.
Κατηγορία TEXNIKA
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2024 19:20

KTM - Παρουσίασε το νέο πολυόργανο αφής

Η πορτοκαλί εταιρεία πήγε τις οθόνες των μοντέλων της στο επόμενο level, παρουσιάζοντας το μέλλον της μετάδοσης της πληροφορίας στον αναβάτη.

Πρόκειται για ένα νέο, TFT πίνακα οργάνων 8,8'', ανάλυσης 1280 x 720, ο οποίος διαθέτει την πλέον πρόσφατα αναπτυγμένη λειτουργία επαγωγικής οθόνης αφής, διαθέτοντας Anti-Reflex, Anti-Fingerprint και Anti-Glare επιστρώσεις. Αυτό κάνει τη διεπαφή χρήστη πιο ορατή από όλες τις γωνίες, με 256.000 χρώματα – σε σύγκριση με τα προηγούμενα 65.000 – διατηρώντας τέλεια λεπτομέρεια σε όλες τις συνθήκες φωτισμού.

Η εν λόγω οθόνη αφής επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση σε πληροφορίες, ανεξάρτητα από τον καιρό ή τον εξοπλισμό οδήγησης. Τα κουμπιά συντόμευσης οθόνης αφής στην κύρια οθόνη εξαλείφουν επίσης την ανάγκη για βοηθητικούς διακόπτες, χάρη στα εικονικά κουμπιά που επιτρέπουν την πρόσβαση σε λειτουργίες όπως η ενεργοποίηση των θερμαινόμενων λαβών/, το θερμαινόμενο κάθισμα του αναβάτη και τα φώτα ομίχλης ανάλογα με το μοντέλο.

8.8_TFT_DASHBOARDb.jpg

Η οθόνη επιτρέπει επίσης περισσότερες επιλογές προσαρμογής, με ρυθμιζόμενη λειτουργία διαχωρισμού οθόνης με 5 διαθέσιμες επιλογές διάταξης. Αυτό υποστηρίζεται από προκαθορισμένες επιλογές οθόνης, επιτρέποντας στους αναβάτες να επιλέξουν μεταξύ προσαρμοστικών λειτουργιών cruise control, πλοήγησης χάρτη, τηλεμετρίας, μουσικής κτλ ως βασικής αρχικής οθόνης – μαζί με μια μειωμένη προβολή, μόνο με τα βασικά.

Επιπλέον, τα χειριστήρια στο τιμόνι έχουν επίσης αναθεωρηθεί και βελτιστοποιηθεί πλήρως. Εκεί, συναντάμε πλέον το κουμπί Ride Mode, νέο joystick 5 κατευθύνσεων και κουμπί πίσω, νέα κουμπιά cruise control, νέο κουμπί A/M (αυτόματο/χειροκίνητο) για μοντέλα AMT, τα φώτα και άλλα κουμπιά που προσαρμόζονται για τα μοντέλα που δεν είναι εξοπλισμένα με AMT. Τα νέα κουμπιά είναι επίσης εξοπλισμένα με οπίσθιο φωτισμό και με γραφικά τοποθετημένα σε βέλτιστες και λογικές θέσεις για εύκολη εύρεση ενώ οδηγείτε σε οποιεσδήποτε συνθήκες.

8.8_TFT_DASHBOARDc.jpg

Το Offline Map Navigation είναι πλέον ενσωματωμένο στη μονάδα συνδεσιμότητας της μοτοσυκλέτας, παρέχοντας πλοήγηση σε πραγματικό χρόνο χωρίς συγχρονισμό ή σύνδεση σε κινητό τηλέφωνο. Αυτό επιτρέπει την ενεργή καθοδήγηση και προγραμματισμό διαδρομής, μαζί με διαδρομές A-B, προ-προγραμματισμένα σημεία ενδιαφέροντος κ.α. Η επαφή με τον κόσμο έξω από το κράνος γίνεται ακόμα πιο εύκολη, χάρη στην αναβαθμισμένη μονάδα συνδεσιμότητας CCU3.0 με 32 GB αποθηκευτικού χώρου και 3 GB μνήμης RAM, η οποία τελικά τρέχει το λειτουργικό σύστημα Android Automotive. Αυτό επιτρέπει τη συνδεσιμότητα IoT με eSim, κεραία GPS, Bluetooth και Wi-Fi.

Βασικά χαρακτηριστικά:

  • Η νέα μονάδα επιτρέπει τη ροή των εφαρμογών στον πίνακα εργαλείων
  • Δυνατότητα ενεργοποίησης μελλοντικών Over-the-Air ενημερώσεων
  • 32 GB αποθηκευτικού χώρου και 3 GB μνήμης RAM
  • IoT
  • eSim
  • GPS
  • Bluetooth
  • Wi-Fi
  • Λειτουργικό σύστημα Android

Το λεγόμενο Premium Dashboard της KTM όχι μόνο αντιπροσωπεύει - όπως λένε και οι Αυστριακοί - ό,τι είναι δυνατό σε μια μοτοσυκλέτα, αλλά επίσης ανοίγει πόρτες σε μια εντελώς νέα γενιά premium ηλεκτρονικής αρχιτεκτονικής. Θα είναι αρχικά διαθέσιμο στα επερχόμενα premium μοντέλα της KTM, με περισσότερες επιλογές να προστίθενται στη γκάμα τα επόμενα χρόνια.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon