.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2024 12:21

H Brembo εξαγόρασε την Ohlins

Η μεγαλύτερη εξαγοραστική συμφωνία του γίγαντα των φρένων – Μία συνάντηση τιτάνων στα περιφερειακά μοτοσυκλέτας.

Δύο από τις κορυφαίες μάρκες κατασκευής περιφερειακών για μοτοσυκλέτες και όχι μόνο, είναι πλέον μία, μετά από την ολοκλήρωση μίας εξαγοράς-μαμούθ. Πιο συγκεκριμένα, η Brembo απέκτησε πλέον την Ohlins, την κορυφαία σουηδική μάρκα αναρτήσεων, ολοκληρώνοντας την μεγαλύτερη ανάλογη συμφωνία της ιστορίας της.

Πιο συγκεκριμένα, η εξαγορά έγινε έναντι 405 εκατομμυρίων δολαρίων, μάλιστα μέσα από ήδη διαθέσιμους πόρους ρευστότητας, στους οποίους συνέβαλαν σίγουρα και τα πάνω από 280 εκατ. ευρώ, που η Brembo απέκτησε πουλώντας όλες τις μετοχές Pirelli που είχε στο χαρτοφυλάκιο της – ένα ποσοστό 5,6% επί της εταιρείας ελαστικών.

Το τι εστί Brembo και Ohlins δεν χρειάζεται καν μνεία για τους φίλους της μοτοσυκλέτας αλλά και της αυτοκίνησης γενικότερα και θα έχει πραγματικό ενδιαφέρον, να δούμε τους καρπούς που θα φέρει αυτή η νέα συνεργασία.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Brembo, Matteo Tiraboschi, δήλωσε για την εξέλιξη: «Με αυτή την προσθήκη, κάνουμε ένα ακόμα βήμα μπροστά στην στρατηγική μας να προσφέρουμε ενοποιημένες, έξυπνες λύσεις στους πελάτες μας, αξιοποιώντας συνεργασίες στις τεχνολογίες-κλειδιά των οχημάτων». Στην επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας, αναφέρεται ότι η Ohlins ήταν αφοσιωμένη στην ανάπτυξη της επόμενης γενιάς μηχανοτρονικής τεχνολογίας αναρτήσεων, για δρόμο και πίστα και αυτό «ενισχύει την αποστολή της Brembo ως πάροχο λύσεων στην κινητικότητα του μέλλοντος».

Ο Tom Wittenschlager, διευθύνων σύμβουλος της Ohlins, δήλωσε: «Ενώνοντας τις δυνάμεις μας με την Brembo, αισθανόμαστε ενθουσιασμένοι που ξεκλειδώνουμε νέες ευκαιρίες ανάπτυξης και αξιοποίησης των δυνατών μας σημείων και των κεφαλαίων μας, ώστε να οδηγούμε την καινοτομία και να προσφέρουμε ακόμα μεγαλύτερη αξία στους πελάτες και τους υπαλλήλους μας».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2024 12:36

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon