.
Κατηγορία MotoGP
Τρίτη, 27 Αυγούστου 2024 12:59

MotoGP – «Φρένο» σε συμμετοχές Ισπανίας-Ιταλίας; Τι λένε οι αναβάτες

Απάντηση στην επίσημη και ανεπίσημη... γκρίνια για την κυριαρχία Ισπανών και Ιταλών αναβατών στο MotoGP, δίνουν οι ίδιοι οι συμμετέχοντες του, λέγοντας... αυτά που θα περίμενε κανείς.

Τα τελευταία χρόνια, ο σχολιασμός για την σχεδόν ολοκληρωτική συμμετοχή Ισπανών και Ιταλών στο MotoGP, δίνει και παίρνει. Και μάλιστα, σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, η ανάλογη... γκρίνια, έχει επηρεάσει και τον επικεφαλής της Dorna, Carmelo Ezpeleta! Ο Ισπανός επιχειρηματίας φέρεται να έχει δηλώσει, ότι σκέφτεται να βάλει όριο στην συμμετοχή αναβατών από Ισπανία και Ιταλία, ώστε να βοηθήσει την ποικιλία στις εθνικότητες συμμετεχόντων. Είχε πει συγκεκριμένα: «Εδώ πρέπει να βρίσκονται οι καλύτεροι, αλλά είναι ευκολότερο αν είσαι Ιταλός ή Ισπανός. Θα έπρεπε να είναι σαν τους ολυμπιακούς αγώνες, π.χ. 3 Αμερικανοί πηγαίνουν, αλλά αν είσαι ο 4ος, δεν μπορείς να πας ακόμη και αν είσαι καλύτερος από συμμετοχές άλλων χωρών». Και, φυσικά, αυτό και μόνο προκαλεί αντιδράσεις – διότι υπονοεί απλούστατα ότι κάποιοι από τους καλύτερους, θα μένουν εκτός ελέω της... ποικιλότητας.

Πολλοί αναβάτες εξέφρασαν ήδη την αντίρρηση τους σε αυτό το ενδεχόμενο. Ο Luca Marini, Ιταλός ο ίδιος, δήλωσε: «Πρέπει να καταλάβει κανείς γιατί το επίπεδο Ισπανών και Ιταλών αναβατών είναι τόσο υψηλό, και δεν είναι επειδή είμαστε Ισπανοί ή Ιταλοί. (...) Κατά την γνώμη μου, είναι επειδή και στην Ισπανία και στην Ιταλίαμ υπάρχει μία κουλτούρα, ένα πάθος και μία οργάνωση από τότε που οι αναβάτες είναι έφηβοι, ακόμα και παιδιά, που τους επιτρέπει να αναπτυχθούν σαν αναβάτες και να φτάσουν στην κορυφή, ενώ σε άλλες χώρες αυτό είναι πιο δύσκολο».

Σε πιο έντονο ύφος κινούνται οι δηλώσεις του Ισπανού Raul Fernandez: «Πόσοι Βρετανοί ή Αγγλοσάξονες είναι στην Formula 1; Δεν νομίζω ότι είναι ζήτημα εθνικότητας, σίγουρα οι Ισπανοί και οι Ιταλοί είμαστε καλύτεροι από το πόσο δύσκολο μα είναι να φτάσουμε στο επίπεδο αυτό. Στην Ισπανία, από όσα έχω ζήσει εγώ προσωπικά, είναι πολύ δύσκολο, έχω δουλέψει και έχω δυσκολευτεί πολύ και ας μην ξεχνάμε τις θυσίες της οικογένειας μου. (...) Πρέπει να δει κανείς ότι οι αναβάτες θυσιάζουν πολλά και αυτό που πρέπει να κοιτάς είναι τα αποτελέσματα. Αλλιώς, γιατί να δουλέψεις τόσο σκληρά; Αν είναι να μην τα καταφέρεις, γιατί να προσπαθείς;»

Τοποθέτηση για το ζήτημα έκανε και ο Alex Rins: «Ειλικρινά, είναι ένα πολύ δύσκολο θέμα να διαχειριστείς. Πάντα έλεγαν ότι η Ισπανία και η Ιταλία έχουν εξαιρετικούς αναβάτες, και αυτό είναι που μας φέρνει εδώ. Το να το περιορίσεις αυτό, νομίζω ότι θα επηρεάσει περισσότερο τους νέους αναβάτες που τώρα έρχονται στο πρωτάθλημα παρά αυτούς που είναι ήδη». Και ο Aleix Espargaro είπε μεταξύ άλλων ότι «προφανώς θα ήταν ωραίο να έχουμε διαφορετικές εθνικότητες στο MotoGP, αλλά αυτή είναι η κορυφαία κατηγορία και πρέπει να φιλοξενεί μόνο την ελίτ, ανεξάρτητηα από την χώρα καταγωγής».  

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 27 Αυγούστου 2024 13:03

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon