.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024 12:07

Castrol – Επένδυση 46 εκατομμυρίων στην εταιρεία ηλεκτροκίνησης Gogoro

Δίνουν τα χέρια δύο εταιρείες-γίγαντες στον τομέα τους, με το βλέμμα στο μέλλον.

Η γνωστή εταιρεία λιπαντικών Castrol, η οποία είναι μέλος του ομίλου BP, ανακοίνωσε την επένδυση ποσού που συνολικά θα φτάνει τα 46,2 εκατομμύρια ευρώ (50 εκατ. δολάρια) στην Gogoro – την επίσης πολύ γνωστή εταιρεία που ασχολείται με την ηλεκτροκίνηση και έχει κατασκευάσει την δική της πλατφόρμα διαμοοιρασμού μπαταριών.

Η επένδυση θα γίνει σε δύο στάδια, αρχικά με την διάθεση του μισού κεφαλαίου από την Castrol στην Gogoro και την απόκτηση κοινών μετοχών, ενώ το άλλο μισό κεφάλαιο θα ακολουθήσει μόλις τηρηθούν συγκεκριμένοοι όροι της συνεργασίς των δύο εταιρειών. Σε πρώτη φάση, η Castrol θα αποκτήσει το 5,72% των μετοχών της Gogoro.

Σε δηλώσεις προέβηαν εκπρόσωποι των εταιρειών, με την επικεφαλής της Castrol, Michelle Jou, να δηλώνει: «Τα δίκυκλα είναι ένα σημαντικό μέρος του παγκόσμιου portfolio προϊόντων μας και το brand μας παίζει έναν σημαντικό ρόλο στο οικοσύστημα, όσο οι πελάτες μας μεταβαίνουν στα ηλεκτρικά οχήματα. Η Gogoro είναι μία ηγέτιδα εταιρεία στον διαμοιρασμό μπαταριών για δίτροχα και η επένδυση μας σε αυτή είναι ένα στρατηγικό βήμα για την διεύρυνση του portfolio μας, να μείνουμε σχετικοί με τις ζωές των πελατών μας, να χρησιμοποιήσουμε νέες ευκαιρίες για να διασφαλίσουμε για το μέλλον της εμβληματικής εταιρείας μας με 125 χρόνια εμπειρίας και να δημιουργήσουμε προστιθέμενη αξία για τους μετόχους μας».

Ο Horace Luke, CEO της Gogoro, δήλωσε: «Η πιστοποιημένη πλατφόρμα διαμοιρασμού μπαταριών και τα έξυπνα ηλεκτρικά δίκυκλα έχουν αποδείξει ότι οι πόλεις μπορούν να μεταμορφωθούν όταν υπάρχει πρόσβαση σε μια φορητή, έξυπνη, βιώσιμη και εύχρηση πηγή ενέργειας. Η επένδυση από την Castrol είναι μία απόδειξη για αυτή την επιτυχία και μας επιτρέπει να επεκταθούμε ακόμα περισσότερο».  

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024 13:14

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon