.
Κατηγορία Suzuki
Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2024 17:23

Suzuki GSX-R750 2025 - Η δυναστεία συνεχίζει στις ΗΠΑ

Μια μοτοσυκλέτα με πολύ βαρύ όνομα, ένας σπάνιος πια κυβισμός που ισορροπεί μεταξύ superbike και supersport, συνεχίζει στο 2025 με φρέσκα χρώματα.

Την ώρα που στην Ευρώπη οι σύγχρονες supersport μοτοσυκλέτες έχουν αρχίσει να γίνονται πιο σπάνιες κι από μονόκερους, με πανάκριβα και πανίσχυρα μοντέλα που μοιάζουν (ή είναι, λ.χ. Yamaha R6) φτιαγμένα αποκλειστικά για πίστα και καταφέρνουν ελάχιστες πωλήσεις στην πράξη, σε άλλα μέρη του κόσμου που οι προδιαγραφές αφήνουν ένα παράθυρο αισιοδοξίας κάποιοι θρύλοι από το παρελθόν συνεχίζουν και στο παρόν.

Ένας εξ αυτών είναι το Suzuki GSX-R750 που εξακολουθεί να πωλείται στις ΗΠΑ βασισμένο στο πλαίσιο και κινητήρα του τελευταίου μοντέλου που ανανεώθηκε ουσιαστικά, αυτού του 2011. Έκτοτε η αμερικανική αγορά απολαμβάνει αυτή τη μοτοσυκλέτα που τότε ήταν ένα κοφτερό ξυράφι ενώ σήμερα, απέναντι στα σύγχρονα σπεσιαλάκια ομολογκασιόν των 200+ ίππων και διαστημικών ηλεκτρονικών, μοιάζει περισσότερο με μια αθλητική sport touring με 121.5 hp για 190 υγρά κιλά, αναρτήσεις Showa, φρένα Brembo (μπροστά) και Nissin (πίσω), δίχως χαρτογραφήσεις και πέντε εκατομμύρια ρυθμίσεις και Bluetooth.

suzuki gsx r750 white 2025

Το GSX-R750 του 2025 στις ΗΠΑ λοιπόν ανακοινώθηκε πριν μερικές μέρες από την αμερικανική αντιπροσωπεία της Suzuki με μόνες αλλαγές τα χρώματα του νέου έτους. Σε αυτά θα βρούμε δύο επιλογές: λευκό με μπλε (Pearl Brilliant White / Metallic Matte Stellar Blue) και γκριζομαύρο (Solid Iron Gray / Glass Sparkle Black).

Παράλληλα συνεχίζει από τα προηγούμενα χρόνια δίχως αλλαγή, η περιορισμένης παραγωγής έκδοση GSX-R750Z που ξεχωρίζει μόνο στη διαχρονική γαλανόλευκη φορεσιά Pearl Brilliant White / Metallic Triton Blue.

suzuki gsx r750 z 2025

Η λιανική τιμή αμφότερων των GSX-R750 και GSX-R750Z στις ΗΠΑ είναι ίδια: 13.149 δολάρια ή περίπου €11,900 με βάση την ισοτιμία 4/9/2024.

Δείτε τα στην αμερικανική ιστοσελίδα της Suzuki: GSX-R750 / GSX-R750Z

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2024 17:33

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon