.
Κατηγορία Ducati
Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024 11:44

To νέο Ducati Panigale V4 2025 ίσως δεν είναι πια μονόμπρατσο

Διέρρευσαν τεχνικά χαρακτηριστικά της νέας γενιάς της «απόλυτης» Superbike από την Ducati – Αλλαγές στα άλογα, στη ροπή αλλά και στις διαστάσεις, ενώ υπάρχουν ψίθυροι ότι το μονόμπρατσο εγκαταλείπεται για το 2025.

Αμερικανικές πηγές ενημέρωσης, εξασφάλισαν και δημοσίευσαν τεχνικά χαρακτηριστικά για την επερχόμενη Ducati Panigale V4 2025 – τα σενάρια για την ανανέωση του μοντέλου κυκλοφορούν ήδη εδώ και καιρό. Τώρα, για πρώτη φορά, έχουμε πιο «χειροπιαστά» δεδομένα για το μοντέλο, με την μορφή κάποιων «ψυχρών» αριθμών.

Σύμφωνα με τα δεδομένα αυτά, λοιπόν, το Panigale V4 του 2025 θα είναι ελαφρώς ισχυρότερο από το υπάρχον, στα 213,1 άλογα, μία αύξηση μόλις... μισού ίππου από το μοντέλο 2024, αλλά και πάλι, αύξηση. Μειωμένη, ελαφρώς, θα είναι η ροπή του μοντέλου, στα 12,3 kgm, και με την απόδοση αυτής στις 11.250 στροφές – μιλάμε για έναν κινητήρα, πιθανώς πιο έντονα ρυθμισμένο για την απόδοση στις υψηλές στροφές, καθώς το υπάρχον μοντέλο αποδίδει 12,6 kgm ροπής στις 9.500 στροφές.

To γεμάτο βάρος της μοτοσυκλέτας αναμένεται να ανακοινωθεί περίπου 1 κιλό κάτω από αυτό του υπάρχοντος μοντέλου, ενώ οι κατάσκοποι εντόπισαν αύξηση στο μεταξόνιο στα 1.501 χιλιοστά, από τα 1.468 του τωρινού μοντέλου. Αυτό προφανώς οφελεί την σταθερότητα της μοτοσυκλέτας (σε βάρος, εν μέρει, της ευελιξίας), ενώ κάποιοι ρεπορτερς συνέδεσαν την αλλαγή αυτή, με την υιοθέτηση ενός νέου συμβατικού ψαλιδιού, και όχι μονόμπρατσου. Θα γίνει κάτι τέτοιο; Θα είναι μια τολμηρή απόφαση της Ducati, καθώς οι φανατικοί οπαδοί της σίγουρα θα αντιδράσουν. Κατά τα άλλα, το μοντέλο 2025 εμφανίζεται ελαφρώς ψηλότερο αλλά και μακρύτερο.

Οι «διαρροές» σταματάνε κάπου εδώ και μένει να μάθουμε μόνο, ποιες επιβεβαιώνονται και ποιές όχι.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024 11:46

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon