.
Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2024 08:34

Alex Rins - Ρεαλιστής ως προς την υλοποίηση του V4 της Yamaha

Ο Alex Rins μας.. γειώνει, λέγοντας πως ο νέος V4 κινητήρας της Yamaha μπορεί να είναι έτοιμος για την έναρξη της σεζόν MotoGP του 2025, μπορεί και όχι.

Η Yamaha αγωνίζεται με ένα τετρακύλινδρο εν σειρά κινητήρα από τότε που ξεκίνησε η τετράχρονη εποχή του MotoGP το 2002, αλλά πρόσφατα επιβεβαίωσε ότι αναπτύσσει ένα V4 για να προσπαθήσει να επιταχύνει την ανάκαμψή της. Άλλωστε, όλοι οι αντίπαλοι της Yamaha στο MotoGP χρησιμοποιούν κινητήρες V4. Ωστόσο, το ιαπωνικό εργοστάσιο έχει καταστήσει σαφές ότι θα παρουσιάσει τον V4 μόνο όταν αποδίδει καλύτερα από τον κινητήρα εν σειρά.

«Σίγουρα δεν θα έχουμε το V4 για τους τελευταίους αγώνες του 2024. Ευτυχώς, αν όλα πάνε καλά, ίσως το έχουμε για τα μέσα της σεζόν του χρόνου. Αλλά αυτό είναι ένα διαφορετικό project, πρέπει τουλάχιστον να βρούμε κάτι πριν από τότε».», είπε ο Rins μετά την απογοητευτική 16η θέση στο Motegi την Κυριακή.

Η άμεση ανησυχία του Ισπανού είναι η χρόνια έλλειψη πρόσφυσης στο πίσω μέρος με την τρέχουσα μοτοσυκλέτα, κάτι με το οποίο όλοι οι αναβάτες της M1 - οι Rins, ο Fabio Quartararo και ο εκτάκτως Remy Gardner - αγωνίστηκαν απογοητευτικά στο Motegi.

«Και οι τρεις αναβάτες παλεύουν με το ίδιο πράγμα. Χωρίς κράτημα και με ανύψωση του πίσω τροχού κατά το φρενάρισμα. Ίσως ο Fabio είχε περισσότερη επαφή με το πίσω μέρος στις περιοχές πέδησης εδώ. Ίσως είχε καλύτερο στήσιμο από εμάς. Θέλω να πω, έχει πολλά χρόνια με την ίδια μοτοσυκλέτα. Αλλά δεν θέλω να βρίσκω δικαιολογίες. Ήταν πιο γρήγορος από τον Remy και εμένα. Πρέπει λοιπόν να βρούμε κάτι», συμπλήρωσε ο Rins

Για την ιστορία, αν και ο γρηγορότερος των Ιαπώνων, ο Quartararo έμεινε από καύσιμα στις τελευταίες στροφές του αγώνα της Κυριακής, κοστίζοντας του την ενδέκατη θέση από τον Johann Zarco της LCR Honda. Ο Γάλλος τερμάτισε πάνω από 30 δευτερόλεπτα από τον νικητή του αγώνα Francesco Bagnaia (Ducati). Ο Rins ήταν στο +40.839s και ο Gardner στο +59.547s μετά τους 24 γύρους.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon