.
Κατηγορία Διάφορα
Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024 11:41

Jonway YY500-9 – Μία «Harley» από την... Ασία

Δεν είναι η πρώτη φορά που κινεζικό εργοστάσιο «αντιγράφει» τις τάσεις που έχουν καθιερώσοι οι ιστορικοί κολοσσοί – και δεν θα είναι και η τελευταία.

Οι αγορές της Ασίας και οι αντίστοιχοι κατασκευαστές μοτοσυκλετών, ανέκαθεν ενδιαφέρονταν για τις «εισαγόμενες» τάσεις στην μοτοσυκλέτας – βλέπε, για παράδειγμα, τα 4κύλινδρα supersport αλλά και τις μεγάλες τουριστικές μοτοσυκλέτες, με V2 κινητήρα ή... boxer. Αυτή την στιγμή, οι κατασκευαστές δικύκλων στην Κίνα είναι πολυάριθμοι και μένει να δούμε, αν κάποια στιγμή στην ιστορία γίνει το «μεφάλο φιλτράρισμα», που θα κρατήσει λίγους από αυτούς στην αγορά. Προς το παρόν όμως, ας δούμε άλλη μία δουλειά της Jonway…

Εδώ, βλέπουμε την YY500-9, μία καταφανώς bagger-tourer μοτοσυκλέτα με αμερικανικές αναφορές. Και μπορεί στον τίτλο να χρησιμοποιήσαμε την λέξη «Harley», αλλά το κάναμε εν μέρει καταχρηστικά μιας και η λέξη έχει ταυτιστεί με μοτοσυκλέτες αυτού του είδους. Στην πραγματικότητα, αυτό το μοντέλο που βλέπουμε εδώ, έχει και στοιχεία τύπου «Indian» (προσέξτε την εμφάνιση του κινητήρα...), μαζί με ύφος Electra Glide στις γενικότερες γραμμές του.

Ο κινητήρας του μοντέλου είναι δικύλινδρος V, στα 465 κυβικά, με απόδοση 46 ίππων και ροπή στα 4,6 kgm, μεταδίδοντας την ισχύ του στον πίσω τροχό μέσω οδοντωτού ιμάντα και σασμάν 6 σχέσεων. Το μοντέλο φέρει εμπρόσθιο φαίρινγκ, όπως επίσης και τριπλέτα βαλιτσών, η οποία σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είναι απευθείας... «δανεισμένη» από την Harley – είναι δηλαδή τμήματα Harley! Εντάξει, αμφιβάλλουμε να φτάσουν έτσι στην παραγωγή οι βαλίτσες, απλά ίσως εξυπηρέτησαν σκοπούς φωτογράφησης και επίδειξης τουλάχιστον σε αυτή την φάση. Στο «κόκπιτ» ο αναβάτης έχει στην διάθεση του μία οθόνη TFT για ενδείξεις, αλλά και δύο ηχεία για αναπαραγωγή μουσικής.

Το μοντέλο θα γίνει διαθέσιμο στην Κίνα, στην απίστευτη τιμή των 4.000 ευρώ σε ισοτιμία – δηλαδή, εύκολα ένα... μηδενικό λιγότερο, από ότι θα αγόραζε κανείς μια τέτοια H-D ή Indian. Μην το περιμένετε, όμως, να έρθει στην Ευρώπη, τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024 11:45

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon