.
Κατηγορία Honda
Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2024 10:57

H Honda ετοιμάζει ηλεκτρικό Grom με... πιρούνι Girder και πλαστικό στο πλαίσιο

Συνεχίζεται η εργασία σε ένα project που έχει ξεκινήσει εδώ και 3 περίπου χρόνια.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι η Honda είναι μία από τις πλέον... επιφυλακτικές μάρκες όσον αφορά την ηλεκτροκίνηση, καθώς πέρα από κατά καιρούς project της και το EM1 e, δεν έχουμε δει κάτι στον τομέα από αυτήν. Ωστόσο, στο παρασκήνιο, η ιαπωνική εταιρεία φαίνεται ότι εργάζεται πυρετωδώς στο «θεωρητικό» επίπεδο, με στόχο και την τήρηση του χρονοδιαγράμματος εξηλεκτρισμού που έχει ανακοινώσει η ίδια. Ιδού, λοιπόν, μερικά νέα σχέδια για ένα μελλοντικό, ηλεκτρικό Grom. ‘

Αρχικά, προσέξτε το εμπρός σύστημα: Δεν είναι πιρούνι, αλλά... τύπου Girder, σαν αυτό που χρησιμοποιείται και στο Goldwing. Σε μια τέτοια εφαρμογή, τα πλεονεκτήματα μπορεί να είναι καλύτερη κατανομή των δυνάμεων, στην μπαταρία, που προφανώς θα παίζει και ρόλο δομικού στοιχείου. Η διάταξη των μηχανικών μερών φαίνεται ξεκάθαρα: Κεντρικά η μπαταρία, πίσω και χαμηλότερα το μοτέρ, ενώ η πίσω ανάρτηση φαίνεται «μονόμπρατση». Ένα ακόμα σημείο ενδιαφέροντος στην πατέντα, το εμπρός «τρύπιο» φωτιστικό σώμα: Το πραγματικό προβολικό είναι περιμετρικό με LED να αναλαμβάνουν τον φωτισμό, ενώ η τρύπα στην μέση της κατασκευής επιτρέπει ροή αέρα τόσο προς τη μπαταρία, όσο και για την ψύξη του ίδιου του φωτιστικού.

Τι άλλο αξίζει να τονίσουμε; Ότι, σύμφωνα με την πατέντα, η Honda ίσως κάνει χρήση... πλαστικού σε δομικά τμήματα του πλαισίου και της ανάρτησης  - μην ανατριχιάζετε, καθώς το πλαστικό αυτό θα είναι ενισχυμένο με ανθρακόνημα κατά το δοκούν- ή ελαφρών μετάλλων, χωρίς περαιτέρω διευκρίνιση. Κάτω από την σέλα, προβλέπεται αποθηκευτικός χώρος, κάτι που καθίσταται δυνατό λόγω της χωροταξίας μπαταρίας-μοτέρ.

Πότε θα δούμε -και αν- την ενσάρκωση αυτού του μοντέλου, μόνο ο χρόνος θα μας δείξει.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2024 11:02

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon