.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 02 Ιουλίου 2024 16:44

Honda Power Pod e – Πως κάνεις την μπαταρία του δικύκλου σου… γεννήτρια!

Το επόμενο τμήμα του συστήματος ηλεκτροκίνησης της Honda χρησιμοποιεί τις τυποποιημένες μπαταρίες MPPe και με άλλους τρόπους.

Η Honda έχει ήδη δημιουργήσει το δικό της «σύστημα» εναλλάξιμων μπαταριών ηλεκτροκίνητων δικύκλων, με το Mobile Power Pack e – μία φορητή μπαταρία συγκεκριμένων διαστάσεων και χαρακτηριστικών ενέργειας, σχεδιασμένη για εφαρμογές εντός και εκτός ηλεκτροκίνησης, αλλά και… εντός και εκτός Honda. Βλέπετε, η Honda είναι εξέχον μέλος της μεγάλης κοινοπραξίας μεταξύ των Honda, Yamaha, Piaggio Group, KTM αλλά και Suzuki και Kawasaki,  με στόχο την δημιουργία μιας συγκεκριμένης μπαταρίας κατάλληλης για τα μοντέλα όλων.

Άρα, αυτομάτως το MPPe – μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την μπαταρία αυτή με ένα κλικ εδώ- είναι κατάλληλο και για πολλές ακόμα εφαρμογές. Η Honda παρουσίασε τώρα το νέο Power Pod e, που μετατρέπει μία μπαταρία MPPe σε γεννήτρια ή, αλλιώς, σε… ένα μεγάλο power bank ικανό να τροφοδοτήσει οικιακές συσκευές, εργαλεία, κινητά και Laptop και ό,τι άλλο χρειάζεται ηλεκτρισμό. 

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το Power Pod e μπορεί να παράσχει ρεύμα μέχρι 2000 VA (W) , συνεχές ή εναλλασσόμενο, είναι μικρών διαστάσεων άρα και υψηλής φορητότητας και ζυγίζει 13,4 κιλά. Έχει πλήρως ηλεκτρονικό έλεγχο και μπορεί να συνδεθεί και με κινητό τηλέφωνο, ώστε ο χρήστης να το χειρίζεται μέσω ειδικής εφαρμογής. Κάθε Power Pod χωρά μία μπαταρία, αλλά η Honda δηλώνει ότι οι συσκευές μπορούν να παραλληλιστούν είτε μεταξύ τους, είτε με φορητές γεννήτριες βενζίνης-ντίζελ, για παροχή ρεύματος σε σημεία μακριά από το δίκτυο. Και τέλος, το Power Pod μπορεί να λειτουργεί και αντίστροφα, φορτίζοντας το MPPe στο εσωτερικό του ακόμα και με σύνδεση σε φωτοβολταϊκά!

Προς το παρόν, η συσκευή είναι διαθέσιμη αποκλειστικά για επαγγελματίες και επιχειρήσεις, που «κατανοούν και συνεργάζονται με την Honda για την κατάλληλη απόρριψη των μπαταριών». Επίσης, το Power Pod e είναι για την ώρα διαθέσιμο μόνο στην Ιαπωνία, ωστόσο αυτό δεν αποκλείεται να αλλάξει στο κοντινό μέλλον. Δείτε, και στην ανάλογη ιαπωνική ιστοσελίδα, περισσότερες εφαρμογές για τις οποίες η Honda προορίζει το Power Pod. 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 02 Ιουλίου 2024 16:59

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon