.
Κατηγορία Διάφορα
Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2024 11:23

Morbidelli SC125RE – Νέο μοντέλο ρετρό scooter

Θυμίζει Lambretta και έρχεται με το βαρύ όνομα Morbidelli, που παίρνει την πνοή μιας νέας ζωής.

Πριν από κάτι περισσότερο από ένα μήνα, έγινε γνωστή η επιστροφή στην αγορά, της Morbidelli – μίας ιστορικής ιταλικής μάρκας μοτοσυκλετών που ήταν εκτός δραστηριότητας για χρόνια, ωστόσο αποκτήθηκε από το Keeway Group, το οποίο με την σειρά του ανήκει στον όμιλο Qianjiang – ο οποίος περιλαμβάνει και τις QJMOTOR και Benelli. Ήδη, η επιστροφή της μάρκας στην χώρα μας έχει ανακοινωθεί (δείτε το ανάλογο άρθρο με ένα κλικ εδώ) ενώ, πριν λίγες ώρες, αποκαλύφθηκε και το νέο μοντέλο της μάρκας, με όνομα SC125RE.

Πρόκειται για ένα ρετρό στυλ scooter, που θυμίζει Lambretta – διόλου τυχαία, μιας και Lambretta και Vespa έχουν ουσιαστικά καθορίσει το στυλ των ιταλικών scooters σε όλη την ιστορία. Εδώ, έχουμε να κάνουμε με ένα τυπικό, αστικό scooter βενζίνης, με κινητήρα στα 125 κυβικά που αποδίδει 11,2 ίππους και 1,1 kgm ροπής, στις 8.500 και 6.500 σ.α.λ. αντίστοιχα. Προφανώς έτσι είναι κατάλληλο για οδήγηση με δίπλωμα Α1 αλλά και αυτοκινήτου Β, με βάση τις νέες νομικές προϋποθέσεις. Το SC125RE ζυγίζει 139 κιλά και η τελική του ταχύτητα ανακοινώνεται στα 92 χλμ/ώρα.

Το μοντέλο χρησιμοποιεί τροχούς 12 ιντσών, με μάλλον συμβατικές λύσεις στις αναρτήσεις και ιδίως εμπρός: Δεν συναντάμε βραχίονες και αμορτισέρ, όπως στις Lambretta, αλλά τηλεσκοπικό πιρούνι, ενώ πίσω χρησιμοποιείται μονό αμορτισέρ με 5 «σκάλες» προφόρτισης. Το σύστημα φρένων περιλαμβάνει συνδυασμένη λειτουργία CBS και όχι ABS – προφανώς μία επιλογή μείωσης του τελικού κόστους του μοντέλου. Πράγματι, η τιμή του μοντέλου στην Ιταλία -όπου διατίθεται αρχικά- καθορίζεται στα 2.790 ευρώ. Περιμένουμε περισσότερες πληροφορίες για διάθεση/τιμή του μοντέλου στην χώρα μας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2024 11:42

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon