.
Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2024 08:21

MotoGP - Επιστροφή για το Brno στο αγωνιστικό ημερολόγιο

Η άσφαλτος της τσέχικης πίστας θα καλωσορίσει από το 2025 την επιστροφή του πιο συναρπαστικού μηχανοκίνητου αθλήματος στον κόσμο.

Όπως αναφέρει ο επίσημος ιστότοπος του MotoGP, ο αγωνιστικός χώρος της Τσεχίας θα υποδεχθεί ξανά αγώνες για τις επόμενες πέντε σεζόν, από το 2025 έως το 2029. Η πόλη του Μπρνο έχει διοργανώσει περισσότερα από 50 Grand Prix από τότε που φιλοξένησε για πρώτη φορά το MotoGP το 1965, καθιερώνοντας τον εαυτό της ως πραγματικό προορισμό για τους λάτρεις των δύο τροχών. Οι αγωνιστικές δραστηριότητες πραγματοποιήθηκαν αρχικά σε μια πίστα στην περιοχή πριν το Automotodrom Brno που έκανε το ντεμπούτο του στο αγωνισστικό ημερολόγιο το 1987 και θα φιλοξένησε το MotoGP κάθε χρόνο έκτοτε μέχρι το 2020, με αποκλεισμό ενός έτους το 1992.

Petr Fiala, Πρωθυπουργός της Τσεχικής Δημοκρατίας: «Οι αγώνες μοτοσυκλέτας έχουν μια παράδοση στην πίστα του Brno που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1950. Το MotoGP είναι μια φημισμένη παγκόσμια διοργάνωση που φέρνει δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες στην Τσεχία, ιδιαίτερα στη Νότια Μοραβία, πολλοί από τους οποίους προέρχονται από το εξωτερικό, είμαι πολύ χαρούμενος που καταφέραμε να συνεχίσουμε αυτή την παράδοση και που ο αγώνας MotoGP θα επιστρέψει στο εδώ μετά από πέντε χρόνια.»

Jan Šťovíček, Πρόεδρος του Autoklub της Τσεχικής Δημοκρατίας: «Πάντα πίστευα ότι το MotoGP θα επιστρέψει στο Brno. Όλα αυτά τα χρόνια με ρώτησαν πολλές φορές οι αναβάτες, οι υπεύθυνοι της ομάδας, οι άνθρωποι της Dorna και της FIM τι συμβαίνει εκεί και πότε θα επιστρέψουμε, γιατί όλοι αγαπούν το Brno. Αυτό κατέστη δυνατό με την αλλαγή του ιδιοκτήτη της πίστας, καθώς ο νέος ιδιοκτήτης αποφάσισε να επενδύσει στην ανάπτυξη αυτής της εμβληματικής εγκατάστασης. Ευχαριστούμε θερμά την Τσεχική Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό κ. Fiala, την Περιφέρεια της Νότιας Μοραβίας και τον Κυβερνήτη κ. Grolich, την πόλη του Brno και τη Δήμαρχο της κα Vaňková καθώς και τον συνεργάτη της εκδήλωσης Creditas Group!».

Karel Hubáček, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Automotodrom Brno: «Είμαι ικανοποιημένος με την επιτυχή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων, η οποία είναι το αποτέλεσμα της εποικοδομητικής προσέγγισης όλων των εμπλεκόμενων μερών. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Autoclub της Τσεχικής Δημοκρατίας και την Dorna Sports για την πραγματική υποστήριξή τους στην ιδέα της επαναφοράς του αγώνα στον χάρτη του πιο διάσημου πρωταθλήματος μοτοσυκλετών αυτή τη στιγμή. Είμαστε πλήρως συγκεντρωμένοι στις επόμενες βασικές φάσεις της προετοιμασίας για να διασφαλίσουμε ότι οι οπαδοί θα έχουν μια εξαιρετική εμπειρία».

Carmelo Ezpeleta, Διευθύνων Σύμβουλος της κατόχου των δικαιωμάτων MotoGP Dorna Sports: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την επιστροφή μας στο Brno. Είναι ένα κλασικό grand prix, με φανταστική διάταξη που έχει σκηνοθετήσει μερικές πραγματικά αξέχαστες στιγμές στη μακρά ιστορία του στο MotoGP. Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που θα επιστρέψουμε και θα παρουσιαστούμε περισσότερο, με το Tissot Sprint κάθε Σαββατοκύριακο και ακόμη περισσότερο για τους θαυμαστές να απολαμβάνουν το χώρο για να έρθουν πιο κοντά στους ήρωές τους από ποτέ. Έχουμε δει τις πλαγιές εδώ γεμάτες πάθος για το άθλημά μας τόσες φορές – όταν ήταν το Grand Prix με τις περισσότερες παρουσίες της χρονιάς σε πολλές περιπτώσεις – και είμαστε πολύ χαρούμενοι που φέρνουμε το MotoGP πίσω στους οπαδούς μας στην Τσεχία .»

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon