.
Κατηγορία Honda
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2024 12:33

Honda CB1000 Hornet 2025 - Επιτέλους αποκαλυπτήρια

Η Honda δεν περίμενε τις διεθνείς εκθέσεις και μας παρουσιάζει το ολοκαίνουργιο CB1000 Hornet στην τελική μορφή παραγωγής του, με 150 άλογα και όλα τα σύγχρονα ελέη.

Μετά από έναν χρόνο αναμονής, το πρωτότυπο CB1000 Hornet της περσινής EICMA μετουσιώνεται σε μοντέλο μαζικής παραγωγής και μάλιστα με την ακριβώς ίδια εμφάνιση. Σχεδιαστικώς δεν εντοπίζουμε την παραμικρή διαφορά από το concept μοντέλο, παρά μόνο στο ασημί χρώμα που στην έκδοση παραγωγής είναι αρκετά πιο σκούρο γκρι.

Σε αντίθεση με το δικύλινδρο CB750 που πριν δύο χρόνια επανέφερε το όνομα Hornet στη γκάμα της Honda, το νέο CB1000 κινείται πιο παραδοσιακά φορώντας τον τετρακύλινδρο εν σειρά του CBR1000RR Fireblade του 2017. Πρόκειται ουσιαστικά για τη συνέχιση της σύγχρονης γενιάς Hornet ως ο μακρινός διάδοχος του CB900F Hornet των αρχών της δεκαετίας του 2000.

25YM Honda CB1000 Hornet

Ο κινητήρας του Fireblade αποδίδει εδώ 150 hp στις 11,000 rpm και 10.6 kgm στις 9,000 rpm, καθώς η Honda μας λέει πως τον έχει ρυθμίσει για μυώδη ροπή στις χαμηλομεσαίες και ομαλή απόκριση στο γκάζι για πρακτική ευχρηστία ακόμη και στην πόλη, διατηρώντας υψηλή απόδοση ως τα κόκκινα.

Οι αλλαγές που έγιναν για την προσαρμογή του τετρακύλινδρου που αρχικά σχεδιάστηκε για τις πίστες του WorldSBK είναι αρκετές. Το σύστημα χρονισμού (εκκεντροφόροι, βαλβίδες) είναι νέο, όπως και τα πιστόνια, ενώ στη μετάδοση συναντάμε αλλαγές: από τη δεύτερη ως και την πέμπτη σχέση η Honda μιλά για "βελτιστοποίηση για επιτάχυνση", ενώ η έκτη προσφέρει χαλαρότερο ρολάρισμα στον αυτοκινητόδρομο.

Αν και στα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν αποκαλύπτει αναλυτικά τους λόγους μετάδοσης ανά σχέση, φανταζόμαστε λίγο κοντύτερες τις 2 ως 5 και μακρύτερη 6η - ως προς το Fireblade του 2017.

25YM Honda CB1000 Hornet

Στα ηλεκτρονικά του νέου CB1000 Hornet βρίσκουμε πληθώρα ρυθμίσεων:

  • Τρεις προκαθορισμένες riding modes (rain, standard, sport) και δύο επιπλέον που ρυθμίζονται κατά βούληση (custom)
  • Τρία επίπεδα power (ισχύς) και engine brake (φρένο κινητήρα)
  • Τέσσερα επίπεδα traction (πρόσφυση) και wheelie control (σούζα), με απενεργοποίηση.

Κάθε riding mode επιφέρει προκαθορισμένες τιμές για ισχύ, φρένο κινητήρα και την κοινή ρύθμιση traction/wheelie control, ενώ στις custom modes ο αναβάτης μπορεί να χτίσει τον δικό του συνδυασμό μέσω χειριστηρίου αριστερά στο τιμόνι και την TFT οθόνη.

Η Honda δεν αποκαλύπτει την ισχύ που προβλέπεται για κάθε μια από τις τρεις επιλογές power mode, παρά μόνο πως η ηπιότερη είναι η rain, η standard μια ενδιάμεση απόδοση πιο κοντά στη μέγιστη και μόνο η sport προσφέρει όλη τη δύναμη του κινητήρα στο χέρι.

25YM Honda CB1000 Hornet

Το πλαίσιο είναι καινούργιο, ένα ατσάλινο σχέδιο δύο δοκών με αλουμινένιο ψαλίδι που ολοκληρώνεται με πλήρως ρυθμιζόμενο ανεστραμμένο πιρούνι 41 mm Showa SFF-BP και αμορτισέρ Showa Pro-Link πίσω με ρυθμίσεις προφόρτισης και απόσβεσης επαναφοράς.

Στα φρένα θα βρούμε τετραπίστονες ακτινικές δαγκάνες της Nissin μπροστά και μια μονοπίστονη πίσω, υποστηριζόμενο από δικάναλο ABS, ενώ οι τροχοί έχουν τις προβλεπόμενες supersport διαστάσεις: 120/70-ZR17 μπροστά και 180/55-ZR17 πίσω.

Το υγρό βάρος του νέου CB1000 Hornet ανακοινώνεται στα 211 κιλά με γεμάτο το 17λιτρο δοχείο καυσίμου.

25YM Honda CB1000 Hornet press kit

Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει ακόμη οθόνη έγχρωμη TFT με διαγώνιο πέντε ιντσών και τρεις επιλογές προβολής, εξοπλισμένη εργοστασιακώς με συνδεσιμότητα μέσω της εφαρμογής Honda RoadSync, καθώς σύστημα προειδοποίησης στα φρένα Emergency Stop Signal (ESS).

Η Honda επέλεξε σύγχρονες επιθετικές γραμμές για το CB1000 Hornet, όπως ακριβώς μας είχε δείξει πέρυσι με το ανάλογο πρωτότυπο, καταλήγοντας σε μια σιλουέτα που ομολογουμένως έχει εμπνευστεί πολύ από μοτοσυκλέτες όπως λ.χ. η Ducati Streetfighter V4 ή το σχέδιο Sugomi της Kawasaki Z1000 από τα μέσα της περασμένης δεκαετίας.

Στο νέο Hornet η Honda επιλέγει μια μέση οδό εξοπλισμού χωρίς τα πιο φανταχτερά κόλπα της αγοράς, όπως αδρανειακή IMU και cornering ηλεκτρονικά, ενώ επιλέγει ένα αρκετά πλούσιο πακέτο εξοπλισμού αφήνοντας έξω μερικά στοιχεία όπως το quickshifter. Πιθανώς να πρόκειται για μια απόφαση που σχετίζεται με τη συγκράτηση της τιμής σε πιο προσιτά επίπεδα, ενώ άλλωστε για τους πιο απαιτητικούς υπάρχει η ισχυρότερη και πλουσιότερη έκδοση CB1000 Hornet SP.

25YM Honda CB1000 Hornet

Τα χρώματα του CB1000 Hornet για το 2025 θα είναι τα εξής:

  • Κόκκινο (Grand Prix Red)
  • Γκρι (Mat Iridium Gray Metallic)
  • Λευκό (Pearl Glare White).

Θα συνοδεύεται από τρία πακέτα επιπλέον εξοπλισμού, Style Pack, Sport Pack και Comfort Pack, τα μεμονωμένα στοιχεία των οποίων θα μπορούν να αποκτηθούν και ξεχωριστά.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2024 14:37

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon