.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2024 18:30

3ο Adventure Meeting 2024 – O τρόπος εγγραφής στα Test Rides

Όπως είναι ήδη γνωστό, το ADVENTURE MEETING και φέτος θα δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να δοκιμάσουν τις μοτοσυκλέτες που τους ενδιαφέρουν, από όλες τις εταιρείες που συμμετέχουν. Μάλιστα η φετινή συμμετοχή των εταιρειών είναι η μεγαλύτερη και πιο εντυπωσιακή από ποτέ και οι μοτοσυκλέτες έφτασαν στις 122!

Πάμε όμως να δούμε τί έχει αλλάξει φέτος στην διαδικασία και πώς θα απολαύσουμε ακόμα περισσότερο τα test rides.

Για την φετινή εκδήλωση έχει δημιουργηθεί ειδική εφαρμογή ώστε να γίνεται η κράτηση ηλεκτρονικά και να αποφευχθούν περιττές καθυστερήσεις. Θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επιτόπου το κινητό σας και να μπαίνετε στην εφαρμογή, τόσο για να εγγραφείτε με τα στοιχεία σας και να συμφωνήσετε στους νομικούς όρους, όσο και να ‘’κλείσετε’’ την μοτοσυκλέτα που επιθυμείτε να οδηγήσετε.

Βρισκόμενοι στο χώρο, και αφού έχετε περάσει την κεντρική είσοδο της εκδήλωσης, θα συναντήσετε πινακίδες με QRCODE το οποίο θα μπορείτε να σκανάρετε με την κάμερά σας και σας οδηγήσει στην εφαρμογή.

Από κει και πέρα, μπορείτε να κάνετε είσοδο είτε με λογαριασμό google / windows, ή social media, με τους αποθηκευμένους λογαριασμούς, και να συμπληρώσετε μόνο τα πεδία ‘’δίπλωμα’’ και ‘’αριθμός ταυτότητας’’.

Αμέσως μετά, οδηγείστε στις εταιρίες, όπου, σε κάθετη μορφή, θα βρείτε αλφαβητικά όλες τις εταιρίες, με τα λογότυπα τους. Επιλέγετε την εταιρία που θέλετε, και εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε, πώς ανάλογα με το δίπλωμα που διαθέτετε, θα εμφανίζονται και οι αντίστοιχες διαθέσιμες μοτοσυκλέτες. Αν π.χ. έχετε δίπλωμα Α2, θα εμφανιστούν οι Α2 μοτοσυκλέτες και ούτω καθεξής. Αν έχετε δίπλωμα Α1 και δηλώσετε Α2 ή Open, η γραμματεία θα το ελέγξει και θα σας ακυρώσει.

Επόμενο βήμα, να διαλέξετε μοτοσυκλέτα. Εκεί, θα έχετε την επιλογή να διαλέξετε μοτοσυκλέτα για οδήγηση στην άσφαλτο, ή για οδήγηση στην διαδρομή άσφαλτο – χώμα. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως, στην επιλογή ‘’άσφαλτο’’ θα εμφανιστούν όλες οι μοτοσυκλέτες ανεξαρτήτως κυβισμού / δυνατοτήτων, ενώ στην επιλογή ‘’άσφαλτο-χώμα’’, αυτές που έχουν δυνατότητα να πάνε ΚΑΙ στο χώμα. Αν θέλετε χώμα, θα πρέπει να επιλέξετε αυτή την δυνατότητα πρώτα. Ο συνεπιβάτης θα επιτρέπεται μόνο στην ασφάλτινη διαδρομή για λόγους ασφάλειας. Η προσθήκη της χωμάτινης διαδρομής αποσκοπεί να γνωρίσετε την μοτοσυκλέτα διπλού σκοπού των ονείρων σας στο φυσικό περιβάλλον της. Για αυτό το λόγο θα συμμετέχουν σε αυτή τη διαδρομή μόνο όσα μοντέλα είναι κατασκευασμένα για τον συγκεκριμένο σκοπό και όχι καθαρά ασφάλτινα μοντέλα. Οπότε προσέξτε εδώ τι θα επιλέξετε και που θα το χρησιμοποιήσετε.

Βρίσκετε το μοντέλο που θέλετε, την ώρα που επιθυμείτε, το πατάτε, και μπαίνει στο ‘’καλάθι σας’’. Έχετε την δυνατότητα για δύο επιλογές μοτοσυκλετών. Αν θέλετε να οδηγήσετε ξανά, θα πρέπει να κάνετε προσπάθεια μετά τις 13:00 που θα ανοίξει ξανά η πλατφόρμα για σας.

Μην σας κάνει εντύπωση που θα ‘’βλέπετε’’ μόνο τις επόμενες δύο ώρες από την ώρα που μπήκατε. Η εφαρμογή ανοίγει αυτόματα και κυλιόμενα, τα επόμενα μισάωρα, για αποφυγή προβλημάτων. Ο σκοπός είναι η άμεση εξυπηρέτηση των επισκεπτών με την μεγαλύτερη δυνατή διαθεσιμότητα χωρίς ακυρώσεις.

Αφού ολοκληρώσετε την κράτηση μίας ή δύο μοτοσυκλετών (εμφανίζονται οι κρατήσεις σας) θα έχετε στην οθόνη σας έναν κωδικό QR CODE τον οποίο θα σκανάρει η γραμματεία από το τηλέφωνό σας. Με την επίδειξη των εγγράφων σας – ταυτότητα και δίπλωμα, θα λαμβάνετε ένα αποδεικτικό το οποίο θα αποτελεί και το μαγικό εισιτήριο για τον χώρο των test ride.

Για όσους δεν έχουν επαφή με κινητά, θα υπάρχουν στο χώρο της γραμματείας Tablet πάνω σε βάσεις, όπου με την βοήθεια του προσωπικού των Test Rides, θα γίνονται οι εγγραφές / κρατήσεις. Και φυσικά, η γραμματεία θα διαθέτει και άλλο προσωπικό για όσους χρειάζονται επιπρόσθετη βοήθεια στην διαδικασία.

Με το μαγικό χαρτάκι στο χέρι, και τον ανάλογο εξοπλισμό (κράνος, μπουφάν, γάντια, μακρύ παντελόνι, κλειστά παπούτσια), θα μπορείτε να απολαύσετε ασφάλτινη ή 50-50 άσφαλτο – χώμα εύκολη διαδρομή, με συνολική διάρκεια 30 λεπτών.

Πλοηγοί και ουραγοί θα είναι υπεύθυνοι για την διαδρομή καθώς και τις ταχύτητες με τις οποίες θα κινούνται οι αναβάτες σε group, όπου φυσικά, απαγορεύεται κάθε είδους ‘’ταρζανιά’’!

Αφήστε λοιπόν πίσω τις άγριες διαθέσεις, φέρτε μαζί την καλή σας διάθεση, το δίπλωμα σας και τον εξοπλισμό σας και ελάτε μόνοι ή με την παρέα σας, να δοκιμάσετε την επόμενη σας μοτοσυκλέτα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2024 18:32

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon