.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2024 08:00

Ducati Desmo450 MX - Πρώτη χρονιά και Πρωτάθλημα στην Ιταλία

Το Desmo450 MX κέρδισε τον πρώτο τίτλο Motocross της Ducati με το... καλημέρα της παρουσίας του στο ιταλικό πρωτάθλημα.

Μετά από μια σεζόν που ξεκίνησε με νίκη για τον Alessandro Lupino, εργοστασιακού αναβάτη της Ducati Corse, ήρθε και η κατάκτηση του ιταλικού πρωταθλήματος Motocross MX1 στον τελευταίο γύρο, που πραγματοποιήθηκε στο Arco di Trento. Μια επιτυχία που επιβεβαιώνει την προσπάθεια των Ιταλών που δημιουργήθηκε για την ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης σειράς μοτοσυκλετών και κινητήρων για αγώνες εκτός δρόμου. Υπενθυμίζουμε πως το Ducati Desmo450 MX μπορεί να παραγγελθεί σε επιλεγμένες αντιπροσωπείες από τις αρχές του 2025, με προγραμματισμένη παράδοση από τον Ιούνιο. Πίσω στην πίστα Pietramurata, ο Lupino χρειαζόταν μόνο μια τέταρτη θέση για να εξασφαλίσει τον ιταλικό τίτλο, κάτι που επέτρεψε στον αναβάτη από το Viterbo να πάρει το ένατο εγχώριο στέμμα του. Στη συνέχεια, ο αναβάτης της Ducati τερμάτισε τον δεύτερο αγώνα στην τρίτη θέση, ένα αποτέλεσμα που του χάρισε επίσης την τρίτη θέση στο σύνολο της ημέρας.

desmomxchamp2.jpg

Alessandro Lupino: «Στον πρώτο αγώνα στη Mantua δεν ήξερα τι να περιμένω από αυτή τη σεζόν, γιατί το Desmo450 MX ήταν μια εντελώς νέα μοτοσυκλέτα. Κατά τη διάρκεια της σεζόν ωστόσο, κάναμε μεγάλες βελτιώσεις, όλοι δούλεψαν τόσο σκληρά και μπόρεσα να δω τη σοβαρότητα και τη δέσμευση με την οποία η Ducati προσέγγισε αυτό το νέο project. Από την πλευρά μου ως αναβάτης έδωσα το 100% και έμαθα και μια νέα δουλειά, αυτή του test rider. Φέραμε τον ιταλικό τίτλο στη χρονιά του ντεμπούτου μας και αυτό απείχε πολύ από το προφανές αποτέλεσμα. Τα εύσημα πάνε σε όλη την ομάδα, τόσο στην πίστα όσο και στην παρέα, γιατί όντως έκαναν εξαιρετική δουλειά! Αυτό που με ικανοποίησε περισσότερο είναι να βλέπω το πάθος που βάζουν όλοι σε αυτό: ένα πάθος που διασφαλίζει ότι η δουλειά θα βγαίνει πάντα καλά. Θέλω να συγχαρώ όλους: στη Ducati βρήκα οικογένεια και φέτος ήταν ξεχωριστή για μένα. Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου».

desmomxchamp3.jpg

Τώρα που τελείωσε το ιταλικό πρωτάθλημα, η ανάπτυξη της "καθαρής" μοτοσυκλέτας από το Borgo Panigale θα συνεχιστεί όλο τον χειμώνα με τις πρώτες δοκιμές από τον Jeremy Seewer, επίσημο αναβάτη της Ducati για το MXGP 2025 (ο οποίος θα υποστηρίζεται από δεύτερο αναβάτη) και στη συνέχεια τις πρώτες δοκιμές του μοντέλου στα 250 κ.εκ. που θα ξεκινήσουν επίσης με τους Lupino και Cairoli. Η μοτοσυκλέτα για την κατηγορία MX2 θα κάνει το ντεμπούτο της στην εγχώρια σειρά του 2025 με την ίδια προσέγγιση που χρησιμοποιήθηκε για το 450, δηλαδή ανάπτυξη της μοτοσυκλέτας στους αγώνες και στη συνέχεια παραγωγή το 2026.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon