.
Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2024 08:07

Liberty Media - Πουλάει μετοχές της F1 για να.. "τσοντάρει" στην εξαγορά του MotoGP

Η Liberty Media πουλάει μετοχές της F1 αξίας 825 εκατομμυρίων δολαρίων για να «χρηματοδοτήσει εν μέρει» την προγραμματισμένη εξαγορά του MotoGP.

Τον Απρίλιο, η Liberty Media, η εταιρεία πίσω από την F1, συμφώνησε να αποκτήσει το 86% των εμπορικών δικαιωμάτων του MotoGP από τη Dorna Sports S.L., με την τιμή του deal να καταλήγει στα 4,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Τότε, ο Greg Maffei, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Liberty Media, δήλωσε τα εξής: «Η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2024 και υπόκειται στη λήψη εγκρίσεων από τις αρχές του νόμου περί ανταγωνισμού και ξένων επενδύσεων σε διάφορες δικαιοδοσίες».

Με την ανακοίνωση της πώλησης αυτής της εβδομάδας άνω των 10 εκατομμυρίων μετοχών της F1, η Liberty επιβεβαίωσε ότι το χρονοδιάγραμμα στο τέλος του έτους για την ολοκλήρωση της εξαγοράς του MotoGP παραμένει σε ισχύ. Η εν λόγω ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: «Η Liberty Media αναμένει να χρησιμοποιήσει τα καθαρά έσοδα από την πώληση μετοχών σε αυτήν την προσφορά για να χρηματοδοτήσει την αύξηση του συνολικού ανταλλάγματος σε μετρητά για την Εξαγορά (του MotoGP), η οποία αναμένεται να κλείσει μέχρι το τέλος του 2024 και για γενικούς εταιρικούς σκοπούς, συμπεριλαμβανομένης της αποπληρωμής του χρέους.» Οι 10.650.000 μετοχές της «Series C Liberty Formula One Common Stock» έχουν τιμή δημόσιας διάθεσης 77,50 δολαρίων η καθεμία, με... «επιλογή αγοράς έως και 1.597.500 επιπλέον μετοχών.»

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon