.
Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2024 07:52

Lewis Hamilton - Απαντά στις φήμες περί αγοράς της Gresini Racing

Μετά τις σχετικές φήμες, ο Lewis Hamilton μίλησε για το ενδιαφέρον του για την αγορά της ομάδας της Gresini στο MotoGP.

Ο Hamilton φέρεται να βρίσκεται σε «συζητήσεις» για την απόκτηση της ομάδας από την τρέχουσα ιδιοκτήτριά της Nadia Padovani και πλέον, ο πιλότος της Formula 1 έδωσε τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα όταν ρωτήθηκε στο Βρετανικό Grand Prix της F1.

«Πάντα μου άρεσε το MotoGP. Με ενδιαφέρει η πιθανή ανάπτυξη του αθλήματος, αλλά δεν το έχω ψάξει τόσο πολύ ακόμα. Όλα όμως είναι πιθανά και σίγουρα με ενδιαφέρει πολύ. Οι Broncos ήταν το πρώτο βήμα στην ιδιοκτησία της ομάδας. Τα επόμενα 5 με 10 χρόνια θα υπάρξουν ελπίζω περισσότερα. Θα δούμε που…»

Για την ιστορία, να υπενθυμίσουμε εδώ πως ο Hamilton εντάχθηκε στην ιδιοκτησιακή δομή της πλευράς των Denver Broncos του NFL το 2022. Από την άλλη, ο Fausto Gresini, δύο φορές πρωταθλητής στα 125 κ.εκ., ίδρυσε την ομάδα MotoGP το 1997. Ο Fausto πέθανε το 2021 και η ομάδα διοικείται πλέον από τη σύζυγό του, Nadia. Πλέον η ομάδα είναι στα καλύτερα της, με τις νίκες των Enea Bastianini το 2022 και του Fabio Di Giannantonio το 2023 να ακολουθούνται από την υπογραφή-βόμβα του Marc Marquez φέτος. Την επόμενη χρονιά, παρόλο που η Gresini θα χάσει τον Marquez από την εργοστασιακή ομάδα της Ducati, θα έχει την ευκαιρία να βελτιώσει τη δική της θέση στον κατασκευαστή λόγω της αποχώρησης της Pramac.

Ωστόσο, ο Hamilton δεν έκρυψε ποτέ το πάθος του για τους δύο τροχούς, με τη διάσημη συνάντηση του εντός πίστας με το Valentino Rossi όπου και αντάλλαξαν... θέσεις να το αναδεικνύει.

«Πάντα μου άρεσαν οι μοτοσυκλέτες. Όταν ήμουν νεότερος ήθελα να κάνω αγώνες με μοτοσυκλέτες, όχι αυτοκίνητα. Αλλά ο πατέρας μου δεν με άφηνε να αγωνιστώ με μοτοσυκλέτες - έλεγε ότι ήταν πολύ επικίνδυνα! Έτσι, με έβαλε σε τέσσερις τροχούς και όχι σε δύο. Ήταν η σωστή επιλογή γιατί αν αγωνιζόμουν όσο ο Vale ήταν εκεί, δεν θα είχα τόση επιτυχία! Από τότε που είμαι στη Formula 1, έχω το superbike μου και μου αρέσει να κάνω μερικά trackdays. Είναι συναρπαστικό. Δίνει μια διαφορετική οπτική».

Πηγή: crash.net

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon