.
Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024 19:20

Yamaha - Φως στο τούνελ της βλέπει ο Massimo Meregalli

Η μικρή βελτίωση της Yamaha εντός του 2024, έχει κάνει το Massimo Meregalli πολύ ευχαριστημένο με τις αλλαγές που έγιναν στη φίρμα των τριών διαπασών.

Και όταν λέμε αλλαγές εννοούμε την προσέγγιση της Yamaha η οποία ήταν διαφορετική τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς απέκτησε μια νοοτροπία πιο ευρωπαϊκού χαρακτήρα. Η Ducati, η Aprilia και η KTM έχουν ξεπεράσει όλες τις Yamaha και Honda του grid και ως εκ τούτου, οι ιαπωνικές μάρκες παλεύουν τώρα να κλείσουν την ψαλίδα.

Εκ των δύο, η Yamaha φαίνεται να βρίσκεται στον πιο σωστό δρόμο, με τις εμφανίσεις της να κάνουν ένα βήμα μπροστά στους τελευταίους γύρους. Παρόλα αυτά, ο Meregalli παραδέχτηκε ότι εξακολουθεί να είναι μια δύσκολη αρχή το 2024, λέγοντας τα εξής: "Σίγουρα είναι ένα δύσκολο πρώτο μέρος της σεζόν. Εξερευνούμε όσο μπορούμε με τις παραχωρήσεις. Οι παραχωρήσεις μας δίνουν μια επιπλέον δουλειά, αλλά είμαι πραγματικά περήφανος για το προσωπικό και τους αναβάτες γιατί κανείς δεν παραπονιέται. Κάθε φορά μας ζητήθηκε να οργανώσουμε δοκιμές. Δυστυχώς δεν μας υποστήριξε ποτέ ο καιρός γιατί είχαμε πολλή βροχή. Σε πέντε προγραμματισμένες ημέρες, εμβαθύναμε μόνο σε μία.

Ευτυχώς το τελευταίο πήγε καλά και μπορέσαμε να χρησιμοποιήσουμε αυτά που αξιολογήσαμε στη Valencia, μία εβδομάδα αργότερα στο Assen. Νομίζω ότι η προσέγγιση που έχουμε είναι πολύ καλή. Σίγουρα άλλαξε η νοοτροπία. Δεν παίρνουμε περισσότερα ρίσκα, αλλά είμαστε πιο ανοιχτόμυαλοι και προσπαθούμε να επιταχύνουμε τις αλλαγές. Γνωρίζουμε ότι έχουμε ακόμα πολλή δουλειά μπροστά μας.

Εντωμεταξύ, ο Fabio Quartararo ήταν και πάλι ο καλύτερος αναβάτης της Yamaha μέχρι τώρα, σε σχέση με τον Alex Rins. Έχοντας επίγνωση των βελτιώσεων που πρέπει ακόμη να γίνουν για να πιάσουν συγκεκριμένα τη Ducati, ο Meregalli είπε: "Έχουμε διαφορετικούς τομείς στους οποίους πρέπει να βελτιωθούμε. Η μοτοσυκλέτα έχει γίνει πολύ βαριά για τους αναβάτες και τα ηλεκτρονικά πρέπει να βελτιωθούν. Επίσης, το πλαίσιο, είναι ακόμα ένα σημείο που πρέπει να βελτιωθούμε. Για τον κινητήρα, οι μηχανικοί κάνουν πολλή δουλειά και τους βλέπω να πιέζουν και να βρίσκουν ιδέες και λύσεις. Αλλά είμαστε μάγοι. Εντοπίζουμε όλους τους τομείς που πρέπει να βελτιώσουμε, αλλά για να το κάνουμε αυτό χρειαζόμαστε χρόνο και περισσότερους πόρους."

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon