.
Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024 20:19

Simon Crafar - Ο νέος Πρόεδρος Αγωνωδικών του MotoGP

Ο Simon Crafar αφήνει τις μεταδόσεις και γίνεται ο επόμενος Πρόεδρος της Επιτροπής Αγωνοδικών στο MotoGP.

Ο Crafar, πρώην αγωνιζόμενος και νικητής στην εποχή των 500cc στα GP και νυν μακροχρόνιος ρεπόρτερ για το MotoGP, θα αναλάβει το νέο του ρόλο από το 2025. Ο Νεοζηλανδός θα διαδεχθεί τον απερχόμενο Freddie Spencer, καθώς ο θρύλος του MotoGP αποφάσισε να αποχωρήσει από τη θέση του στο τέλος της σεζόν του 2024. Η θητεία του Spencer στο εν λόγω πόστο ξεκίνησε το 2019 με τη δημιουργία της θέσης του Προέδρου του MotoGP Stewards Panel ως αυτόνομου ρόλου.

Ο Πρόεδρος της επιτροπής προτείνεται από την ένωση ομάδων (IRTA) και ο διορισμός του στη συνέχεια εγκρίνεται από το Μόνιμο Συμβούλιο. Μαζί με τον Πρόεδρο, το πάνελ συμπληρώνεται από δύο άλλους Αγωνοδίκες, οι οποίοι και οι δύο ορίζονται από τη FIM και εγκρίνονται ομοίως από το λεγόμενο Μόνιμο Γραφείο. Ο Crafar θα συνεργαστεί με τους σημερινούς αγωνοδίκες, Andrés Somolinos και Tamara Matko.

Ο Spencer δήλωσε τα εξής: «Ήταν χαρά μου που ήμουν ο πρώτος Πρόεδρος της επιτροπής και που εργάστηκα για να βάλουμε σε εφαρμογή τους απίστευτους ανθρώπους και τις διαδικασίες που έχουμε τώρα. Όταν μου ζητήθηκε να γίνω πρόεδρος, δέχτηκα καθώς ήθελα να συνεισφέρω στο άθλημα και είμαι περήφανος για τη θητεία μου. Ανυπομονώ για μερικά συναρπαστικά projects στο μέλλον και ξέρω ότι η ομάδα θα είναι σε καλά χέρια με τον Simon».

Με τη σειρά του, ο Crafar σχολίασε τα εξής: «Ανυπομονώ πραγματικά να αναλάβω αυτή τη νέα πρόκληση. Δεν έπαιρνα την απόφαση να κάνω αυτή την αλλαγή και να αποδεχτώ αυτή τη θέση, καθώς σημαίνει πως έπρεπε να φύγω από έναν ρόλο που απόλαυσα πολύ, αλλά μετά από επτά χρόνια στα σχόλια του MotoGP είμαι έτοιμος για κάτι νέο.

Θα προσεγγίσω αυτή τη νέα θέση αξιοποιώντας την εμπειρία μου γύρω από τη μοτοσυκλέτα ως αναβάτης, τεχνικός, προπονητής και δημοσιογράφος, αλλά το πιο σημαντικό με την αγάπη μου για το άθλημά μας και το σεβασμό για τους αγωνιζόμενους του. Αισθάνομαι τιμή που μου εμπιστεύτηκαν αυτή την ευθύνη και που προτάθηκα για τον ρόλο».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon