.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2024 13:42

Δεν θα πιστέψετε πόσο θα κοστίζουν τα BMW R 1300 GS στην Ινδονησία

Οι ασύλληπτες επιβαρύνσεις στην τιμή των μοτοσυκλετών που κάνουν τις δικές μας τιμές, να φαίνονται «τσάμπα»...

H παρουσίαση της νέας BMW R 1300 GS Adventure έκανε... πρωτοφανή πάταγο στην παγκόσμια σκηνή – κυρίως για την αμφιλεγόμενη εμφάνιση της, αλλά και πάλι... κάθε δημοσιότητα, είναι δημοσιότητα. Άλλωστε, ξέρουμε ότι αυτή η μοτοσυκλέτα, όπως και κάθε BMW, έχει τους δικούς της φανατικούς φίλους. Οι οποίοι φανατικοί φίλοι, αν είναι κάτοικοι Ινδονησίας, θα πρέπει να βάλουν το χέρι ασύλληπτα βαθιά στην τσέπη, ώστε να την αποκτήσουν...

Στην χώρα μας, ανάλογα και με το τι θα επιλέξεις από εξοπλισμό για την R 1300 GS και την Adventure, οι τιμές τους ξεκινούν από τα 21.300 και 23.750 ευρώ αντίστοιχα, ενώ μπορούν να φτάσουν και να ξεπεράσουν τα 30.000 ή και τα 35.000 ευρώ... Κρατηθείτε, διότι στην Ινδονησία, οι τιμές των μοντέλων είναι... σχεδόν τριπλάσιες!

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες που υπάρχουν (όχι επίσημα, ακόμα), η «απλή» R 1300 GS θα παίζει στο επίπεδο των 1,2 δισεκατομμυρίων Ρουπίων Ινδονησίας, ποσό ανάλογο των 68.300 ευρώ! Για την R 1300 GS Adventure τα πράγματα θα πάνε ακόμα πιο ψηλά – η τιμή δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα, αλλά αναφέρθηκε να αγγίζει to 1,5 δις. Ρουπίες Ινδονησίας, ποσό ανάλογο με περίπου 86.000 ευρώ!

Γιατί τέτοια απίστευτα ποσά, που κάνουν τα 30 χιλιάρικα να φαίνονται... λίγα; Λοιπόν, στην Ινδονησία ισχύει ένας φοβερά επιθετικός φόρος πολυτελείας για πολλά αγαθά, μεταξύ των οποίων και οι μοτοσυκλέτες. Από τα 500 κυβικά και επάνω, κάθε μοτοσυκλέτα που εισάγεται στην χώρα επιβαρύνεται με 95% φόρο επί της αξίας της (!!!), πρακτικά δηλαδή διπλασιάζεται η τιμή τους! Ακόμα και για τις μοτοσυκλέτες από 250 έως 500 κυβικά, ο ίδιος φόρος είναι στο επίπεδο του 60%. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο φόρος αυτός είναι ανεξάρτητος και από το ΦΠΑ της χώρας, o οποίος επίσης επιβάλλεται. Προφανώς μιλάμε για μία τελείως διαφορετική πραγματικότητα – στην οποία πρέπει μάλλον να είσαι πραγματικός κροίσος, για να αγοράσεις μία R 1300 GS!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2024 13:45

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon