.
Πέμπτη, 08 Αυγούστου 2024 07:57

Fabio Di Giannantonio - Με "εργοστασιακή" Ducati τις σεζόν 2025-26

Ο Fabio Di Giannantonio που πέρυσι παραλίγο να μην έχει.. σέλα στο φετινό πρωτάθλημα, θα βρεθεί μέσω της Pertamina Enduro VR46 Racing Team σε μία από τις τρεις εργοστασιακές μοτοσυκλέτες της Ducati, τις επόμενες δύο σεζόν.

Ένα ακόμα κομμάτι του παζλ των ομάδων συμπληρώθηκε, καθώς ο Ιταλός αναβάτης θα είναι το 2025-26 στην πίστα με εργοστασιακών προδιαγραφών Ducati. Επί του παρόντος, είναι όγδοος στη γενική κατάταξη (104 βαθμοί) και τερματίζοντας στην πρώτη 10άδα του GP εννέα φορές φέτος, ο Fabio στοχεύει να σημειώσει το πρώτο του βάθρο το 2024, το οποίο θα είναι το τρίτο της καριέρας του στη μεγάλη κατηγορία.

Fabio Di Giannantonio : «Πριν από εννέα μήνες βρέθηκα χωρίς μοτοσυκλέτα για να συνεχίσω το όνειρό μου και σήμερα υπογράφω συμβόλαιο με δύο από τις πιο σημαντικές οντότητες στο MotoGP, είναι δύσκολο να το πιστέψεις. Είμαι πολύ χαρούμενος που μπορώ να συνεχίσω αυτό το φανταστικό ταξίδι μαζί με την Pertamina Enduro VR46 Racing Team και τη Ducati Corse για τις επόμενες δύο σεζόν. Έφτασα εδώ σχεδόν τυχαία, αλλά ένιωσα αμέσως σαν στο σπίτι μου και με την ομάδα τα πάμε πολύ καλά. Θέλω να ευχαριστήσω τον Vale, τον Uccio, τον Pablo, όλη την ομάδα, τη Ducati και το προσωπικό μου επιτελείο, με το οποίο δεν έχουμε αφήσει τίποτα στην τύχη. Ανοίγουμε νέο κεφάλαιο, ανυπομονώ. Θα είμαι στην πίστα για δύο χρόνια με την επίσημη μοτοσυκλέτα της Ducati, μπορούμε και πρέπει να στοχεύσουμε σε φιλόδοξα αποτελέσματα. Είναι ένα τεράστιο project, όπου αισθάνομαι 100% συμμετοχή και μπορούμε να στοχεύσουμε στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε, να εξελισσόμαστε κάθε Σαββατοκύριακο: αυτή είναι μια περαιτέρω ένεση εμπιστοσύνης για να δίνω πάντα τον καλύτερό μου εαυτό».

Alessio Salucci, Team Director Pertamina Enduro VR46 Racing Team : «Η διετής περίοδος 2025/2026 της Pertamina Enduro VR46 Racing Team αρχίζει να διαμορφώνεται. Μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας με τη Ducati την περασμένη εβδομάδα, σήμερα μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο Fabio, χάρη στη συμφωνία που υπεγράφη απευθείας με το εργοστάσιο από το Borgo Panigale, θα φοράει τα neon yellow της ομάδας για τις επόμενες δύο σεζόν. Δεν μπορώ να κρύψω την ικανοποίησή μου, έφτασε εδώ την τελευταία στιγμή, δουλεύει τόσο σκληρά, είναι πάντα εκεί με τα πιο δυνατά παιδιά και του αξίζει αυτό το αποτέλεσμα. Είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για το μέλλον της ομάδας, η σχέση με τη Ducati γίνεται όλο και πιο δυνατή και δεν μπορούμε παρά να ευχαριστήσουμε την Pertamina Lubricants και όλους τους συνεργάτες που μας στηρίζουν και συνεχίζουν να πιστεύουν σε αυτό το φιλόδοξο project».

Luigi Dall'Igna, Γενικός Διευθυντής Ducati Corse : «Είμαστε χαρούμενοι που έχουμε τον Fabio Di Giannantonio ανάμεσα στους αναβάτες μας για τα επόμενα δύο χρόνια. Ο Diggia πάντα έδειχνε μεγάλη εμπιστοσύνη στο έργο μας και η αφοσίωση και το ταλέντο του τον οδήγησαν να αναπτύσσεται σταθερά στο MotoGP. Είμαστε βέβαιοι ότι μαζί με την VR46 Racing Team και έχοντας ένα επίσημο Desmosedici GP, θα έχει ακόμη περισσότερες ευκαιρίες να αναδείξει πλήρως τις δυνατότητές του!».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon