.
Κατηγορία Διάφορα
Τρίτη, 02 Ιουλίου 2024 16:31

Haojue DN150 - Από τη συνεργάτιδα της Suzuki

Μια νέα μοτοσυκλέτα με ρετρό σχεδίαση και απίστευτη οικονομία παρουσίασε η Haojue για την αγορά της Κίνας.

Η Haojue δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή στο ευρύ κοινό της Ευρώπης παρότι πιθανότατα πολλοί έχουν καβαλήσει κάποια από τις μοτοσυκλέτες που κατασκευάζει. Πρόκειται για τη στενή συνεργάτιδα της Suzuki στην Κίνα, υπεύθυνη για κάποια μοντέλα που σταδιοδρόμησαν και στην ελληνική αγορά, όπως παλιότερα το γυμνό GW250 Inazuma και πιο πρόσφατα το V-Strom 250.

Η γκάμα της Haojue αποτελείται από πολλά μοντέλα μικρομεσαίου κυβισμού, πολλά εκ των οποίων με αισθητική που δύσκολα θα περνούσε στις ευρωπαϊκές αγορές, αλλά το νέο της μοντέλο δείχνει ένα σχεδιαστικό άλμα.

haojue dn150 1

Το DN150 είναι ένα γυμνό roadster κλασικής σχεδίασης που κινείται από έναν αερόψυκτο διβάλβιδο μονοκύλινδρο κινητήρα που στο μέγιστό του αποδίδει 12.5 hp στις 8,000 rpm και 1,3 kgm στις 6,000 rpm μέσω πεντατάχυτου κιβωτίου για υγρό βάρος 131 κιλών.

Αυτή η μάζα περιλαμβάνει ένα γεμάτο ρεζερβουάρ 11 λίτρων με το οποίο η Haojue ισχυρίζεται αυτονομία έως 580 χιλιόμετρα, χάρη στην εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση των 1.89 λίτρων ανά 100 χιλιόμετρα που ανακοινώνει.

haojue dn150 15

Το DN150 κυλά σε τροχούς 18 ιντσών μπρος-πίσω, σταματά με δισκόφρενο μπροστά και ταμπούρο πίσω, διαθέτει μονοκάλανο (μόνο μπροστά) ABS της Bosch, LED φωτιστικά σώματα με DRL φώτα ημέρας, παροχή φόρτισης USB και όχι πολλά περισσότερα στον σπαρτιάτικο εξοπλισμό του.

Δύσκολα θα δούμε το DN150 να πλησιάζει προς τα μέρη μας, ειδικότερα καθώς η Haojue δεν έχει επιδείξει κάποια πρόθεση επέκτασης προς δυσμάς ακόμη, παρά μόνο κατασκευάζοντας κάποια μοντέλα για λογαριασμό (και με το λογότυπο) της Suzuki.

haojue dn150 4

Και είναι ίσως κρίμα γιατί με τιμή 11,180 γιουάν Κίνας, δηλαδή €1,430 με την ισοτιμία της 2/7/2024, θα μπορούσε να λειτουργήσει έξοχα ως ένα καθημερινό οικονομικότατο παπί με προσεγμένο στυλ.

Δείτε το στην ιστοσελίδα της Haojue: DN150

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 02 Ιουλίου 2024 16:39

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Jonway YY500-9 – Μία «Harley» από την... Ασία
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon