.
Κατηγορία Διάφορα
Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2024 10:08

Η BYD μπαίνει και στα ηλεκτρικά scooter

Εικόνες από πατέντες προς κατοχύρωση είδαν το φως της δημοσιότητας πριν λίγες ώρες.

H BYD είναι μία βιομηχανία-κολοσσός στον τομέα της ηλεκτρικής αυτοκίνησης, με εντυπωσιακές επιδόσεις στην πατρίδα της, την Κίνα, που τώρα μας απασχολεί περισσότερο λόγω της έντονης επέκτασης και στις άλλες αγορές -όπως και την δικιά μας. Σύμφωνα με πατέντες και σχέδια που δημοσιεύθηκαν σε κινεζικά μέσα, θέμα χρόνου είναι και το «άνοιγμα» στα ηλεκτρικά δίκυκλα-scooters.

Τα σχέδια που βλέπετε εδώ αφορούν προφανώς ένα υπό ανάπτυξη/μελέτη ηλεκτρικό scooter, το οποίο η BYD έχει καταθέσει στις αρμόδιες αρχές στις 6 Δεκεμβρίου του 2023, όπως φαίνεται χαρακτηριστικά – και κατοχυρώθηκε μόλις εχθές, 10 Σεπτεμβρίου του 2023. Η μορφή του δικύκλου θυμίζει τα sport/gt scooters της αγοράς, με γενναιόδωρες διαστάσεις και μεγάλη σέλα, όπως και αρκετά επιθετικό φινίρισμα. Η τελική μετάδοση ισχύος εμφανίζεται να γίνεται με αλυσίδα, προφανώς μαρτυρώντας ότι ο ηλεκτροκινητήρας είναι κεντρικά τοποθετημένος και όχι ως μέρος της πίσω ανάρτησης. Στο σχέδιο δεν διακρίνονται φρένα, ενώ εμφανίζονται οι «βασικές» διατάξεις ανάρτησης εμπρός και πίσω, χωρίς περισσότερς λεπτομέρειες.

Τα ρεπορτάζ εκ Κίνας λένε ότι το μοντέλο θα έχει πιθανότατα ένα σεβαστό επίπεδο επιδόσεων, ενώ δεν αποκλείεται να εξοπλίζεται και με ABS/TCS. Η μπαταρία θα βρίσκεται κεντρικά, προφανώς στο ιδανικό σημείο για το βέλτιστο ζύγισμα του μοντέλου. Περισσότερα, πιθανόν θα μάθουμε εν καιρώ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2024 10:38

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon