.
Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2024 08:34

MotoGP - Απολύθηκε ο μηχανικός της Aprilia που σκάναρε μοτοσυκλέτα της Ducati

Η Aprilia χώρισε τους δρόμους της με τον μηχανικό που πιάστηκε από την κάμερα στο Grand Prix της Αυστρίας να απαθανατίζει τρισδιάστατες σαρώσεις ανταγωνιστικών μοτοσυκλετών MotoGP, συμπεριλαμβανομένης της Ducati στο pitlane του Αυστριακού grand prix.

Το περιστατικό απέκτησε μεγάλη δημοσιότητα στα paddock χάρη στο ότι προκάλεσε ένα ξέσπασμα θυμού από τον διευθυντή της ομάδας της Ducati, Davide Tardozzi: «Αυτός ο τύπος σάρωνε επίσης μοτοσυκλέτες στη Yamaha και στην Pramac. Ο κόσμος τον είδε μετά στη VR46 και τον κινηματογράφησαν να το κάνει. Περπατούσε γύρω από όλες τις μοτοσυκλέτες με το iPad - μερικές φορές μέχρι και 10 εκατοστά και μπροστά σε όλους. Ένας από τους άντρες μας στεκόταν ακριβώς πίσω του. Έχουμε λοιπόν ένα βίντεο από την οθόνη του iPad. Έτσι ξέρουμε ότι σάρωνε τις μοτοσυκλέτες με ένα πρόγραμμα.»

Ο μηχανικός εντοπίστηκε να χρησιμοποιεί την κάμερα LiDAR στο iPad του για να σαρώσει το Ducati GP23 του Marco Bezzecchi κατά τη διάρκεια της ελεύθερης βόλτας στο pitlane του grand prix της Αυστρίας. Η μελέτη των ανταγωνιστών κατασκευαστών (συμπεριλαμβανομένης της χρήσης φωτογραφίας και εγγραφής βίντεο) ήταν πάντα μέρος των παιχνιδιών που παίζονταν στο paddock του πρωταθλήματος, με τους μηχανικούς να εντοπίζονται συχνά να εξετάζουν άλλες μοτοσυκλέτες, ειδικά κατά τις ημέρες δοκιμών. Όμως, παρά την αρκετά πρόσφατη προσθήκη αισθητήρων σε προσωπικές συσκευές που επιτρέπουν ακριβείς τρισδιάστατες σαρώσεις, η ακριβής μέτρηση των μοτοσυκλετών ήταν κάτι που θεωρήθηκε υπερβολικό, με μια ανεπίσημη συμφωνία κυρίων μεταξύ των εργοστασίων να την αποτρέπει σε μεγάλο βαθμό.

Και με τον μηχανικό της Aprilia (που πιστεύεται ότι δεν ήταν στην εκδήλωση με επαγγελματική ιδιότητα) πολύ πιασμένο στα πράσα, το ιταλικό εργοστάσιο σύμφωνα με πηγές του therace.com, έχει πλέον χωρίσει τους δρόμους του με τον εν λόγω μηχανικό, ακολουθώντας παραβίαση της προαναφερθείσας συμφωνίας από μέρους του.

Ακολόύθησε επίσης και η συγνώμη του Romano Albesano της Aprilia, όπως ανέφερε επίσης ο Tardozzi: «Ο Ρομάνο ήταν επίσης πολύ θυμωμένος. Δεν είναι τόσο χαζός για να στείλει κάποιον με πουκάμισο της Aprilia να κάνει σαρώσεις. Δεν ξέρω τον τύπο, δεν τον έχω δει ποτέ. Ίσως είναι από το τμήμα αεροδυναμικής. Μάλλον ήθελε να είναι έξυπνος - αλλά μάλλον είναι ο μεγαλύτερος ηλίθιος! Του είπα ότι έκανε κάτι που δεν επιτρεπόταν . Για μένα, το θέμα έχει τελειώσει. Η Aprilia ζήτησε συγγνώμη - αλλά δεν είναι δίκαιο.»

Πηγή: therace.com

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2024 08:51

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon