.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2024 12:09

H Brembo επενδύει στη Spoke Safety για καινοτόμες διαδικτυακές λύσεις

Η Spoke Safety εντάσσεται στη Brembo Ventures για να ενισχύει στην τεχνογνωσία του Ομίλου σε λογισμικό και συνδεσιμότητα με το cloud.

[Δελτίο Τύπου]

Η Brembo ανακοίνωσε πως εισήλθε στη μετοχική σύνθεση της Spoke Safety, μας αμερικανικής νεοφυούς εταιρείας που ειδικεύεται στην ανάπτυξη τεχνολογιών ψηφιακής επικοινωνίας μεταξύ οχημάτων και των οδικών υποδομών.

Με την επένδυση αυτή η Brembo θέλει να ενισχύσει τη δυναμική της στον χώρο του λογισμικού και της cloud connectivity, αποσκοπώντας στην ανάπτυξη λύσεων που θα συνδέουν τα συστήματα φρένων της με το οικοσύστημα των οδικών υποδομών.

“Η επένδυση στη Spoke Safety είναι ένα ακόμη βήμα προς την ψηφιακή καινοτομία στα συστήματα πέδησής μας," είπε ο Daniele Schillaci, διευθύνων σύμβουλος της Brembo. “Το όραμά μας για το εγγύς μέλλον προβλέπει πως το σύστημα φρένων θα μπορεί να επικοινωνεί και να αλληλεπιδρά με το όχημα, αλλά και ολόκληρο το οικοσύστημα των δρόμων, συμπεριλαμβανομένων των άλλων οχημάτων, των υποδομών και των δικτύων επικοινωνίας ώστε να ενισχύσει την οδηγική εμπειρία και την ασφάλεια.”

Η Brembo είχε ήδη ξεκινήσει ένα ερευνητικό πρόγραμμα με τη Spoke Safety, βάσει μιας συνεργασίας που συνάφθηκε από το Brembo Inspiration Lab στη Silicon Valley των ΗΠΑ και αποσκοπούσε στην εύρεση καινοτόμων νέων εταιρειών που μπορούν να συμβάλλουν στην εξέλιξη της Brembo στους τομείς του λογισμικού και της τεχνητής νοημοσύνης.

Η Spoke Safety ιδρύθηξκε στο Κολοράντο των ΗΠΑ το 2020 και αναπτύσσει λύσεις στην τεχνολογία Vehicle-to-Everything (V2X), δηλαδή σε συστήματα επικοινωνίας που συνδέουν το όχημα με άλλα οχήματα, με χρήστες του δρόμου που περιλαμβάνουν έως και ποδηλάτες, καθώς και με έξυπνες υποδομές όπως τα φανάρια κυκλοφορίας. Στόχος είναι η βελτίωση της εμπειρίας οδήγησης και η προώθηση της οδικής ασφάλειας.

Η Spoke Safety εντάσσεται στη Brembo Ventures, το επενδυτικό χρήμα της εταιρείας που αναζητά και υποστηρίζει καινοτόμες εταιρείες από όλον τον κόσμο για να επιταχύνει την ανάπτυξη νέων λύσεων στις μετακινήσεις.

Πηγή: Brembo

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon