.
Κατηγορία Διάφορα
Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2024 17:06

Ηλεκτρικό τρίτροχο άμεσης επέμβασης που φορτίζει σε 15 μόνο λεπτά

Από μία εταιρεία με μια δική της μανία με την αεροδυναμική, με στόχο την κάλυψη των μελλοντικών αναγκών οχημάτων στόλου σε ένα περιβάλλον εκτεταμένης ηλεκτροκίνησης.

Η White Motorcycle Concepts, γνωστή και ως WMC, παρουσίασε το νέο WMC300E+, ένα τρίτροχο scooter με ηλεκτροκίνηση που ξεχωρίζει για την τεχνολογία αιχμής που φέρει – ειδικά σε σχέση με τον «μέσο όρο» αντίστοιχων οχημάτων. Πιο συγκεκριμένα, στο προσκήνιο των δυνατοτήτων του βρίσκεται η δυνατότητα υπερ-ταχείας φόρτισης του, σε μόλις 15 λεπτά με έναν «στάνταρ CCS φορτιστή». Η μπαταρία του, που κατασκευάζει η γνωστή Mahle, προσφέρει μέγιστη αυτονομία 125 μιλίων ή 201 χιλιομέτρων, ενώ ακόμα και σε επιθετική οδήγηση, εξασφαλίζει 100 μίλια ή 160 χιλιόμετρα αυτονομίας, αντίστοιχα.

Όχι μόνο αυτό, αλλά και η τελική ταχύτητα του WMC300E+, είναι υπολογίσιμη, αφού αγγίζει τα 160 χλμ/ώρα. Και για αυτούς τους λόγους, ο ιδρυτής και CEO της WMC, Robert White, το προορίζει έντονα και για χρήση από υπηρεσίες άμεσης επέμβασης, όπως η πυροσβεστική και το σύστημα υγείας.

«Η βιομηχανία αντιμετωπίζει μία τεράστια πρόκληση στο να παράξει μία ηλεκτρική μοτοσυκλέτα με επιδόσεις παραπλήσιες των αντίστοιχων μοντέλων βενζίνης. Οι τρέχουσες ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες εστιάζουν στις ανάγκες της λιανικής αγοράς, αλλά τα οχήματα στόλου και ειδικά οι ανταποκριτές άμεσης επέμβασης, απαιτούν υψηλά επίπεδα διαθεσιμότητας τα οποία, λόγω των χρόνων επαναφόρτισης, δεν μπορούν να προσφέρουν τα υπάρχοντα συστήματα. Το να ικανοποιήσουμε αυτές τις απαιτήσεις, την στιγμή που έπρεπε να συμμορφωθούμε με τους επερχόμενους νόμους και τις φιλοδοξίες μηδενικών ρύπων των στόλων, χρειάστηκε εργασία από λευκό χαρτί και το συνδυασμό πολλών ενδιαφερουσών τεχνολογιών», δήλωσε ο White.

H ειδική συστοιχία μπαταριών του WMC300E+ που κατασκεύασε η Mahle, χρησιμοποιεί οξείδια του λιθίου και του κοβαλτίου, αλλά και την χημεία του νικελίου, του μαγγανίου και του αλουμινίου, για να πετύχει αντοχή στις υψηλές εντάσεις φόρτισης αλλά και στον χρόνο. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 11,9 kWh, ενώ το σχήμα της δεν καθίσταται απαγορευτικό για την εξασφάλιση αποθηκευτικού χώρου στο τρίτροχο όχημα, που χωρά ένα κράνος full-face.

Σημείο-κλειδί του τεχνολογικού επιπέδου του WMC300E+, ο κεντρικός αεραγωγός V-Duct -πατενταρισμένος από την εταιρεία- που διέρχεται από το κέντρο του οχήματος και δημιουργεί ένα venturi effect, το οποίο αυξάνει την αεροδυναμική απόδοση του οχήματος κατά 25%, σύμφωνα με την εταιρεία!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2024 17:18

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon