.
Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2024 09:28

MotoGP 2024 - Επικράτηση Bagnaia στο FP1 του βροχερού Motegi

Ο 16ος γύρος MotoGP της σεζόν ξεκίνησε με το Motul Grand Prix της Ιαπωνίας και με τον Francesco Bagnaia να κατακτά την πρώτη θέση του βροχερού FP1.

Με τη βροχή να πέφτει λοιπόν κατά τη διάρκεια του FP1, κανείς δεν μπόρεσε να βελτιώσει το 1:45.209 του τρέχοντος Παγκόσμιου Πρωταθλητή. Ο Bagnaia τελείωσε το πρωί με πλεονέκτημα 0,109 δευτερολέπτων έναντι του αντιπάλου του τίτλου Jorge Martin, ο οποίος φαινόταν σίγουρος στο Motegi. Ο Martin οδηγεί το Πρωτάθλημα προς το Σαββατοκύριακο και ολοκλήρωσε το session μπροστά στον Fabio Di Giannantonio. Τέταρτος στο FP1 ήταν ο Marc Marquez, με τον οκτώ φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή να αποκαλύπτει ένα ειδικό κράνος για το Ιαπωνικό GP. Το "Μυρμήγκι" απείχε μόλις 0,572 δευτερόλεπτα από το σημείο αναφοράς του Martin καθώς η βροχή άρχισε να πέφτει. Εν τω μεταξύ, ο Jack Miller ολοκλήρωσε τις πέντε πρώτες θέσεις σε ένα δυνατό πρωινό για τον Αυστραλό, ο οποίος έχει γνωρίσει πολλές επιτυχίες στο Motegi. Ήταν ένα δυνατό ξεκίνημα επίσης για τον Marco Bezzecchi στην έκτη θέση και τον Joan Mir της Repsol Honda Team, ο οποίος κατέλαβε την έβδομη θέση.

Ο Johann Zarco βρέθηκε όγδοος στα χρονόμετρα, καθώς ο Γάλλος συνέχισε να εντυπωσιάζει, τερματίζοντας μπροστά από τον Maverick Viñales. Ο Ισπανός αναβάτης ήταν ο κορυφαίος αναβάτης της Aprilia καθώς ο Enea Bastianini κατέκτησε την τελική θέση μέσα στο top 10, με τον «The Beast» να δέχεται αρκετή υποστήριξη από τους Ιάπωνες οπαδούς.

Η δράση συνεχίζεται στο Motegi, οπότε φροντίστε να μείνετε συντονισμένοι!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon