.
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2024 08:31

Luca Salvadori - Η συγκινητική κίνηση της αντίπαλης ομάδας στη μνήμη του

Η ομάδα Pistard στο National Trophy 1000 της Ιταλίας αποσύρθηκε από τους δύο τελευταίους γύρους της σεζόν 2024 για να εξασφαλίσει ότι ο Luca Salvadori θα στεφθεί πρωταθλητής, τιμώντας έτσι τη μνήμη του.

Ο κόσμος των αγώνων μοτοσυκλέτας έγινε φτωχότερος το περασμένο Σαββατοκύριακο μετά το ατύχημα που κόστισε τη ζωή στο Luca Salvadori, ενώ αγωνιζόταν στον γύρο του Frohberg του Διεθνούς Πρωταθλήματος Αγώνων Δρόμου. Ο Salvadori έτρεξε επίσης με την Pramac στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoE πέρυσι, με το θάνατό του να έχει προκαλέσει μια έκρηξη αφιερωμάτων από την αγωνιστική κοινότητα.

Ωστόσο, η ομάδα Pistard - με αναβάτη τον Filippo Rovelli στο National Trophy 1000 - έχει κάνει τη μεγαλύτερη χειρονομία στη μνήμη του Salvadori. Με δύο γύρους να απομένουν σο εν λόγω πρωτάθλημα για το 2024, τόσο η ομάδα όσο και ο αναβάτης που ήταν οι άμεσοι ανταγωνιστές του Salvadori, επέλεξαν να αποσυρθούν για να επιτρέψουν στον Ιταλό να στεφθεί πρωταθλητής μετά θάνατον.

Ο Gianluca Galesi Milella ανέφερε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Συνέβη κάτι πολύ κακό, το οποίο δύσκολα μπορώ να πιστέψω. Ο άμεσος αντίπαλος μας ως ομάδα για τέσσερα χρόνια, με τους Roberto Tamburini, Gabriele Giannini και φέτος με τον Filippo Rovelli, έχασε τη ζωή του. Ο Luca ήταν υπέροχος τύπος, καλός, γλυκός, ωραίος. Όσοι σαν εμένα είχαν τη χαρά και την τύχη να τον γνωρίσουν από κοντά, ξέρουν ποιος ήταν.

Την τελευταία φορά που τον είδα, μιλήσαμε επίσης για αυτόν τον αγώνα που υποτίθεται ότι θα έτρεχε στη Γερμανία, ήταν αναποφάσιστος αν θα πήγαινε. Αντίθετα πήγε και δεν γύρισε ποτέ. Με τον Filippo Rovelli μιλήσαμε για το αν θα πάμε ή όχι στην Ίμολα. Δεν θα είμαστε παρόντες ούτε στην Imola ούτε στην Cervesina για να πραγματοποιήσουμε τους αγώνες. Θα είμαστε παρόντες μόνο για να αποτίσουμε τα σέβη μας στο Luca.

Με αυτή τη χειρονομία θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι ο Luca, παρόλο που έχει φύγει, από εκεί ψηλά μπορεί να πανηγυρίσει τον τίτλο του National Trophy 1000, τον οποίο κυνηγούσε τόσα χρόνια και έφτασε κοντά του. Φέτος που θα μπορούσε να το κερδίσει γιατί είχε τέσσερις νίκες στις έξι, δυστυχώς δεν θα μπορέσει να το πανηγυρίσει. Ο μόνος τρόπος για να τον αποχαιρετήσουμε είναι να μην συμμετάσχουμε στους δύο τελευταίους αγώνες για να κερδίσει τον τίτλο».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon