.
Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2024 00:20

MotoGP - KTM και MV Agusta με τον ίδιο κινητήρα το 2027

Από ότι φαίνεται, ο όμιλος Pierer Mobility είναι αποφασισμένος να επαναφέρει την MV Agusta στο MotoGP στο δρόμο που χάραξε η KTM.

Η θρυλική ιταλική φίρμα της οποίας το πλειοψηφικό πακέτο αποκτήθηκε πρόσφατα από τον αυστριακό όμιλο, έχει πλούσια αγωνιστική ιστορία αν και αυτή τη στιγμή απουσιάζει από τις μεγαλύτερες πίστες, αγωνιζόμενη μόνο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport με την MV Agusta Reparto Corse. Η KTM από την άλλη είναι ήδη στο MotoGP,  αλλά εάν η MV Agusta βρει την είσοδο – ενδεχομένως εκμεταλλευόμενη τους κανονισμούς του 2027 – θα έχει τη δική της μοτοσυκλέτα, αν και ο κινητήρας θα είναι κοινός με εκείνον του κατασκευαστή από το Mattighofen.

Αυτό πρότεινε έστω ο Hubert Trunkenpolz, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Pierer Mobility Group σε συνέντευξη του στο Motociclismo.it: «Λοιπόν, νομίζω ότι η MV έχει κερδίσει 75 παγκόσμιους τίτλους μεταξύ αναβατών και κατασκευαστών και μπορεί να καυχηθεί για περισσότερες από 270 νίκες. Φυσικά, θέλουμε να αγωνιστούμε ξανά. Λοιπόν, ναι. Το 2027, θα υπάρξουν νέοι κανονισμοί για το MotoGP. Θα υπάρξουν νέοι κανόνες για τους κινητήρες και θα μπορούσε να είναι η κατάλληλη χρονιά για να δούμε ξανά μια MV Agusta σε αυτό το πρωτάθλημα. Δεν θα αναπτύξουμε έναν κινητήρα μόνο για την KTM ή μόνο για την MV Agusta. Αυτό θα ήταν ανόητο. Στόχος μας είναι να έχουμε τον καλύτερο κινητήρα για το MotoGP και ο κινητήρας σίγουρα θα μοιράζεται μεταξύ των δύο εταιρειών. Ο κινητήρας V4 είναι η καλύτερη ιδέα για αυτήν την κατηγορία, οπότε γιατί να δοκιμάσουμε έναν εν σειρά τετρακύλινδρο; Δεν υπάρχει λόγος να κάψεις 50 εκατομμύρια ευρώ, με κίνδυνο να μην φτάσεις καν στην πρώτη δεκάδα. Αυτό δεν έχει νόημα. Οπότε, είμαι 100% σίγουρος ότι ο κινητήρας θα είναι ίδιος για την KTM και την MV, μόνο η υπόλοιπη μοτοσυκλέτα θα είναι διαφορετική».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon