.
Κατηγορία MotoGP
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2024 09:14

MotoGP, Ινδονησία: Οι ομάδες και τα ελαστικά Michelin έτοιμα για έναν εξαντλητικό αγώνα

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP™ 2024 ξεκινά την περιοδεία του στην Ασία-Ωκεανία με την Ινδονησία, όπου η Michelin γιόρτασε την 500η νίκη της στο Grand Prix μόλις πριν από έναν χρόνο. (δελτίο τύπου)

• Η Michelin Motorsport ετοίμασε μια γκάμα ελαστικών προσαρμοσμένο σε αυτήν την πίστα, που αποτελεί μία από της πιο απαιτητικές στο ημερολόγια αγώνων, όπου πέρυσι η θερμοκρασία της πίστας ξεπέρασε τους 60°C.

•Φέτος, τα ελαστικά MICHELIN με τις επιδόσεις υψηλού επιπέδου θα δώσουν τη δυανατότητα στους αναβάτες να καταρρίψουν όλα τα ρεκόρ (αγώνας όλων των εποχών, γύρος αγώνα, διάρκεια Grand Prix, μέγιστη ταχύτητα) που σημειώθηκαν την περασμένη σεζόν.

Μετά από δύο συνεχόμενα Grand Prix στην πίστα Misano (Ιταλία), οι ομάδες του MotoGP έχουν πλέον στραμμένο το βλέμμα τους στην Ασία, και συγκεκριμένα στην πίστα Mandalika στην Ινδονησία. Η πίστα Pertamina Mandalika International Circuitαποτελεί μια νέα πίστα στο ημερολόγιο των αγώνων από το 2022, που εγκαινιάστηκε το 2021. Βρίσκεται στο νησί Lombok, στα νότια του ινδονησιακού αρχιπελάγους, έχει μήκος 4.3 χιλιόμετρα και διαθέτει  6 αριστερές και 11 δεξιές στροφές καθώς και μια μικρή ευθεία 507μ. Η συγκεκριμένη πίστα αποτελεί έντονο πεδίο δοκιμών για τα ελαστικά καθώς οι ζώνες σκληρού φρεναρίσματος στις στροφές 1 και 10 αποτελούν πρόκληση για τους αναβάτες.

Πέρυσι, όταν η άσφαλτος είχε μόλις επιστρωθεί, η Michelin είχε διαθέσιμα επιπλέον μείγματα γόμας για τα ελαστικά MICHELIN Power Slick. Αυτή τη σεζόν, σύμφωνα με τους κανονισμούς, οι ομάδες της Michelin Motorsport ετοίμασαν ένα πιο κλασικό πακέτο, με δυνατότητα επιλογής από τρία μπροστινά ελαστικά και δύο πίσω.

«Είναι η τρίτη φορά που βρισκόμαστε στην πίστα Mandalika, όπουγνωρίζουμε πλέον  πολύ καλά την ιδιαιτερότητά της», δήλωσεο Piero TaramassoMichelin TwoWheel Motorsport Manager. «Γνωρίζουμε ότι η πίστα είναι πολύ απαιτητική λόγω της σειράς των στροφών της, που δημιουργούν πολλές δυνάμεις επιτάχυνσης και φρεναρίσματος, και γνωρίζουμε ότι η ευελιξία και η σταθερότητα των ελαστικών μας θα δοκιμαστούν, ειδικά καθώς οι καιρικές συνθήκες είναι συχνά δύσκολες.  Πέρυσι, η θερμοκρασία της πίστας ξεπερνούσε συχνά τους 60°C, τόσο το Σάββατο κατά τη διάρκεια του αγώνα Tissot Sprint όσο και την Κυριακή για τον αγώνα Grand Prix. Γνωρίζοντας ότι μπορούσαν να βασίζονται στις επιδόσεις των ελαστικών μας ανά πάσα στιγμή, οι αναβάτες μπόρεσαν να υποστηρίξουν την επιλογή τους στην απόσταση που έπρεπε να διανύσουν. Η πλειοψηφία προτίμησε τα μαλακά μείγματα γόμας για εμπρός και πίσω για τον αγώνα Tissot Sprint των 13 γύρων, ενώ κάποιοι επέλεξαν τα μεσαία ή ακόμα και τα σκληρά σκληρά μείγματα γόμας για τον αγώνα Grand Prix των 27 γύρων. Λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα που συλλέχθηκαν και για να τους προσφέρουμε το ίδιο εύρος δυνατοτήτων, επιλέξαμε μια γκάμα ελαστικών με βάση τα μείγματα γόμας που χρησιμοποιήθηκαν την περασμένη σεζόν».

Για τον αγώνα  Pertamina Grand Prix της Ινδονησίας, οι συνεργάτες της Michelin θα έχουν διαθέσιμα το μαλακό, μεσαίο και σκληρό μείγμα γόμας (όλα συμμετρικά) για τον μπροστινό τροχό καιτο μαλακό και μεσαίο μείγμα γόμας  για τον πίσω – τα οποία θα είναι ασύμμετρα λόγω του μεγαλύτερου αριθμού δεξιών στροφών.

Η συγκεκριμένη πίστα δεν βρίσκεται και πολύ μακριά από τον Ινδικό Ωκεανό έτσι που οι αναβάτες μπορεί να  αντιμετωπίσουν δύσκολες καιρικές συνθήκες.Τα MICHELIN Power Rain θα είναι διαθέσιμαι σε μαλακό και μεσαίο μείγμα γόμας και όπως τα slicks θα είναι συμμετρικά για τον μπροστινό τροχό  και ασύμμετρα για τον πίσω – και πάλι με τη δεξιά πλευρά ενισχυμένη.

Ρεκόρ για κατάρριψη

Το ρεκόρ πίστας  όλων των εποχών με χρόνο 1'29.978 κατέχει ο Luca Marini (Mooney R46 Team).

Το ρεκόρ διάρκειας αγώνα του Grand Prix είναι 41'20.293 και του αγώνα  Tissot Sprint είναι 19'49.711.

Το ρεκόρ αγώνα που κατέγραψε πέρυσι ο Enea Bastianini (ομάδα της Ducati Lenovo) είναι 1'30.906.

Επιπλέον, ο Jorge Martin (Prima Pramac Racing) κατέχει το ρεκόρ τελικής ταχύτητας, με 316.7 χλμ./ώρα.

Ο αγώνας Pertamina Grand Prix της Ινδονησίας θα ξεκινήσει την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου με το πρώτο practice session  από τις 10:45 έως τις 11:30. Θα ακολουθήσει ένα δεύτερο session από τις 15:00 έως τις 16:00, που θα επιτρέψει στους 10 ταχύτερους αναβάτες να περάσουν απευθείας στη δεύτερη προκριματική φάση (Q2). Μετά από μια τελευταία ελεύθερη δοκιμή το πρωί του Σαββάτου από τις 10:10 έως τις 10:40,  Q1 θα επιτρέψει σε δύο επιπλέον αναβάτες να προχωρήσουν στο Q2, όπου οι αναβάτες θα παλέψουν για τις πρώτες θέσεις στη σχάρα εκκίνησης. Ο αγώνας Tissot Sprint των 13 γύρων θα ξεκινήσει το Σάββατο στις 15:00 και το Grand Prix των 27 γύρων έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, επίσης στις 15:00.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2024 09:21

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « MotoGP 2024, 14ος Αγώνας, Ιταλία - Νίκη Bastianini στο... 90'!
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon