.
Κατηγορία Superbike
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2024 10:58

WorldSBK 2024, 9ος αγώνας, Cremona (Ιταλία)

Απόντος του Razgatlioglu για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα, η ευκαιρία να κλείσει κι άλλο η ψαλίδα στη βαθμολογία δεν πέρασε ανεκμετάλλευτη.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbikes επισκέφτηκε για πρώτη φορά την πίστα Cremona στη βόρεια Ιταλία, κοντά στο Μιλάνο, με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας, Toprak Razgatlioglu (BMW) ξανά απόντα εξαιτίας του τραυματισμού του στον γαλλικό αγώνα της Magny-Cours. Στη θέση του Τούρκου αναβάτη θα έτρεχε ο Markus Reiterberger, άρτι απελευθερωμένος από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Endurance που είχε ολοκληρωθεί μια εβδομάδα πριν με τις 24 Ώρες του Bol d' Or.

Οι 90 βαθμοί διαφοράς που είχε ανοίξει από τον δεύτερο, Nicolo Bulega (Ducati), είχαν ήδη μαζευτεί αρκετά μετά τον αγώνα της Γαλλίας, όπου ο Bulega πήρε δύο νίκες σε Superpole Race και δεύτερο σκέλος, και πλέον όλοι ήθελαν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία να φτάσουν ακόμη πιο κοντά στην κορυφή. Ο Bulega έδειχνε έτοιμος να αδράξει την ευκαιρία κατακτώντας την Superpole στις κατακτήριες δοκιμές, με δύο βετεράνους με δύο ακόμη αναβάτες της Ducati στο κατόπι του: Andrea Iannone και Danilo Petrucci συμπλήρωναν την πρώτη σειρά εκκίνησης.

DCPR4103

Στο πρώτο σκέλος οι τρεις αυτοί αναβάτες ξεχώρισαν από την αρχή μαχόμενοι μεταξύ τους για την πρωτοκαθεδρία, για να γίνουν δύο όταν ο Iannone έχασε το μπροστινό του και έπεσε στον 6ο γύρο.

Η συνέχεια ανήκε εξ ολοκλήρου στον Petrucci, ο οποίος οδήγησε εντυπωσιακά και κράτησε την πρωτιά ως το τέλος, την ώρα που ο Bulega δικαιολογημένα δεν ήταν τόσο πρόθυμος να ρισκάρει μια πτώση, προτιμώντας να "κόψει" άλλους 20 σίγουρους βαθμούς από τον Razgatlioglu.

Πίσω από τους δύο πρώτους τερμάτισε ο Alvaro Bautista (Ducati), μετά από έναν θεαματικό αγώνα κατά τον οποίο ξεκίνησε μόλις 13ος στη σχάρα εκκίνησης.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Petrucci στο WorldSBK, χάρη στην οποία έγινε ο πρώτος αναβάτης στην ιστορία που μετρά νίκες σε MotoGP, WorldSBK και Dakar Rally!

55291 JDR R9 Ambience

Στη Superpole Race νωρίς το μεσημεράκι της Κυριακής (22/9) ο Petrucci συνέχισε με έναν ακόμη θρίαμβο, καθώς ξεκίνησε πρώτος και δεν παραχώρησε τη θέση του ποτέ ως την καρό σημαία, για την πρώτη του νίκη σε σύντομο αγώνα.

Πίσω του δόθηκε μια μάχη τριών αναβατών για δύο θέσεις στο βάθρο, με τον Alex Lowes (Kawasaki) να παίρνει τη δεύτερη χάρη σε μια επίθεση στο τέλος του αγώνα, κατά την οποία πέρασε τόσο τον Iannone, όσο και τον Bulega. Το βάθρο του σύντομου αγώνα ολοκλήρωσε ο Iannone, με τον Bulega τυπικά χαμένο της υπόθεσης στην τέταρτη θέση.

57051 JDR R9 Action

Στο δεύτερο σκέλος του αγώνα ο Petrucci συνέχισε σε δαιμονιώδη φόρμα, ξεκινώντας πρώτος και μένοντας εκεί ξανά ως την καρό σημαία, για να ολοκληρώσει ένα απίστευτο τριπλό χτύπημα που ούτε ο ίδιος δεν περίμενε, όπως ομολόγησε μετά. Η επιτυχία του Petrux ήταν τόση που πρακτικά τον έβαλε στη συζήτηση για πρωτιά στο πρωτάθλημα!

Στον αγώνα και πάλι το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στις δύο υπολειπόμενες θέσεις του βάθρου, με τον Bautista να καταφέρνει να φτάσει στη δεύτερη θέση μετά από κερδισμένη μάχη με τον ομόσταυλό του Bulega που τερμάτισε τρίτος.

51729 jdr r9 ambience full

Με το αποτέλεσμα αυτό ο Razgatlioglu παραμένει μεν πρώτος στην προσωρινή κατάταξη με 365 βαθμούς, αλλά πλέον ο Bulega τον έχει πλησιάσει στους 352, δηλαδή το χάος των 90 βαθμών έχει συρρικνωθεί σε μόλις 13 και τρεις αγώνες (62 βαθμών έκαστος) να απομένουν, άρα όλα είναι ορθάνοικτα στη μάχη του τίτλου.

Τρίτος στην κατάταξη είναι ο Bautista με 282 βαθμούς, εντός μάχης βάσει αριθμών αλλά αρκετά μακριά για να έχει σοβαρές ελπίδες. Πίσω του βρίσκονται σχετικά κοντά οι Alex Lowes με 255 και Petrucci με 252, με τον δεύτερο να κάνει ένα μεγάλο άλμα στη βαθμολογία με τον τριπλό θρίαμβο της Cremona.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες WorldSBK 2024

Ο επόμενος αγώνας θα γίνει σε μια μόλις εβδομάδα, 27-29 Σεπτεμβρίου, στην Αραγονία της Ισπανίας, με ερωτηματικά για τη συμμετοχή και τη φυσική κατάσταση του Razgatlioglu, και φυσικά νέο καυτό ενδιαφέρον στη μάχη του τίτλου.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Rivola – Γιατί η Aprilia δεν συμμετέχει πλέον στα WSBK
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon