.
Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2024 07:18

Max Bartolini - Μακρύς ο δρόμος της ανάκαμψης για τη Yamaha

Ο νέος τεχνικός διευθυντής της Yamaha, Max Bartolini, προειδοποίησε ότι μπορεί να χρειαστεί μέχρι σχεδόν μια διετία για να ξαναδούμε τα τρία διαπασών στις μπροστά θέσεις.

Ο Bartolini, έχοντας εμπειρία ως μηχανικός στη Ducati, αναμένει από τη Yamaha να κλείσει το χάσμα από την κορυφή μέσα στο 2025, με τη βοήθεια πρόσθετων τεχνικών δεδομένων και ανατροφοδότησης από τη νέα συνεργασία της Pramac. Αλλά σίγουρα υπάρχει πολλή δουλειά για να γίνει, μιας και ο 10ς την περασμένη σεζόν στο Πρωτάθλημα, Fabio Quartararo ξεκινά το γύρο αυτού του Σαββατοκύριακου στο Misano μόλις 14ος στη βαθμολογία. Ο Alex Rins είναι 20ος μετά από έναν τραυματισμό στη μέση της σεζόν.

Σε συνέντευξη του στον Jack Appleyard της Dorna, ο Bartolini  ανέφερε τα εξής: «Το βρήκα διαφορετικό, πολύ ενδιαφέρον. Σαφώς, έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε, αλλά με εξέπληξε το πώς όλοι θέλουν πολύ να προσπαθήσουν να κλείσουν το χάσμα. Ειλικρινά, αυτό που έχω δει μετά από έξι μήνες είναι λίγο πολύ αυτό που ένιωθα ακόμη και από έξω. Νομίζω ότι θα είναι μια μακρά δουλειά γιατί δεν νομίζω ότι έχουμε κάτι βασικά λάθος, απλά πρέπει να βελτιώσουμε το συνολικό πακέτο. Και αυτό συνήθως χρειάζεται περισσότερο χρόνο από το να βρεις ένα πρόβλημα ή ένα λάθος». Το να πλησιάζεις είναι ένα πράγμα και μετά το να είσαι ανταγωνιστικός είναι κάτι άλλο!. Ελπίζουμε λοιπόν ότι θα πλησιάσουμε την επόμενη σεζόν και τη μεθεπόμενη σεζόν θα επιστρέψουμε ξανά για να είμαστε ανταγωνιστικοί».

Να υπενθυμίσουμε κάπου εδώ πως οι μοτοσυκλέτες της Yamaha έχουν μειωθεί σε δύο από τότε που η RNF μεταπήδησε στην Aprilia το 2023. Αυτό θα αλλάξει την επόμενη σεζόν όταν η Pramac, θα αλλάξει τις Desmosedici με τα M1. Εντωμεταξύ, η Pramac δεν έχει ακόμη ανακοινώσει επίσημα τους αναβάτες για τη νέα της εποχή της Yamaha, αλλά φαίνεται βέβαιο ότι θα είναι οι Miguel Oliveira και Jack Miller.

«Για μένα, αυτό θα είναι πολύ σημαντικό. Θα είναι πιο εύκολο για τους αναβάτες να κάνουν σύγκριση και επίσης για εμάς ως τεχνικούς είναι πιο εύκολο να πάρουμε μια κατεύθυνση. Οπότε πιστεύω ότι θα είναι μια πολύ καλή βοήθεια. Ειδικά στην αρχή θα είναι πολύ χρήσιμο να λαμβάνουμε σχόλια και ίσως συγκρίσεις για το πού μπορούμε να βελτιωθούμε. Και πιστεύω ότι θα είναι δύο έξυπνοι αναβάτες που θα πρέπει να προσαρμοστούν, γιατί σίγουρα δεν μπορούμε να φτιάξουμε μια μοτοσυκλέτα όπως περίμεναν στην αρχή. Αλλά ναι, θα είναι χρήσιμο να έχουμε δύο έμπειρους αναβάτες», συμπλήρωσε ο Bartolini.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon