.
Κατηγορία ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2024 21:15

Honda Forza MY25 - Οι αλλαγές της οικογένειας για τη νέα χρονιά

Η δημοφιλής σειρά Forza της οικογένειας σκούτερ ‘GT’ της Honda αναβαθμίζεται με νέα στοιχεία σχεδίασης και εξοπλισμού και βελτιωμένη πρακτικότητα για το 25YM, εδραιώνοντας περαιτέρω το κύρος της ως το απόλυτο premium μεταφορικό μέσο για την πόλη και πέραν αυτής. [Δελτίο Τύπου]

Το κορυφαίο Forza 750 έχει επανασχεδιαστεί με χρήση χαρακτηριστικών γωνιών, ώστε να αποπνέει τον δυναμισμό ενός maxi-scooter. Μπροστά, η νέα μονάδα προβολέων με τα επανασχεδιασμένα φώτα ημέρας, αποκαλύπτει ένα νέο πρόσωπο υψηλής ποιότητας, ενώ τα ενσωματωμένα φλας αναβαθμίζουν, όχι μόνο την αισθητική αλλά και την ορατότητα, και κατ’ επέκταση την ασφάλεια. Οι οπτικές αναβαθμίσεις του 25YM ολοκληρώνονται με νέους τροχούς 17 ιντσών εμπρός και 15 ιντσών πίσω.

Η πρακτικότητα έχει βελτιωθεί σε όλους τους τομείς, με τη νέα σχεδίαση να είναι πιο λειτουργική, παρέχοντας καλύτερη προστασία από τον αέρα και αυξημένο χώρο για τα πόδια. Τα νέα μαρσπιέ αυξάνουν επίσης την άνεση των αναβατών όπως και ο νέος σχεδιασμός της σέλας που εξασφαλίζει και εύκολη πρόσβαση στο έδαφος. Όπως το αδελφάκι του στην κατηγορία adventure, X-ADV, το Forza 750 έχει κατασκευαστεί χρησιμοποιώντας μια σειρά νέων υλικών για το 2025, ως ένα βήμα προς την επίτευξη των μακροπρόθεσμων στόχων βιωσιμότητας της Honda. Η χρήση ανακυκλωμένων υλικών έχει αυξηθεί, και το βιοπλαστικό DurabioTM χρησιμοποιείται για πρώτη φορά σε αρκετά πάνελ.

Όλες οι αναβαθμίσεις βασίζονται στον απαράμιλλο συνδυασμό κλασικού Grand Touring (GT) στυλ και άνεσης του Forza 750, εμπλουτισμένο με έναν σπορ, συναρπαστικό χειρισμό και συναρπαστικές επιδόσεις. Στη διαχείριση του ροπάτου, αποδοτικού, δικύλινδρου κινητήρα 745 κ.εκ χρησιμοποιείται σύστημα ηλεκτρονικής διαχείρισης γκαζιού (TBW), με 3 προεπιλεγμένα προγράμματα οδήγησης και ένα USER mode πλήρως παραμετροποιήσιμο από τον αναβάτη.

493070_25YM_Honda_Forza_750a.jpg

Ο εκτενής εξοπλισμός περιλαμβάνει επίσης το σύστημα Honda Selectable Torque Control (HSTC), το οποίο για το 25YM προσφέρει βελτιστοποιημένη παραμετροποίηση στο προφίλ RAIN, και το αναβαθμισμένο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (DCT), το οποίο έχει ρυθμιστεί για ομαλότερη συμπεριφορά στις χαμηλές ταχύτητες. Το στιβαρό σωληνωτό ατσάλινο πλαίσιο, το αλουμινένιο ψαλίδι, το ανεστραμμένο πιρούνι 41mm, οι ακτινικά τοποθετημένες δαγκάνες φρένων με τέσσερα έμβολα και η πίσω ανάρτηση με μοχλικό Pro-Link, συνεχίζουν να προσφέρουν το υψηλό επίπεδο οδικής συμπεριφοράς και χειρισμού, που οι πελάτες προσδοκούν από οποιοδήποτε σκούτερ φέρει το όνομα Forza.

Επίσης, αναβαθμισμένα για το 2025 είναι τα 25YM Forza 350 και Forza 125, που κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Honda στην Atessa, στην ιταλική ακτή της Αδριατικής. Και τα δύο μοντέλα έχουν νέα χαρτογράφηση της ECU, ανανεωμένη εσωτερική δομή του καταλύτη/σιλανσιέ και έναν αισθητήρα O2 προκειμένου - όπως και το 750 – να μπορούν να συμμορφώνονται με το πρότυπο EURO5+.
Για το 25YM, και τα τρία μοντέλα Forza διαθέτουν μια νέα οθόνη TFT πέντε ιντσών, η οποία προσφέρει αναθεωρημένο μενού και νέα διάταξη για διαισθητικό έλεγχο, αυξημένη ευκρίνεια στο έντονο φως και συνδεσιμότητα Honda RoadSync* για smartphone μέσω του εργονομικού διακόπτη στο αριστερό γκριπ. Η μεταφορά της θύρας USB σε νέα θέση και ο φωτισμός του αποθηκευτικού χώρου κάτω από τη σέλα αυξάνουν τα επίπεδα πρακτικότητας και στα τρία μοντέλα.

Ο πλούσιος εξοπλισμός αποτελεί πρωταρχικό πόλο έλξης της σειράς Forza, και για το 25YM η Honda συνεχίζει την επιτυχημένη συνταγή, με όλα τα μοντέλα να διαθέτουν ηλεκτρική ζελατίνα που ρυθμίζεται σε εύρος 180 χιλιοστών, καλύπτοντας ένα μεγάλο φάσμα σεναρίων οδήγησης, φωτισμό τεχνολογίας LED παντού, σύστημα HSTC, συνδεσιμότητα USB-C και λειτουργία Smart Key στον στάνταρ εξοπλισμό.

493070_25YM_Honda_Forza_750b.jpg

Το 25YM Forza 750 θα διατίθενται στις εξής χρωματικές επιλογές:

• ‘Blacked out’ Mat Ballistic Black Metallic
• Iridium Gray Metallic με με προστατευτική κάτω ποδιά και ένθετα σε Graphite Black
• Mat Warm Ash Metallic – ΝΕΟ

Το 25YM Forza 350 θα διατίθενται στις εξής χρωματικές επιλογές:

• Mat Cynos Gray Metallic - ΝΕΟ
• Carnelian Red Metallic - ΝΕΟ
• Pearl Falcon Gray
• Pearl Nightstar Black
• Mat Pearl Cool White

Μία Ειδική Έκδοση 25YM Forza 350 διατίθεται επίσης αποκλειστικά σε Mat Cynos Gray Metallic με γραφικά και ραφές σε κόκκινο.

Οι κάτωθι επιλογές θα διατίθενται για το 25YM Forza 125:

• Mat Cynos Gray Metallic
• Pearl Falcon Gray
• Mat Pearl Pacific Blue - ΝΕΟ
• Mat Pearl Cool White – ΝΕΟ

Μία Ειδική Έκδοση Forza 125 Special Edition θα διατίθεται σε ένα νέο χρωματισμό Mat Cynos Gray Metallic με bronze τροχούς και αποκλειστικά γραφικά.

*Η εφαρμογή Honda Roadsync για smartphone, προς το παρόν δεν είναι διαθέσιμη στη χώρα μας.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2024 07:59

Έκθεση εικόνων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Beta Evo 2025 - Βελτιώσεων συνέχεια
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon