και η τιμή στην «πατρίδα» του

Το ADXTG θέτει υποψηφιότητα ως το κορυφαίο scooter στην ιστορία της μάρκας, με αξιοζήλευτο στήσιμο και περιφερειακά και πληθώρα εξοπλισμού – Ποια είναι η πρώτη του τιμή που ανακοινώθηκε.

H SYM, στην παγκόσμια βάση ενημέρωσης της που εδρεύει στην πατρίδα της, την Ταϊβάν, παρουσίασε και επίσημα το ADXTG, το «adventure» scooter της που γνωρίσαμε αρχικά στα πλαίσια της EICMA, ενώ περιμένουμε περισσότερες πληροφορίες για το αν και πότε θα έρθει στη χώρα μας.

Το μοντέλο θα αποτελεί σίγουρα ένα από τα πιο εξελιγμένα scooters της ιστορίας της SYM, με επίκεντρο του ενδιαφέροντος την τοποθέτηση του κινητήρα κεντρικά, στο πλαίσιο και όχι ως τμήμα της πίσω ανάρτησης. Όμως τα τεχνολογικά highlights δεν σταματάνε εδώ καθώς, όπως θα διαβάσετε στην παρουσίαση παρακάτω, το μοντέλο φέρει μεταξύ άλλων μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων, σύστημα ψύξης δύο θερμοκρασιακών σταδίων, αλλά και αναρτήσεις τύπου μοτοσυκλέτας.

Αναλυτικά, η παρουσίαση της SYM

«Από το ντεμπούτο του στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Μιλάνου το 2023 ως ένα επιθετικό crossover adventure μοντέλο με εξαιρετικά αναγνωρίσιμο βιονικό σχήμα, το ADXTG έχει προσελκύσει αμέσως την προσοχή και τις προσδοκίες πολλών καταναλωτών. Το ADXTG κυκλοφόρησε επίσημα σήμερα στην Ταϊβάν. Εκτός από τη συνέχιση του μοναδικού διασυνοριακού στυλ περιπέτειας της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Μιλάνου, χρησιμοποιεί επίσης τη βαθιά τεχνική δύναμη της SYM για να επιδείξει τη διαδικασία σχεδιασμού του οχήματος, εξοπλισμένου με ολοκαίνουργια τεχνολογία και εξοπλισμό κινητήρα, με θέμα το «γεννημένο για Adventure». Το ADXTG δεν έχει σχεδιαστεί μόνο για να έχει μια περιπετειώδη διασυνοριακή εμφάνιση, αλλά έχει επίσης τη δυνατότητα να οδηγείται σε πολλαπλά εδάφη.

Γεννήθηκε με ένα περιπετειώδες στυλ που ξεπερνά τα όρια - νέα bionic adventure look

Το ADXTG χρησιμοποιεί τον αρχαίο κορυφαίο κυνηγό "Sabre-Toothed Tiger" ως μια νέα βιονική σχεδιαστική εικόνα, δείχνοντας την περιπετειώδη και διασυνοριακή εμφάνιση μέσω της ισχυρής εμφάνισης και του σχήματος του σώματος της τίγρης με τα δόντια. Το ADXTG δημιούργησε ένα εξαιρετικά αναγνωρίσιμο φως τοποθέτησης με αιχμηρά δόντια και χρησιμοποίησε μια σειρά σχεδίασης προβολέων LED τριών ματιών για να προβάλει φωτεινότητα ισοδύναμη με το επίπεδο CLASS D της κατηγορίας αυτοκινήτου, κάνοντας τον σχήμα του «κυνηγού» ευκρινές και καθαρό. Το πίσω σχήμα και το «οπλισμένο στυλ» με εμφανείς μυϊκές γραμμές μοιάζουν με την ισχυρή σωματική διάπλαση μιας τίγρης με δόντια, που δείχνει την επιθετική ορμή για να επιτεθεί στον στόχο ανά πάσα στιγμή. 

Περιπετειώδης και επιθετική απόδοση ισχύος-νέα τεχνολογία προσαρμοστικού κινητήρα AAE

Ως διασυνοριακό όχημα περιπέτειας, πρέπει να έχει ισχυρότερη απόδοση ισχύος όταν οδηγεί σε πολλά εδάφη για να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες της εξερεύνησης και της περιπέτειας. Το ADXTG είναι εξοπλισμένο με το νέο υδρόψυκτο "AAE" κινητήρα (Auto Adaptive Engine) της SYM, στα 399c.c. Εκτός από την άφθονη απόδοση των 35ps/7000rpm μέγιστης ιπποδύναμης και 3,8kg-m/5500rpm μέγιστης ροπής, έχει επίσης τα χαρακτηριστικά ότι μπορεί να προσαρμόζεται σε διαφορετικές συνθήκες λειτουργίας του κινητήρα και να αντιδρά γρήγορα σε διαφορετικές καταστάσεις οδήγησης.

Ο "Adaptive Engine AAE" έχει σχεδιαστεί με διπλό αντικραδασμικό άξονα για να καταστέλλει αποτελεσματικά τους κραδασμούς του κινητήρα και να βελτιώνει την άνεση. Για πρώτη φορά, εισάγεται ένας θερμοστάτης διπλής βαλβίδας που επιτρέπει στον κινητήρα να ενεργοποιεί διαφορετικούς κύκλους ψύξης κάτω από διαφορετικές συνθήκες ζεστών και κρύων οχημάτων, αυξάνοντας σημαντικά τη θερμοκρασία του κινητήρα. Με την απόδοση ελέγχου στο προσκήνιο, αντιμετωπίζοντας τα πάνω και τα κάτω του οδοστρώματος κατά την οδήγηση σε πολλά εδάφη, ο  AAE είναι εξοπλισμένος με νέα σχεδίαση διπλής αντλίας λαδιού για να ξεπεράσει το πρόβλημα της ανεπαρκούς λίπανσης του κινητήρα λόγω αλλαγών στην κλίση του έδαφος οδήγησης και αλλαγές στη στάθμη λαδιών. Ο σχεδιασμός της διπλής αντλίας λαδιού εξασφαλίζει σταθερή παροχή λαδιού κινητήρα για τη λίπανση του κινητήρα, επιδεικνύοντας σε μεγάλο βαθμό την προσαρμοστικότητα κατά την οδήγηση σε πολλαπλά εδάφη.

Κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας SYM - Σύστημα μεταβλητής λειτουργίας βαλβίδων Hyper VVS

Εκτός από την ικανότητά του να προσαρμόζεται στις δικές του συνθήκες λειτουργίας, ο "AAE Adaptive Engine" μπορεί επίσης να προσαρμοστεί στην απόκριση ισχύος που απαιτείται από τον αναβάτη σε διαφορετικές καταστάσεις οδήγησης. Μέσω του νέου συστήματος μεταβλητής λειτουργίας βαλβίδων Hyper VVS, μπορεί να επιλέξει έκκεντρο εισαγωγής υψηλής και χαμηλής ταχύτητας. Με την εναλλαγή στα ανάλογα «κοκοράκια», η απόδοση στον τομέα χαμηλής ταχύτητας βελτιώνεται έως και 7%, η απόδοση στον τομέα υψηλής ταχύτητας είναι βελτιώθηκε έως και 11%, και η απόδοση στον τομέα πλήρους ταχύτητας του κινητήρα είναι βελτιωμένη. Και σε σύγκριση με τη συνηθισμένη τεχνολογία μεταβλητής βαλβίδας, η μεταβλητή βαλβίδα Hyper VVS προσθέτει πολλαπλές παραμέτρους επιπλέον της ταχύτητας για τον προσδιορισμό του χρονισμού μεταγωγής (ταχύτητα, θερμοκρασία κινητήρα, φορτίο κινητήρα), ο οποίος μπορεί να προσαρμοστεί καλύτερα στα χαρακτηριστικά ισχύος που απαιτούνται σε διαφορετικές καταστάσεις.

Σχεδιασμός οχήματος με δυνατότητα περιπέτειας - με δυνατότητα πραγματικής οδήγησης πέρα ​​από τα σύνορα

Το ADXTG όχι μόνο έχει καλύτερη εμφάνιση αλλά έχει επίσης τη δυνατότητα να πραγματοποιεί πραγματικά διασυνοριακές περιπέτειες σε σκληρό έδαφος. Είναι επίσης το μοναδικό στην κατηγορία του εξοπλισμένο με περιμετρικό πλαίσιο κινητήρα και κεντρικό αμορτισέρ έξι συνδέσμων, που κάνει το κέντρο βάρους πιο συγκεντρωμένο. Το αμορτισέρ έξι συνδέσμων έχει πολλαπλές αλλαγές και είναι μεγαλύτερο. Ο λόγος μόχλευσης, η ικανότητα απορρόφησης κραδασμών και η υποστήριξη είναι καλές και το μήκος του πίσω ψαλιδιού επεκτείνεται στα 545 mm για καλύτερη προσαρμογή στην οδήγηση σε σκληρό έδαφος. Το ανεστραμμένο μπροστινό πιρούνι 41 mm και η σχεδίαση της διπλής τριγωνικής πλατφόρμας από κράμα αλουμινίου εξασφαλίζουν οδηγική σταθερότητα ενώ μειώνουν σημαντικά το μη αναρτώμενο βάρος έως και 45%, βελτιώνοντας την ευελιξία κατά την οδήγηση σε κακούς δρόμους.

Μην ανησυχείτε για την υπέρβαση των συνόρων - ηρεμία και άνεση

Όταν μπαίνεις βαθιά στο άγνωστο, σίγουρα θα έχεις κάποιες ανησυχίες. Το ADXTG θα φέρει την καλύτερη υποστήριξη αναβάτη, επιτρέποντάς σας να απολαύσετε τη διασυνοριακή διασκέδαση χωρίς καμία ανησυχία. Το ADXTG διατίθεται στάνταρ με το διπλό ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα ασφαλείας BOSCH 10.3 γενιάς ABS/TCS για την ασφάλεια των περιπετειών. Συνδυάζεται με μπροστινό δίσκο 275 mm με αντίθετες δαγκάνες τεσσάρων εμβόλων για να παρέχει σταθερή δύναμη πέδησης. Η σχεδίαση χαμηλού ύψους καθίσματος 790 mm κάνει την εξερεύνηση και την περιπέτεια ασφαλή και ασφαλή, και η απόσταση από το έδαφος 160 mm επιτρέπει την ήρεμη αντιμετώπιση δύσκολων εδαφών.

Το ADXTG είναι επίσης εξοπλισμένο με όλες τις ανέσεις και λειτουργίες. Το νέο σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί ONETOUCH μπορεί να ανοίξει και να κλείσει το όχημα και να ξεκλειδώσει τον διακόπτη με ένα κλικ. Το αντίστοιχο κλειδί αισθητήρα SMART έχει τη λειτουργία της απομακρυσμένης εφεδρικής εκκίνησης αισθητήρα. Όταν το κλειδί είναι εκτός λειτουργίας, μπορεί να είναι κοντά στο όργανο. Το όχημα μπορεί να ξεκινήσει με επαγωγή στον αισθητήρα κάτω από την πλακέτα. Επιπλέον, το εφεδρικό κλειδί είναι ενσωματωμένο στο smart key και περιλαμβάνει λειτουργίες όπως απομακρυσμένη αναζήτηση scooter, απομακρυσμένο άνοιγμα μαξιλαριού καθίσματος, προειδοποίηση χαμηλής μπαταρίας κ.λπ. H διαδρομή ρύθμισης της χειροκίνητα ρυθμιζόμενης ζελατίνας δύο σταδίων έχει επιμηκυνθεί στα 92 mm. Ο μεγάλος αποθηκευτικός χώρος 32 λίτρων μπορεί εύκολα να φιλοξενήσει ένα καπέλο full-face, καλύπτοντας όλες τις ανάγκες του αναβάτη είτε πρόκειται για καθημερινή χρήση, είτε για περιπέτεια.

Η τιμή του στην Ταϊβαν

Η τιμή του νέου SYM ADXTG ανακοινώθηκε στα 248.000 νέα δολάρια Ταϊβάν (σε προωθητική προσφορά εκκίνησης), ποσό ανάλογο των 7.000 ευρώ περίπου. Περισσότερα για την άφιξη, αλλά και την τιμή, του μοντέλου στην χώρα μας αναμένονται.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024 12:16

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon