.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 30 Ιουλίου 2024 10:24

Yamaha Tracer 9 – «Συνταγή της επιτυχίας» στα sport tourer

Με σειρά ετών παρουσίας στις κορυφαίες θέσεις των ταξινομήσεων μοτοσυκλετών, το Tracer 9 της Yamaha είναι ο «σημαιοφόρος» των μοντέλων της κατηγορίας του. Και, για να το πετυχαίνεις αυτό επί σειρά ετών, κάτι κάνεις σωστά!

Πιο ώριμο από ποτέ και με μία γκάμα 3 εκδόσεων, το Yamaha Tracer 9 είναι ένα εμβληματικό μοντέλο στην κατηγορία των sport touring μοτοσυκλετών του σήμερα. Κάνοντας το ντεμπούτο του το 2015 με εκρηκτική τιμολόγηση, το Tracer 900 τότε, σάρωσε «τα πάντα όλα». Και δημιούργησε χιλιάδες φίλους που αργότερα απέκτησαν και αυτοί το δικό τους.

Επίκεντρο της μοτοσυκλέτας, ο τρικύλινδρος CP3 κινητήρας που ανανεώθηκε σημαντικά και υπερκυβίστηκε, φτάνοντας τα 890 κ.εκ. και αποδίδοντας 119 ίππους και ροπή  9,5 kgm. To πλαίσιο διπλής δοκού από αλουμίνιο, το αλουμινένιο ψαλίδι με μεγαλύτεριο μήκος, οι αναρτήσεις με ρυθμίσεις και οι νέοι Spin Forged τροχοί με μικρότερο βάρος, μαρτυρούν τις σπορ καταβολές της Tracer 9, ενώ με βάρος από 212 κιλά, δεν ξεφεύγει προς τα επάνω με αντίκτυπο στις επιδόσεις αλλά και την ευκολία χειρισμού.

Μετά την τελευταία της ανανέωση, η οικογένεια της Tracer 9 έγινε ακόμη πιο σπορ σε εμφάνιση και τόνισε τα αεροδυναμικά της χαρακτηριστικά. Με 3 εκδόσεις και ανάλογο επίπεδο εξοπλισμού, η Tracer 9 έχει μία έκδοση για όλους. Στην «απλούστερη» αρχική έκδοση, ο αναβάτης έχει στην διάθεση του μονάδα IMU, που προσαρμόζει την λειτουργία του Traction Control και των ηλεκτρονικών βοηθημάτων ελέχγου ολίσθησης, ανύψωσης εμπρός τροχού αλλά και πέδησης – ηλεκτρονικά ελεγχόμενα φρένα για μέγιστη ασφάλεια. Η σέλα ρυθμίζεται σε ύψος σε 2 θέσεις, όπως και οι αναρτήσεις, ενώ ο φωτισμός είναι Full LED και η ζελατίνα ρυθμιζόμενη σε ύψος. Δύο οθόνες TFT αναλαμβάνουν την πληροφόρηση του αναβάτη, ενώ η τιμή δεν ξεπερνά τα 12.500 ευρώ.

Για τους πιο απαιτητικούς στην άνεση και τον εξοπλισμό, η Tracer 9 GT φέρνει όλα τα καλά του σπορ χαρακτήρα Tracer που αναφέραμε μέχρι εδώ, προσθέτοντας μπόλικα «καλούδια» που ανεβάζουν το επίπεδο της μοτοσυκλέτας κατά πολύ. Μιλάμε πλέον για ηλεκτρονικές ημιενεργητικές αναρτήσεις, Quickshifter για ανεβάσματα/κατεβάσματα, πλαϊνές βαλίτσες στον βασικό εξοπλισμό της μοτοσυκλέτας, θερμαινόμενα γκριπ και φώτα στροφής, ενώ έρχεται σε αποκλειστικούς χρωματισμούς και τιμή από 14.990 ευρώ. 

Διάβασε την δοκιμή του Yamaha Tracer 9 GT με ένα κλικ εδώ 

Η... λιμουζίνα της γκάμας είναι το Tracer 9 GT+, με ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στον εξοπλισμό αλλά και την τεχνολογία. Πρόκειται για την πρώτη Yamaha μοτοσυκλέτα με σύστημα Adaptive Cruise Control, που συνεργάζεται με πομποδέκτη ραντάρ εμπρός διατηρώντας σταθερή την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα, σε συνθήκες ταξιδιού. Η χρήση του ραντάρ ξεκλειδώνει και τη δυνατότητα σε ένα πλήρως ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα φρένων, που προσαρμόζει διαρκώς την δύναμη πέδησης εμπρός και πίσω ανάλογα με τις ανάγκες της μοτοσυκλέτας αλλά και παρέχει υποβοήθηση στο φρενάρισμα, αν αυτό χρειάζεται. Τις δύο οθόνες TFT των προηγούμενων εκδόσεων αντικαθιστά μία κεντρική οθόνη 7 ιντσών, με δυνατότητα σύνδεσης με κινητό τηλέφωνο και πλοήγησης μέσω των υπηρεσιών της Garmin, ενώ η σέλα του μοντέλου είναι τύπου Comfort για μεγαλύτερη άνεση στα ταξίδια. Προφανώς μιλάμε για την ναυαρχίδα της γκάμας, που περιλαμβάνει και όλα όσα διαθέτει η έκδοση GT, έρχεται στα δικά της αποκλειστικά χρώματα και κοστίζει από 17.150 ευρώ.

Διάβασε την δοκιμή του Yamaha Tracer 9 GT+ με ένα κλικ εδώ 

Η Tracer 9 είναι μία από τις πιο επιτυχημένες μοτοσυκλέτες της Yamaha και όχι άδικα, συνδυάζοντας τα καλύτερα στοιχεία από δύο διαφορετικές «σχολές» μοτοσυκλέτας – σπορ και τουρισμού- αλλά παραμένοντας και σε μία τιμή λογική για την εποχή μας – καλώντας σε να επιλέξεις αυτή που ταιριάζει καλύτερα σε σένα.

Περισσότερες πληροφορίες για την Yamaha Tracer 9, στο επίσημο δίκτυο αντιπροσώπων Yamaha.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 30 Ιουλίου 2024 10:45

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon