.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2024 11:01

Brembo – Επενδύει στην ασφάλεια των «έξυπνων» οχημάτων

Η Brembo, ο παγκόσμιος ηγέτης στα συστήματα πέδησης, επενδύει σε προηγμένες λύσεις συνδεδεμένης κινητικότητας εξαγοράζοντας μερίδιο στην Spoke Safety, μια νεοφυή εταιρεία των ΗΠΑ που ειδικεύεται στην ανάπτυξη τεχνολογιών ψηφιακής επικοινωνίας μεταξύ οχημάτων και οδικού οικοσυστήματος. (δελτίο τύπου)

Με αυτήν την επένδυση, η Brembo συνεχίζει το ταξίδι της για την ενίσχυση της τεχνογνωσίας της στο λογισμικό και τη συνδεσιμότητα cloud για την ψηφιακή καινοτομία των λύσεών της. Στόχος είναι να διευκολυνθεί η επικοινωνία των συστημάτων πέδησης με άλλα συνδεδεμένα στοιχεία στο περιβάλλον.

«Η επένδυση στο Spoke Safety είναι ένα ακόμη βήμα προς την ψηφιακή καινοτομία των συστημάτων πέδησης μας», δήλωσε ο Daniele Schillaci, Διευθύνων Σύμβουλος της Brembo. «Το όραμά μας για το εγγύς μέλλον είναι να επιτρέψουμε στο σύστημα πέδησης να επικοινωνεί και να αλληλεπιδρά όχι μόνο με το εξοπλισμένο όχημα αλλά με ολόκληρο το οδικό οικοσύστημα, συμπεριλαμβανομένων άλλων οχημάτων, υποδομών και δικτύων επικοινωνίας, βελτιώνοντας την οδηγική εμπειρία και την ασφάλεια».

Η Brembo έχει ήδη ξεκινήσει ένα ερευνητικό έργο με το Spoke Safety. Η συνεργασία ξεκίνησε χάρη στο Brembo Inspiration Lab στη Silicon Valley, το οποίο έχει μεταξύ των στόχων του την αναζήτηση καινοτόμων startups που μπορούν να συμβάλουν στην εξέλιξη της Brembo με επίκεντρο το λογισμικό και την τεχνητή νοημοσύνη.

Η Spoke Safety ιδρύθηκε στο Ντένβερ του Κολοράντο το 2020. Οι λύσεις της βασίζονται στην τεχνολογία Vehicle-to-Everything (V2X), ένα σύστημα επικοινωνίας που συνδέει τα οχήματα σε πραγματικό χρόνο με άλλα οχήματα, χρήστες του δρόμου, συμπεριλαμβανομένων των ποδηλατών, και υποδομές έξυπνων πόλεων όπως τα φανάρια, με στόχο τη βελτίωση της οδηγικής εμπειρίας και την προώθηση μεγαλύτερης οδικής ασφάλειας.

Η Spoke Safety εντάσσεται στο χαρτοφυλάκιο της Brembo Ventures, της μονάδας επιχειρηματικών κεφαλαίων της εταιρείας που επενδύει παγκοσμίως σε κορυφαίες τεχνολογικές νεοφυείς επιχειρήσεις για να υποστηρίξει την καινοτομία της Brembo και να επιταχύνει την ανάπτυξη νέων λύσεων κινητικότητας για το αύριο.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2024 11:03

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon