.
Κατηγορία MotoGP
Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2024 13:38

Pramac – Εγκαταλείπει την Ducati, επιλέγει Yamaha για το 2025

Κοσμοϊστορική αλλαγή για την επί 20ετίας συνεργάτιδα ομάδα της Ducati στα MotoGP.

Δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα ακόμα, αλλά όλες οι ενδείξεις και τα διεθνή ρεπορτάζ, μιλούν για ένα «τέλος εποχής» και την αρχή μίας νέας. Η Pramac ή Prima Ramac, η δορυφορική ομάδα της Ducati με μία συνεργασία σχεδόν 20 ετών, σπάει τους δεσμούς της με την Μπολόνια και συνάπτει νέο συμβόλαιο με την Yamaha.

Σύμφωνα με τα διεθνή ρεπορτάζ γύρω από το θέμα, η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει το Σαββατοκύριακο, στα πλαίσια του Grand Prix του Assen στην Ολλανδία. Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι η Pramac «σπάει» το συμβόλαιο που έχει με την Ducati, διάρκειας μέχρι και το τέλος του 2026, με τους λόγους να έγκεινται σε πολυεπίπεδες διαφωνίες του ιδιοκτήτη της Pramac, Paolo Campinoti, με τις αποφάσεις της Ducati τόσο για την διάρκεια της συμφωνίας, όσο και για την διαχείριση αναβατών και μοτοσυκλετών – η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι είναι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η άρνηση του Marc Marquez να υπογράψει με την Pramac και το συμβόλαιο του 93 με τους «κόκκινους», που ακολούθησε.

Το συμβόλαιο με την Yamaha αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον 2 έτη, μέχρι το τέλος του 2026 δηλαδή αλλά και πιθανώς από το 2027 και μετά, με την Yamaha και την Pramac να αναβαθμίζουν την σχέση τους σε επίπεδο «συνεργατών», μειώνοντας έτσι τα απαιτούμενα κόστη. Παράλληλα, με τον τρόπο αυτό, η Yamaha θα αποκτήσει και μια δορυφορική ομάδα ξανά, μετά από την αποχώρηση της Petronas SRT από το MotoGP. 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2024 13:43

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon