.
Κατηγορία MotoGP
Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2024 13:14

MotoGP – Τέλος η Πορτογαλία από το 2025;

Αμφίβολη η συμπερίληψη της εκπληκτικής πίστας του Portimao στο καλεντάρι της επόμενης σεζόν...

Μία πίστα για... μία πίστα, στο πρόγραμμα του MotoGP για το 2025; Εχθές είχαμε την ευχάριστη είδηση, ότι το Brno επιστρέφει στο πρόγραμμα του MotoGP – μία πίστα ιδιαίτερα αγαπητή στο κοινό και όχι μόνο. Όμως, τις τελευταίες ώρες, κυκλοφόρησαν και ψίθυροι περί αποχώρησης της Πορτογαλίας από το πρόγραμμα του 2025.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ διεθνών μέσων, παρά την απρόσκοπτη παρουσία της πίστας του Portimao στο πρόγραμμα τα τελευταία 5 χρόνια αλλά και την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα χάραξη της -για αυτό έχει πάρει και το όνομα Roller Coaster-, η πίστα αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες ως προς την κάλυψη των προαπαιτούμενων για την συμφωνία με την Dorna. Μάλιστα, αναφέρθηκε ότι η διοργανώτρια εταιρεία των MotoGP έχει ανεβάσει και τον πήχη στις απαιτήσεις της -πιθανότατα χρηματικές αλλά ίσως και όχι μόνο-, δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο την θέση της πορτογαλικής πίστας.

Αυτή την στιγμή, η διοίκηση της πίστας του Portimao δεν έχει συνάψει καν προκαταρκτική συμφωνία με την Dorna, ενώ η αρχή διαχείρισης της πίστας, Parkalgar, δεν έκανε κανένα σχόλιο επί του θέματος. Άρα, δεν αποκλείεται το 2025 να μην έχουμε Portimao στο πρόγραμμα, την στιγμή που μένει να δούμε αν στο ημερολόγιο θα επιστρέψουν η Αργεντινή, η Ινδία, το Καζακστάν αλλά και η Ουγγαρία.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2024 13:17

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon