.
Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2024 07:30

MotoGP 2025 - Φεύγει η Repsol από τη Honda, έρχεται η Castrol

Η Repsol μπορεί να φεύγει από τη Honda στο τέλος της τρέχουσας σεζόν, ωστόσο η αντικατάσταση της φαίνεται πως δεν αργεί.

Υπενθυμίζουμε αρχκικά πως φέτος πέφτουν οι τίτλοι τέλους σε μια 30χρονη συνεργασία που είναι γεμάτη με επιτυχίες, αρχής γενομένης το 1994, όταν ο Mick Doohan κέρδισε τον πρώτο από τους πέντε τίτλους του στα 500 κ.εκ. διαδοχικά για τη Honda. Έκτοτε, η Repsol και η ιαπωνική μάρκα έχουν κατακτήσει συνολικά 17 παγκόσμια πρωταθλήματα, εννέα περισσότερα από τους πιο κοντινούς ανταγωνιστές της Yamaha στα 8. Οι Doohan, Nicky Hayden, Valentino Rossi, Casey Stoner και Marc Marquez όχι μόνο έχουν φορέσει τα χρώματα της Repsol Honda, αλλά έχουν κερδίσει τίτλους με τις δύο διάσημες μάρκες, ενώ ο πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Jorge Lorenzo έκλεισε επίσης την καριέρα του με τη Repsol Honda.

Η Repsol ήταν ο χορηγός τίτλου για τη Honda καθ' όλη τη διάρκεια της συνεργασίας, αλλά όταν ο Marquez ανακοίνωσε ότι θα εγκαταλείψει τη Honda την περασμένη σεζόν, παρά το γεγονός ότι είχε ένα χρόνο ακόμα στο συμβόλαιό του, οι φήμες περί αποχώρησης της Repsol από τη Honda εμφανίστηκαν γρήγορα. Έτσι, παρά την τεράστια επιτυχία της Honda στο MotoGP, τα τελευταία χρόνια ήταν μερικά από τα χειρότερα της στο πρωτάθλημα και αυτό τονίστηκε από το Marquez που επέλεξε να αποχωρήσει από ένα εργοστασιακό συμβόλαιο που του πλήρωνε πολύ περισσότερα χρήματα για μια δορυφορική μοτοσυκλέτα με τη Ducati. Αποδείχθηκε ότι ήταν η σωστή κλήση καθώς ο Marquez επέστρεψε στις νίκες το 2024 και υπέγραψε επίσης με την εργοστασιακή ομάδα της Ducati για το 2025.

Η Respol ωστόσο, σύμφωνα με το Motorsport.com, πρόκειται να «αντικατασταθεί» από την Castrol, αν και η βρετανική εταιρεία πετρελαίου δεν θα αναλάβει τη θέση του χορηγού τίτλου. Η Castrol άλλωστε είναι ήδη χορηγός για τη δορυφορική ομάδα LCR της Honda, αλλά θεωρείται ότι επίκειται μια συμφωνία που θα την οδηγήσει να ενώσει τις δυνάμεις της με το εργοστασιακό team.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon