.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2024 13:34

Η QJMOTOR ζητά απόλυση του Manuel Garcia από τη Gresini Moto2 για εθνικούς λόγους

Λίγο μετά την παρθενική νίκη του Garcia στο Motegi, η χορηγός της ομάδας του ζητά να απολυθεί ο αναβάτης εξαιτίας ενός μαντηλιού που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στην Κίνα.

Η Κυριακή 6 Οκτωβρίου ήταν μια σπουδαία μέρα για τον Manuel Garcia καθώς κατέκτησε την πρώτη του νίκη στην κατηγορία Moto2 στο ιαπωνικό Grand Prix που έγινε στο Mobility Resort Motegi. Κανονικά η ομάδα του, QJMOTOR Gresini Racing Moto2, θα έπρεπε να είναι κάτι παραπάνω από περιχαρής και για μέρα όντως έτσι ήταν, τουλάχιστον στην ιταλική πλευρά της ομάδας και τα στελέχη της Gresini.

Στην Κίνα ωστόσο η κατάσταση δεν ήταν και τόσο ευχάριστη, με τα κοινωνικά δίκτυα να πλημμυρίζουν από οργισμένες αντιδράσεις του κοινού στη θέα του Ισπανού αναβάτη με το παραδοσιακό ιαπωνικό μαντήλι Hachimaki φορεμένο στο κεφάλι προ της εκκίνησης - κάτι που έκαναν εθιμοτυπικά πολλοί αναβάτες σε όλες τις κατηγορίες.

Η αιτία εντοπίζεται στην πολύχρονη αντιπαλότητα Κίνας και Ιαπωνίας, η οποία γιγαντώθηκε κατά την κατοχή της πρώτης από τους Ιάπωνες στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που καταγράφηκε στην Ιστορία ως εξαιρετικά βίαιη και κόστισε τις ζωές εκατομμυρίων Κινέζων.

Τον ορυμαγδό αγριεμένων φωνών στο κινέζικο Διαδίκτυο ακολούθησε την επόμενη μέρα η επίσημη ανακοίνωση της κεντρικής χορηγού της ομάδας QJMOTOR Gresini Moto2, Zhejiang Qianjiang Motorcycle Co. Ltd., με την οποία ζητούσε από τη Gresini Racing να αποσύρει όλες τις φωτογραφίες και βίντεο όπου ο αναβάτης εμφανίζεται με το εν λόγω μαντήλι και να τον απολύσει άμεσα.

9a48bae052004d35a64d0ca8382c4872noop

Μεταφέρουμε αυτούσια την ανακοίνωση, μεταφρασμένη μέσω Google (τα μανδαρινικά είναι ένα από τα αδύνατα σημεία μας):

"Δήλωση σχετικά με τη συμπεριφορά των συνεργατών αναβατών στο MotoGP της Ιαπωνίας

"Πρόσφατα, στο πολυαναμενόμενο Ιαπωνικό MotoGP στο Motegi, η ομάδα της QJMOTOR κατέκτησε τη νίκη με εξαιρετική απόδοση, Ωστόσο, μια πολύ δυσάρεστη σκηνή έλαβε χώρα στην πίστα: ο Gonzalez, αναβάτης της συνεργαζόμενης ομάδας Gresini, κλήθηκε από τους διοργανωτές πριν την έναρξη του αγώνα και ιδιωτικά φόρεσε το διακοσμητικό Hachimaki, το οποίο διαμοίρασε στις κοινωνικές πλατφόρμες. Αν και ήταν μια ακούσια πράξη από τον Ευρωπαίο αθλητή που δεν αντιλαμβάνεται την Κινέζικη ιστορία, η συμπεριφορά αυτή πλήγωσε το εθνικό συναίσθημα των Κινέζων αναβατών και του λαού.

"Μετά το συμβάν η Qianjiang Motorcycle αμέσως ήρθε σε διαπραγμάτευση με τον συνεργάτη της, Gresini, απαιτώντας όλες οι σχετικές φωτογραφίες και κάθε άλλο σχετικό υλικό να απομακρυνθούν άμεσα και η ομάδα να διακόψει τη συνεργασία της με τον αναβάτη.

"Από την ίδρυσή της η Qianjiang Motorcycle παραμένει πιστή στην κεντρική ιδέα 'μοναδική τεχνογνωσία και επιδίωξη της αριστείας', κατασκευάζει επιμελώς κάθε μοτοσυκλέτα και προσπαθεί διαρκώς για υψηλή ποιότητα και απόδοση, κερδίζοντας ευρεία εκτίμηση στην εγχώρια και τις διεθνείς αγορές.

"Η Qianjiang Motorcycle έχει δεσμευτεί να συμμετάσχει σε διάφορες κατηγορίες αγώνων. Εμβαθύνοντας σε αυτήν την διαδικασία καταφέρνει τη μεταφορά αγωνιστικής τεχνολογίας στα πολιτικά οχήματα μαθαίνοντας μέσα από τους αγώνες και μοιράζεται τη χαρά και τον ενθουσιασμό που φέρνουν αυτοί."

Manuel Gonzales SPA QJMOTOR Gresini Moto2 Kalex Moto2  GP Japan 2024 (Circuit Motegi) 4-6.10.2024 photo: Lukasz Swiderek
 www.photoPSP.com
 @photopsp_lukasz_swiderek


Προς το παρόν η είδηση έχει πάρει μεγάλη έκταση στα κινέζικα ΜΜΕ, ωστόσο ελάχιστα διεθνή μέσα την έχουν αναπαράξει, ενώ δεν υπάρχει ουδεμιά αναφορά ακόμη στο επίσημο Motogp.com, ούτε και από την ομάδα Gresini Racing.

Προφανώς ο αναβάτης δεν έχει απολυθεί επισήμως ακόμη και οι δύο πλευρές, QJMOTOR και Gresini, βρίσκονται σε συζητήσεις επί του θέματος.

Ο Manuel Gonzalez βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην έκτη θέση της κατάταξης της Moto2 και ισοβαθμεί με τον Joe Roberts στους 153 βαθμούς, αρκετά μακριά από την πρώτη θέση του Ai Ogura (228 βαθμοί), αλλά μέσα στη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης που απέχει μόλις 15 βαθμούς και αυτή τη στιγμή είναι στα χέρια του Sergio Garcia.

Αν ο Gonzalez απολυθεί, ως ζητά η QJMOTOR, η ομάδα θα υποστεί ένα μεγάλο πλήγμα χάνοντας τον πρώτο της αναβάτη, καθώς ο ομόσταυλός του, Albert Arenas, βρίσκεται αρκετά πιο πίσω στη 14η θέση της βαθμολογίας με 65 βαθμούς.

Αναμένονται οι εξελίξεις.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ISDE 2024 - Αυτή είναι η ομάδα της Ελλάδας
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon