.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 06 Αυγούστου 2024 12:28

Ducati Panigale V4 2025 – Ξεπερνά τα... 70.000 ευρώ, με full extra!

Μεταξύ των οποίων, ένα σύστημα ολόσωμης εξάτμισης που κοστίζει περισσότερο από μία Yamaha MT-07.

Εντάξει, είναι γνωστό: Οι τιμές στα hyperbikes έχουν ξεφύγει. Βέβαια, έχει ξεφύγει και η τεχνολογία τους. Αλλά οι τιμές τους έχουν ξεφύγει... και ξεφεύγουν ακόμα περισσότερο, αν αποφασίσεις να τα «φορτώσεις» με τα εργοστασιακά εξτρά που κατά περίπτωση είναι διαθέσιμα.

Το Ducati Panigale V4 2025 είναι, χωρίς καμία αμφιβολία, το πιο ποθητό hyperbike αυτή την εποχή και σίγουρα ένα από τα κορυφαία της κατηγορίας– είναι μία Ferrari σε δύο τροχούς. Για αυτό μάλλον φτάνει να κοστίζει... περισσότερο και από μία μεταχειρισμένη Ferrari, όταν την φορτώσεις με όλα τα εξτρά του εξοπλισμού που μπορείς να επιλέξεις... Συνάδελφοι μας από την Ισπανία και την Γερμανία, αποφάσισαν να παίξουν με τον Configurator των τοπικών ιστοσελίδων Ducati, επιλέγοντας την Panigale V4 S 2025 και βάζοντας «τα πάντα όλα» επάνω. Αντέχετε να διαβάσετε;

Λοιπόν, στην Γερμανία η μοτοσυκλέτα ανήλθε σε τιμή 61.500 ευρώ (από αρχική 34.790 ευρώ), ενώ για την Ισπανία η τιμή αυτή καταγράφηκε στα 73.300 ευρώ (αρχική τιμή 37.990 ευρώ). Πως γίνεται λοιπόν σχεδόν να διπλασιάζεται η τιμή του μοντέλου και στις δύο αγορές; Αρχικά, ας ξεκινήσουμε από τον «ελέφαντα στο δωμάτιο», το σύστημα ολόσωμης εξάτμισης Akrapovic, που είναι φυσικά σχεδιασμένο μόνο για χρήση στην πίστα -και ίσως όχι σε όλες, ανάλογα με τους κανονισμούς θορύβου!- και φτάνει τα 8.700 ευρώ τιμής. Για τους πιο μετριοπαθείς αλλά και νομοταγείς, υπάρχει και η επιλογή των σιγαστήρων έναντι μόλις 5.600 ευρώ περίπου, ενώ οι πολυάριθμες επιλογές τμημάτων από ανθρακόνημα μπορούν να ανεβάσουν τον λογαριασμό πολύ, και πολύ γρήγορα. Αν, δε, επιλέξετε τις Carbon ζάντες, μόνο αυτές ξεπερνούν τις 5.700 ευρώ στη Γερμανία και τα 5.800 ευρώ στην Ισπανία!

Ο ξηρός συμπλέκτης, το «Άγιο Δισκοπότηρο» των hardcore Ducatisti, ξεπερνά τα 3.500 ευρώ, ενώ στα εξτρά μπορούν να συμπεριληφθούν αισθητήρες πίεσης ελαστικών (περίπου 400 ευρώ), cruise control (περίπου 250 ευρώ), σύστημα σύνδεσης με κινητό και συναγερμός (περίπου 300 και 350 ευρώ αντίστοιχα), όπως και τηλεμετρία (περίπου 1.200 ευρώ). Για να διαλέξεις ένα custom χρώμα για τις δαγκάνες φρένων σου, θέλεις περίπου 800 ευρώ. Η αγωνιστική σέλα ξεπερνά τα 300 ευρώ, ενώ αν επιλέξεις το απομακρυσμένο ρυθμιστικό του εμπρός φρένου (γνωστό αγωνιστικό σύστημα που το βλέπουμε συνέχεια στην τηλεόραση και τα βίντεο), θα δώσεις κανά 600άρι ακόμα. Βάλτε στην εξίσωση και τα ποικίλα προστατευτικά και paraphernalia και η τιμή... εκτοξεύεται.

Τα «ακουμπάς» αυτά τα χρήματα; Γνωρίζοντας το πελατολόγιο της Ducati, δεν θα λέγαμε όχι. Άλλωστε, στην αγορά της πιο εξωτικής superbike αυτή την στιγμή, ακόμα και η τελική τιμή αγοράς, είναι «δήλωση». Εδώ, οι αγοραστές δεν κοιτούν να δώσουν λιγότερα χρήματα, αλλά περισσότερα. Και φυσικά, οι άρχοντες του marketing το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό -και καλά κάνουν. Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και η... «πλεμπαία» (Θου Κύριε) βασική έκδοση της Panigale V4 2025 των 34-35 χιλιάδων (δεν έχει ανακοινωθεί η τιμή της για την Ελλάδα ακόμα), είναι παραπάνω από αρκετή και ικανή για όλους.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 06 Αυγούστου 2024 12:30

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon