.
Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2024 19:38

Francesco Bagnaia - Ζήτησε συγνώμη από τον Alex Marquez για τις "βαριές κουβέντες"

Ο Francesco Bagnaia ζήτησε δημόσια συγγνώμη από τον Alex Marquez. Συγκεκριμένα για τα λεγόμενα του ότι ο αναβάτης της Gresini έπεσε επίτηδες πάνω του στον περασμένο αγώνα.

Ας θυμηθούμε όμως πρώτα τι συνέβη. Ήταν στον 18ο εκ των 23 γύρων του αγώνα της περασμένης Κυριακής στην Αραγονία, όταν ο Bagnaia και ο Alex Marquez συγκρούστηκαν στη στροφή 13 ενώ πάλευαν για την τρίτη θέση. Η σύγκρουση θεωρήθηκε από τους αγωνοδίκες ως αγωνιστικό συμβάν, αλλά και οι δύο αναβάτες κατηγόρησαν ο ένας τον άλλον για τη σύγκρουση. Ο Bagnaia λέει ότι ο Marquez σκόπιμα έπεσε πάνω του και τα δεδομένα από την τηλεμετρία της μοτοσυκλέτας του υποστηρίζουν αυτή τη θεωρία. Ο Marquez το διέψευσε αυτό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ και οι δύο αναβάτες ξεκαθάρισαν τη θέση τους το βράδυ της Κυριακής στο Aragon. Σήμερα, Πέμπτη 5/9 λίγο πριν από το GP του San Marino αυτό το Σαββατοκύριακο, ο Bagnaia ζήτησε συγγνώμη για τις κατηγορίες του εναντίον του Marquez, εξακολουθώντας ωστόσο να πιστεύει ότι ο αναβάτης Gresini ήταν αυτός που έφταιγε.

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη στον Alex για τις βαριές κουβέντες που είπα στις συνεντεύξεις μετά τον αγώνα. Ήμουν πολύ θυμωμένος για αυτό που συνέβη και το να κοιτάω την τηλεμετρία ήταν ακόμα χειρότερο από τη δική μου οπτική γωνία. Αλλά σε κάθε περίπτωση, ήμουν λίγο υπερβολικός στα λόγια μου. Δεν ήθελα να πω ότι με έκανε να πέσω επίτηδες. Το θέμα ήταν ότι η άμυνά του ήταν λίγο επιθετική, όπως είναι φυσιολογικό όταν αγωνίζεσαι για τις θέσεις του βάθρου. Εξακολουθώ να σκέφτομαι το ίδιο για το περιστατικό, γιατί έχω τον τρόπο σκέψης μου. Αλλά για τα λόγια που είπα, νομίζω ότι ήταν λίγο υπερβολικό και λυπάμαι για αυτό. Μερικές φορές ο θυμός σε κάνει να πεις κάτι που δεν σκέφτεσαι. Λοιπόν, η άποψή μου είναι αυτή. Ήρθε στο γραφείο μας για να ζητήσει συγγνώμη για αυτό που συνέβη και τίποτα περισσότερο. Είμαστε δύο αναβάτες, έχουμε δύο διαφορετικές απόψεις. Είναι σεβαστό, αλλά σίγουρα είναι η ίδια φιλοδοξία τη λάθος στιγμή».

Ως προς τους μώλωπες του από το ατύχημα, ο Pecco πρόσθεσε τα εξής: «Σωματικά, δεν είμαι στο 100% μου. Αισθάνομαι πολύ πόνο στον ώμο, πάνω από την κλείδα, στον αυχένα. Αλλά σε κάθε περίπτωση, θα προσπαθήσουμε να είμαστε έτοιμοι. Είναι το εγχώριο grand prix μου και είναι πάντα φανταστικό να αγωνίζομαι μπροστά σε όλο το κοινό εδώ. Κάνω ένα εκατομμύριο χιλιόμετρα κάθε χρόνο εδώ, ώστε να είμαι έτοιμος σε κάθε περίπτωση. Δεν νιώθω ότι μπορώ να κινήσω το σώμα μου όπως θέλω. Αλλά αυτό είναι φυσιολογικό. Η πρόσκρουση ήταν τεράστια και 170 κιλά ήταν στους ώμους μου. Και το χτύπημα στο χαλίκι ήταν αρκετά δυνατό επίσης. Ευτυχώς δεν είχα σπασμένα κόκαλα, αλλά οι μύες και οι σύνδεσμοι υποφέρουν λίγο».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Σεπτεμβρίου 2024 08:09

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon