.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2024 12:25

MXGP 2024, 17ος αγώνας, Frauenfeld (Ελβετία)

Σπουδαίες νίκες για τους πρωτοπόρους MXGP και MX2, Tim Gajser και Kay de Wolf, στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross συνέχισε την πορεία του μπαίνοντας στην τελική ευθεία του για τη φετινή σεζόν, με το MXGP of Switzerland Presented by iXS να δείχνει δύο πρόσωπα καθώς την έντονη ζέστη στις προκριματικές διαδικασίες του Σαββάτου διαδέχτηκε η βροχή την ημέρα του αγώνα, Κυριακή.

Στο πρώτο σκέλος της MXGP ήταν ο Maxime Renaux (Yamaha) αυτός που έφυγε ταχύτερα από τη σχάρα εκκίνησης και πήρε τη Holeshot, με τον Jorge Prado (GASGAS) πίσω του, αλλά τρεις μόλις στροφές αργότερα ήταν ο Tim Gajser (Honda) στον πίσω του τροχό.

9B3A4114
Jorge Prado (GASGAS)

Ο Σλοβένος πρωτοπόρος της βαθμολογίας χρειάστηκε μερικές στροφές ακόμη για να περάσει πρώτος, περίπου στα μισά του πρώτου γύρου, και στη συνέχεια έτρεξε τον δικό του αγώνα σε ρυθμό που δεν επέτρεψε σε κανέναν να τον αμφισβητήσει.

Ενόσω ο Gajser χανόταν στον ορίζοντα, ο Jeffrey Herlings (KTM) ξεπέρασε την κακή του εκκίνηση και με επίθεση διαρκείας μάζεψε σχεδόν όλους τους προπορευόμενούς τους για να φτάσει αυτός στη δεύτερη θέση.

Στο μεταξύ ο Jeremy Seewer (Kawasaki) στον αγώνα της πατρίδας του είχε καταφέρει να βρεθεί σε θέση βάθρου περνώντας τον Prado, γεγονός που κινητοποίησε τον Ισπανό πρωταθλητή του 2023 για να ανεβάσει ρυθμό και τελικά να περάσει τόσο τον Renaux όσο και τον Seewer για να ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου του σκέλους.

9B3A5276
Jeffrey Herlings (KTM)

Στο δεύτερο σκέλος της MXGP ο Renaux πήρε ξανά τη Holeshot και για αρκετούς γύρους κρατούσε έναν ρυθμό που οι επερχόμενοι Prado και Romain Febvre (Kawasaki) αδυνατούσαν να ματσάρουν. Αυτά βέβαια όσο οι κ.κ. Gajser και Herlings παρέμεναν μπλεγμένοι στα όρια της δεκάδας, γιατί όταν ξέμπλεξαν μας έδειξαν γιατί είναι πρωταθλητές.

Με πολύ γρήγορο ρυθμό και οι δύο άρχισαν να ανεβαίνουν θέσεις, με τον Gajser να φτάνει πρώτος πίσω από τον Prado - που στο μεταξύ είχε περάσει πρώτος - και να τον περνά στην αρχή του 12ου γύρου. Η συνέχεια γνωστή: ο Gajser απλώς κάλπασε προς μιαν ακόμη νίκη.

Ο Herlings μιμήθηκε τον Σλοβένο προσπερνώντας κόσμο και κοσμάκη για να φτάσει σε θέση βάθρου, καθαρίζοντας λίγο πριν το τέλος του αγώνα τους Febvre και Prado, για να φτάσει ξανά δεύτερος.

Στον τερματισμό ο Gajser συμπλήρωσε ένα μαγικό διήμερο που είχε πολλή ανάγκη μιας και στη βαθμολογία οι Prado και Herlings είχαν κόψει αρκετά τη διαφορά, σε ένα βάθρο με την ίδια ακριβώς κατανομή με το πρώτο σκέλος.

Η νίκη αυτή του Gajser του έδωσε μια βαθειά ανάσα φτάνοντας στους 860 βαθμούς, αλλά σαφώς δε μπορεί να ησυχάσει όταν ο Prado τον καταδιώκει με 842 βαθμούς και ο Herlings έπεται στους 818.

9B3A4040
Kay de Wolf (Husqvarna)

Στην ΜΧ2 ο Kay de Wolf (Husqvarna) βγήκε κερδισμένος από τον Ελβετικό αγώνα έχοντας πάρει μια πολύ σημαντική νίκη την ώρα που ο βασικός του αντίπαλος για τον τίτλο, Lucas Coenen (Husqvarna) είχε ξανά έναν μέτριο αγώνα που τον έφερε στην έβδομη θέση.

Στο πρώτο σκέλος της ΜΧ2 ο de Wolf πήρε τη νίκη μπροστά από τον Liam Everts (KTM) και τον Thibault Benistant (Yamaha), ενόσω ο Lucas Coenen τερμάτισε έκτος και μετά δεχόταν και ποινή δύο θέσεων γιατί "έκοψε" μια στροφή.

Στο δεύτερο σκέλος της κατηγορίας η νίκη πήγε στον Simon Laengenfelder (GASGAS) με άνεση, ενώ δεύτερος τερμάτισε ο Λετονός Karlis Alberts Reisulis (Yamaha), κρατώντας τον de Wolf τρίτο.

Στο σύνολο του Ελβετικού GP ωστόσο ο de Wolf πήρε τη σημαντικότατη νίκη με τον Laengenfelder δεύτερο και τον Everts τρίτο, γεγονός που στη βαθμολογία διατηρεί τον Ολλανδό της Husqvarna στην πρώτη θέση με 831 βαθμούς. Ο Lucas Coenen έχασε έδαφος φτάνοντας στους 770 βαθμούς και τον πλησίασε ελαφρώς ο Laengenfelder στους 727 βαθμούς.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες MXGP 2024

Ο επόμενος αγώνας θα ταξιδέψει το MXGP στην Τουρκία και την Afyonkarahisar στις 8 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon