.
Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2024 07:28

Marco Bezzecchi - Η αντίδραση του Valentino Rossi για τη μεταγραφή στην Aprilia

Ο Marco Bezzecchi θα κάνει το εργοστασιακό του βήμα στην Aprilia το 2025, βάζοντας τέλος σε μια πενταετή θητεία στην ομάδα VR46 του Valentino Rossi, η οποία ξεκίνησε στη Moto2 το 2020 και στη συνέχεια εξελίχθηκε στο MotoGP το 2022.

Ο Bezzecchi ήταν η αποκάλυψη της περσινής σεζόν με τρεις νίκες και την τρίτη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, με μοτοσυκλέτα μάλιστα προηγούμενης χρονιάς. Στη συνέχεια, ο νεαρός Ιταλός απέρριψε την ευκαιρία να εξασφαλίσει τη GP24 μετακομίζοντας στην Pramac αυτή τη σεζόν, μια απόφαση που φαινόταν να του έχει γυρίσει μπούμερανγκ καθώς αγωνίζεται με τη GP23 μέχρι στιγμής φέτος.

Ωστόσο, με το Maverick Vinales να εγκαταλείπει την Aprilia, το εργοστάσιο του Noale έβαλε στο στόχαστρο έναν Ιταλό αναβάτη, με το Marco Bezzecchi να βρίσκει τη θέση του στην RS-GP του 2025 μαζί με τον Jorge Martin. Ποια ήταν όμως η αντίδραση του Rossi;

«Πέρυσι είχα την ευκαιρία να αλλάξω ομάδα, αλλά η απόφασή μου ήταν να μείνω γιατί ήθελα να αλλάξω μόνο για μια εργοστασιακή. Πέρυσι φυσικά, η Ducati μου έδωσε τη δυνατότητα να πάω στην υποστηριζόμενη από το εργοστάσιο ομάδα (Pramac). Ήταν μια πολύ καλή προσφορά. Αλλά δεν ήξερα αν θα μπορούσα να νιώσω το ίδιο με την ομάδα όπως νιώθω τώρα. Φέτος ήταν διαφορετικά. Είχα την ευκαιρία να αλλάξω από την ομάδα μου σε μια πλήρως εργοστασιακή ομάδα. Με τον Valentino είμαστε και οι δύο λίγο λυπημένοι για αυτό, αλλά είναι επίσης πολύ χαρούμενος για μένα.

Μιλήσαμε πολύ αυτές τις μέρες και είδαμε ο ένας τον άλλον τη Δευτέρα για να δούμε την εθνική ομάδα της Ιταλίας. Ήταν η μέρα που βγήκαν τα νέα για την Aprilia. Αγκαλιάσαμε ο ένας τον άλλον και ήταν πολύ χαρούμενος για μένα, οπότε ευτυχώς κατάλαβε τα πάντα. Φοβήθηκα λίγο για να είμαι ειλικρινής! Αλλά κατάλαβε και ήταν σαν καλός φίλος, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό. Πέρυσι δε μου είπε «Μείνε εδώ, μην πας στην Pramac». Μου έκανε μια πρόταση και αποφάσισα να μείνω. Και το ίδιο έκανε και φέτος. Αλλά του ζήτησα περισσότερες συμβουλές. Μίλησα λίγο περισσότερο μαζί του και ήμουν σίγουρος ότι μπορούσε να καταλάβει γιατί είχε ήδη περάσει αυτή τη στιγμή στην καριέρα του. Και κατάλαβε απόλυτα την απόφασή μου.

Οπότε φυσικά ήταν μια δύσκολη στιγμή γιατί νιώθω καταπληκτικά με την ομάδα της VR46. Αλλά ονειρευόμουν μια εργοστασιακή ομάδα από την αρχή της καριέρας μου, οπότε αυτός ήταν ο στόχος μου να πετύχω. Έτσι, ήταν χαρούμενος για μένα. Το να είσαι σε μια εργοστασιακή ομάδα είναι εντελώς διαφορετικό. Έχω πολλούς φίλους που έχουν περάσει από εκεί, όπως ο Pecco, ο Luca και ο Frankie. Και μιλώντας μαζί τους, μου είπαν πολλά πράγματα που σίγουρα θα αλλάξουν. Αλλά ειλικρινά, το σωστό proect, πραγματικά δεν το ξέρω αυτή τη στιγμή, αλλά είμαι πολύ περίεργος να το ανακαλύψω. Αλλά σίγουρα η υποστήριξη είναι ήδη καλή αυτή τη στιγμή, αλλά θα είναι διαφορετική, οπότε θα δούμε».

Τάδε έφη ο Bezzecchi σε συνέντευξη του στο Assen, ενόψει του ολλανδικού grand prix.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon