.
Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2024 18:21

Yamaha και Prima Pramac Racing επίσημα "μαζί" από το 2025

Η Yamaha και η Prima Pramac Racing ανακοίνωσαν και επίσημα μια νέα πολυετή συνεργασία, με την Prima Pramac Racing να γίνεται η «δεύτερη εργοστασιακή ομάδα» της Yamaha από το 2025 και μετά.

Το πολυετές πρόγραμμα θα δει στενή συνεργασία μεταξύ των δύο μερών, συμπεριλαμβανομένης της Yamaha που θα παρέχει μοτοσυκλέτες εργοστασιακών προδιαγραφών (YZR-M1) για την Prima Pramac Racing. Οι αναβάτες θα έχουν απευθείας συμβόλαιο με τη Yamaha και το προσωπικό μηχανικών που έχει συμβόλαιο με τη Yamaha θα συνεργαστεί επίσης με το προσωπικό της ομάδας της Pramac. Οι αναβάτες δε της Prima Pramac Racing για το 2025 θα ανακοινωθούν εν καιρώ... Διπλασιάζοντας την τρέχουσα παρουσία της Yamaha στο πλέγμα MotoGP™ το επόμενο έτος, η Yamaha στοχεύει να κάνει μια ισχυρή δήλωση για τις προθέσεις της να επιστρέψουν στις νίκες στο εγγύς μέλλον.

Lin Jarvis, Διευθύνων Σύμβουλος της Yamaha Motor Racing: «Αυτοί είναι πολυάσχολοι καιροί για τη Yamaha, τόσο στην πίστα όσο και στα παρασκήνια. Η Yamaha Motor Co., Ltd. και η Yamaha Motor Racing δεν κρύβουν ότι καταβάλλουν όλη τους την προσπάθεια για την ανάπτυξη μοτοσυκλετών. Τώρα μπαίνουμε στην επόμενη φάση – αυτή που περιμέναμε με ανυπομονησία εδώ και πολύ καιρό: την άφιξη μιας δεύτερης ομάδας της Yamaha. Η νέα συνεργασία με την Prima Pramac Racing θα έχει διαφορετική μορφή από αυτή που χρησιμοποιούσαμε στο παρελθόν.

Αντί μιας δορυφορικής ομάδας, με αυτή τη νέα συμφωνία η Yamaha έχει εμπιστευτεί την Pramac Racing και θα της παρέχουμε εργοστασιακές μοτοσυκλέτες ίδιων προδιαγραφών που χρησιμοποιούνται από την Monster Energy Yamaha MotoGP Team. Στόχος είναι να επιταχυνθεί η ανάπτυξη της μοτοσυκλέτας, η οποία παραμένει η βασική προτεραιότητα της Yamaha στην προσπάθειά μας να επιστρέψουμε στις νίκες καθώς και να έχουμε τέσσερις ανταγωνιστικούς αναβάτες στο πρωτάθλημα MotoGP σε δύο ομάδες κορυφαίας κατηγορίας.

Εκτός από το πρόγραμμα MotoGP, η συνεργασία μας περιλαμβάνει ένα μελλοντικό project για τη Moto2 για την παροχή μιας πλατφόρμας των μελλοντικών αναβατών MotoGP. Είναι πολύ νωρίς για να δοθούν λεπτομέρειες σχετικά με αυτό το πρόγραμμα αυτή τη στιγμή, καθώς θα αναπτυχθεί τους επόμενους μήνες. Θα ήθελα να εκφράσω την προσωπική μου εκτίμηση και ευχαριστίες στον Paolo Campinoti, CEO της Pramac και τον Gino Borsoi, Team Manager της Prima Pramac Racing, για την πίστη και την εμπιστοσύνη τους στη Yamaha. Έχουμε τον μέγιστο σεβασμό για την ομάδα τους και τους διαβεβαιώνουμε για την πλήρη δέσμευσή μας να κάνουμε αυτή τη νέα συνεργασία εξαιρετικά επιτυχημένη για πολλά χρόνια ακόμα».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon