.
Κατηγορία Kawasaki
Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2024 13:20

Kawasaki – Έρχονται Versys 1100 και Z 1100 το 2025;

Συνδυασμός πληροφοριών και φημών δείχνουν ένα νέο βήμα στις δύο θρυλικές οικογένειες της μάρκας.

Και λέμε συνδυασμός πληροφοριών και φημών, διότι όλα ξεκίνησαν από την είδηση της κατοχύρωσης, του νέου μοντέλου Versys 1100 S για την Αυστραλία, χωρίς ωστόσο να γνωστοποιείται τίποτα περισσότερο σε τεχνικό επίπεδο. Χαράς ευαγγέλια για τους σεναριολόγους, που είναι βέβαιοι ότι θα συμβεί κάτι, αλλά όχι ως προς το τι θα συμβεί...

Αρχής γενομένης λοιπόν από το Versys 1100 S: Θα έχει πράγματι αύξηση στον κυβισμό; Παίζει, αλλά πιθανότερα όχι. Και αυτό διότι ο ήδη υπάρχων κινητήρας φτάνει τα 1.042 κυβικά – είναι ήδη, πάνω από 1.000, οπότε μπορεί πολύ εύκολα να... βαφτιστεί 1.100, για λόγους μάρκετινγκ. Από την άλλη βέβαια δεν αποκλείεται και ένας ελαφρύς υπερκυβισμός, κάτι που ίσως βοηθήσεις στην διατήρηση ή την αύξηση της απόδοσης του μοτέρ, χωρίς να ξεπερνά τα προαπαιτούμενα των προδιαγραφών ρύπων ανά τον κόσμο. Άρα... θα μάθουμε και εμείς, πιθανόν, στα πλαίσια της EICMA ή της Intermot 2024.

Πάμε τώρα στις φήμες για το νέο Z 1100. Όπως σας είχαμε γράψει και εμείς πριν λίγο καιρό, η Kawasaki ανακοίνωσε τα νέα χρώματα για την οικογένεια Z και για το 2025 – από την λίστα όμως απουσίαζαν τα Ζ900 και Ζ125. Τι γίνεται λοιπόν; Το «μεγάλο» μοντέλο θα μπορούσε να ανανεωθεί προς τα επάνω, αν η Kawasaki αποφασίσει να παίξει ξανά το παιχνίδι των επιδόσεων στην κατηγορία, που έχει... αγριέψει. Έτσι, μία αυτούσια μεταφορά του μοτέρ του... Versys 1100, με ισχύ αυξημένη και τουλάχιστον στα 130 άλογα δεν αποκλείεται. Όπως δεν αποκλείεται και μία ανανέωση του μοντέλου σε επίπεδο πλαισίου-περιφερειακών, αλλά και σχεδίασης. Ο ανεξάρτητος σχεδιαστής Kar Lee και το γερμανικό περιοδικό Motorrad, έκαναν την δική τους πρόταση που μπορείτε να δείτε στην εικόνα παρακάτω.

Φυσικά, τα πάντα αναμένουν ακόμα επιβεβαίωση ή, έστω, περισσότερες και επίσημες πληροφορίες.    

 

Συμπληρωματική πηγή: Motorrad

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2024 13:35

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon