.
Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου 2024 07:48

MotoGP - Οριστικός χωρισμός για HRC και Repsol

Μια εποχή τελειώνει, καθώς η Repsol θα τερματίσει τη χορηγία της στην εργοστασιακή ομάδα MotoGP της Honda στα τέλη του 2024.

Η ισπανική εταιρεία πετρελαιοειδών η οποία είναι ο κύριος χορηγός του HRC από το 1995, "κατέβηκε" στο χαμηλότερο σημείο του φέρινγκ των φετινών μοτοσυκλετών, καθώς μείωσε τη χορηγία της στο μεγάλο H. Ο... χωρισμός Repsol-Honda τερματίζει μια από τις πιο επιτυχημένες συνεργασίες στην ιστορία του αθλήματος, κερδίζοντας 15 τίτλους αναβατών με τους Mick Doohan, Alex Criville, Valentino Rossi, Nicky Hayden, Casey Stoner και Marc Marquez.

Ωστόσο, η ομάδα ήταν χωρίς νίκη από την τελευταία νίκη του Marc Marquez στη Honda, στο Misano το 2021, με τον Ισπανό να αφήνει τη Honda για την Gresini Ducati στα τέλη της περασμένης χρονιάς. Εντωμεταξύ, δεν είναι σαφές εάν η Repsol σκοπεύει να δώσει τη χορηγία της σε ένα ανταγωνιστικό εργοστάσιο, λέγοντας μόνο ότι «θα συνεχίσει να συνδέεται με το μηχανοκίνητο αθλητισμό».

Το MotoGP μεταβαίνει σε καύσιμα 100% μη ορυκτής προέλευσης από το 2027, κάτι που φάνηκε να ασπάζεται η Repsol, όμως μια ανακοίνωση αμέσως μετά το MotoGP του San Marino της Κυριακής, που δεν είδε καν τη Repsol Honda στο grid λόγω γαστρεντερίτιδας (όπως διαβάσαμε σε πηγές του εξωτερικού) για τον Joan Mir και τον Luca Marini, έγραφε:

«Η Repsol δεν θα ανανεώσει το τρέχον συμβόλαιο χορηγίας της με την Honda Racing Corporation (HRC) για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP, το οποίο λήγει στις 31 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους. Η Repsol Honda Team είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα στην ιστορία του πρωταθλήματος, με έντεκα τίτλους ομάδας, 15 τίτλους αναβάτη και 183 νίκες στην κορυφαία κατηγορία των αγώνων μοτοσυκλέτας. Η Repsol είναι ευγνώμων για τη δέσμευση και την αφοσίωση του HRC όλα αυτά τα χρόνια στα οποία συνεργαστήκαμε. Η εταιρεία θα συνεχίσει να συνδέεται με το μηχανοκίνητο αθλητισμό για να συνεχίσει να αναπτύσσει προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon