.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2024 16:31

3ο Adventure Meeting 2024 - Η εκδήλωση που έγινε θεσμός!

Δύο μέρες adventure με τα όλα του, με 122 διαθέσιμες μοτοσυκλέτες για δοκιμή και 2500 test rides! Το 3ο Adventure Meeting 2024 έγινε θεσμός και έβαλε τις βάσεις για το μέλλον.

Με την σκόνη να έχει κάτσει για τα καλά, μπορούμε να δούμε τους λόγους για τους οποίους το 3ο Adventure Meeting 2024 είναι πλέον θεσμός. Μία γιορτή της μοτοσυκλέτας και της adventure κοινότητας η οποία ένωσε τον κόσμο σε ένα σαββατοκύριακο που τα είχε όλα.

DCIM\101MEDIA\DJI_0301.JPG

Από το 1ο Adventure Meeting 20219 στο Σοφικό Κορινθίας και στο «The Ranch», στο 2ο Adventure Meeting 2023 και σε νέο χώρο, στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου, τα μηνύματα ήταν ηχηρά.

Κι έτσι, το 3ο Adventure Meeting 2024 ήρθε βελτιωμένο στα σημεία, με νέες δραστηριότητες και «ψηφιοποιημένο» ώστε να προσφέρει μία ευκολότερη και ομαλότερη εμπειρία στην off road - travel κοινότητα, με στόχο να αναπτύξει την ιδέα του μοτοσυκλετισμού περιπέτειας.

Στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου, συγκεντρώθηκαν 122 μοτοσυκλέτες adventure, scrambler και naked, καθώς και τα adventure scooter που έχουν εμφανιστεί στην αγορά, ώστε να οδηγηθούν από τους ενδιαφερόμενους αναβάτες.

DSC_4132_-_web.jpg

Με την γραμματεία των Test Rides να χρησιμοποιεί πλέον νέα εφαρμογή για τα απαραίτητα έγγραφα αλλά και τις εγγραφές, η διαδικασία «κλεισίματος» μοτοσυκλέτας πλέον ήταν εύκολη και με ελάχιστο χρόνο αναμονής, που στις περισσότερες των περιπτώσεων έφτανε στο… 1,5 λεπτό!

Νέος τρόπος λειτουργίας και στην παραλαβή των μοτοσυκλετών, αλλά και νέες διαδρομές σε άσφαλτο και χώμα, με την χωμάτινη να συναντιέται πλέον στον Άγιο Κωνσταντίνο με τους ‘’ασφάλτινους’’.

Αλλά και η χωμάτινη (50-50) διαδρομή, επεφύλασσε εκπλήξεις, μιας και μία υδροφόρα φρόντιζε για την κατάβρεξή της κάθε λίγο, για μείωση της σκόνης, και αύξηση της απόλαυσης και της ασφάλειας φυσικά.

DSC_9055_-_web.jpg

Και τις δύο μέρες, από τις 09:00 άνοιγαν οι πύλες ώστε οι αναβάτες να ετοιμάζονται για την έναρξη των Test Rides στις 10:00, τα οποία διαρκούσαν μέχρι τις 18:30 (έναρξη τελευταίου γκρουπ στις 18:00)

Ξεχωριστός χώρος για parking μοτοσυκλετών και αυτοκινήτων,  έκθεση μοτοσυκλετών από όλες τις εταιρίες που συμμετείχαν στον πανέμορφο εξωτερικό ποιοτικό χώρο του Τεχνολογικού Πάρκου Λαυρίου, ευχάριστα πρόσωπα και πολλές οικογένειες με παιδιά, σε ένα event που ορίζεται ως Festival της Adventure μοτοσυκλέτας.

Οι περισσότερες εταιρίες του χώρου βρίσκονταν στο Τεχνολογικό Πάρκο, με τις Aprilia, AODES, Beta, BMW Motorrad, CFMOTO, Daytona, Ducati, Fantic, GASGAS, Honda, Husqvarna, Kymco, KTM, KOVE, Moto Guzzi, MV Agusta, Polaris, QJ Motor, Rieju, Royal Enfield, Sherco, Suzuki, SYM, Stark Varg, Voge, Yamaha, να εκθέτουν τα νέα μοντέλα, ή να διαθέτουν τις μοτοσυκλέτες τους για δοκιμή.

DSC_9376_-_web.jpg

Και για όσους ήθελαν να κοιτάξουν για εξοπλισμό αναβάτη και μοτοσυκλέτας, τα καταστήματα Σπηλιώτης, η MAKAN, η Tecnomoto, ήταν εκεί με ρουχισμό, βαλίτσες, καθαριστικά, αναρτήσεις, ότι χρειάζεται ο μοτοσυκλετιστής για τις εξορμήσεις του – ακόμη και ενοικιάσεις ή leasing μοτοσυκλετών, από τις Andeli και Moto Travel Greece!

Αυτή τη φορά, φτάσαμε τις 122 μοτοσυκλέτες για δοκιμή, όλων των εταιρειών, επί το πλείστον adventure αλλά και naked και cafe racer, αλλά και scooter adventure, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε back-to-back test rides για όλα τα γούστα και όλα τα βαλάντια.

Όμως, το 3ο Adventure Meeting 2024 δεν ήταν μόνο ένα Test Ride Event, αφού όλη την ημέρα, ο επισκέπτης μπορούσε εκτός από τα εκθέματα, να δοκιμάσει και τις δυνατότητές του στην χωμάτινη πίστα για ηλεκτρικά ποδήλατα Mountain Bikes των GASGAS, Fantic, Sherco, Yamaha, με συμβουλές από τον πρωταθλητή Φώτη Σκαρή των Gravity Freaks!

Η πίστα για τα ποδήλατα ισορροπίας της KTM δούλευε ασταμάτητα και τις δύο ημέρες με τους υπεύθυνους εκπαιδευτές της εταιρίας να μαθαίνουν στα παιδάκια την χρήση τους, καθώς και αυτή των διαθέσιμων ηλεκτρικών μοντέλων.

DSC_9396_-_web.jpg

Οι σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού στάθηκαν αρωγοί το σαββατοκύριακο ενώ ενημέρωσαν το κοινό για τους τρόπους αντιμετώπισης ατυχημάτων, τον τρόπο αφαίρεσης κράνους και την διαδικασία που ακολουθείται σε περίπτωση ατυχήματος.

Η Motomarket φυσικά φρόντισε για τις εμφανίσεις τόσο του προσωπικού όσο και για τον πλήρη εξοπλισμό ασφαλείας της Nordcode των πλοηγών και των ουραγών των test rides.

Αυτό το διήμερο τα είχε όλα!

Η ομάδα του BIKEIT έφερε εις πέρας ακόμη μία σημαντική διοργάνωση, με το κυριότερο, έπειτα από περισσότερα από 2.500 Test Rides, να μην υπάρχει το παραμικρό ατύχημα, που είναι και η σημαντικότερη επιβεβαίωση της επιτυχίας!

Το 3ο Adventure Meeting 2024 πέρασε στην ιστορία αφήνοντας σε όσους συμμετείχαν, τις καλύτερες εντυπώσεις, εδραιώνοντας τις βάσεις για μία διοργάνωση που ήδη είναι θεσμός.

DSC_9461_-_web.jpg

Κρατάμε από τώρα το τελευταίο σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου 2025 και ετοιμαζόμαστε από νωρίς για να βελτιώσουμε το Adventure Meeting με νέα shows και δραστηριότητες, ώστε να ξεπεράσει κάθε προσδοκία σε προσέλευση.

Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τους:

  • Τον Ερυθρό Σταυρό για την ευγενική υποστήριξη.
  • Το Moto & Bike TV και τον Γιάννη Κατσιμπάρο για την συνεργασία και την προώθηση.
  • Την Suzuki για την παραχώρηση των GSX-8S και GSX-S 1000GT για τις ανάγκες των πλοηγών / ουραγών.
  • Την Andeli Moto Touring για την παραχώρηση τoυ Honda CB 500X για τις ανάγκες των πλοηγών / ουραγών.
  • Την Moto Travel Greece για την παραχώρηση των Yamaha Tenere 700 για τις ανάγκες των πλοηγών / ουραγών.
  • Την MOTOMARKET για τον εξοπλισμό της ομάδας του BIKEIT.
  • Την MAKAN για τις βάσεις στήριξης RAM Mount των tablet της γραμματείας.
  • Την Red Bull για την μουσική και τα ισοτονικά ποτά

Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στους  χορηγούς επικοινωνίας:

Cosmote TV, GAZZETA, Car and Driver, Moto & BIKEIT TV, Moto in Action, MXIN, AutoMotoPatras, Autoliveris, Slide, καθώς και στις λέσχες και club που μας τίμησαν με την παρουσία τους!

Μείνετε συντονισμένοι στο www.adventure-meeting.gr, όπως και στην σελίδα του event στο Facebook για περισσότερες λεπτομέρειες για το επερχόμενο Adventure Meeting του 2025.

 

Περισσότερα: www.adventure-meeting.gr

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100067525070184

Διοργάνωση: BIKEIT

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2024 16:53

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon