.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2024 12:24

MotoGP – Ο Fermin Aldeguer στην Gresini Racing από το 2025

Στην θέση του Marc Marquez έρχεται ο αστέρας της Moto2, ο οποίος είχε ήδη υπογράψει με την Ducati από τις αρχές του χρόνου.

Και επίσημα πλέον, ο Fermin Aldeguer και η Gresini Racing ανακοίνωσαν την συνεργασία τους, η οποία θα ξεκινήσει του χρόνου και θα έχει διάρκεια δύο ετών, μέχρι το τέλος του 2026. Ο νεαρός Ισπανός είχε ήδη υπογράψει μαζί με την Ducati στις αρχές του Μαρτίου – κάτι που από τότε σήμανε ότι ο Aldeguer θα βρισκόταν σε κάποια ομάδα της ιταλικής εταιρείας, με την άνοδο του στο MotoGP.

O μόλις 19 ετών Aldeguer έχει δείξει ήδη τις δυνατότητες του, κερδίζοντας 5 αγώνες και τερματίζοντας στην 3η θέση της βαθμολογίας, στην Moto2 κατά την σεζόν του 2023. Φέτος, έχει ήδη κερδίσει δύο φορές, στην Jerez αλλά και στο Sachsenring – συνολικά εφτά στην καριέρα του.

Ο Aldeguer θα έχει ομόσταυλό του τον Alex Marquez, ο οποίος παραμένει στο γκαράζ των «λιλά» και του χρόνου, την στιγμή που ο μεγάλος του αδερφός Marc παίρνει τον δρόμο για την εργοστασιακή ομάδα. Ο Ισπανός δήλωσε: «Είμαι εξαιρετικά χαρούμενος που γίνομαι μέλος της οικογένειας Gresini – είναι μία εκπληκτική ευκαιρία να κάνω το ντεμπούτο μου στο MotoGP με την καλύτερη μοτοσυκλέτα των αγώνων και με μία φανταστική ομάδα που είχε πολλούς εμβληματικούς αναβάτες. Ελπίζω να μάθω γρήγορα την GP24, πρέπει να το προσεγγίζουμε βήμα-βήμα, αλλά ανυπομονώ για το πρώτο τεστ της σεζόν στην Βαλένθια. Θέλω να ευχαριστήσω την Nadia και τον Gigi για την εμπιστοσύνη τους, την οποία θα ξεπληρώσω».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2024 17:32

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon